Destinationer i hela världen

Destinationer i hela världen

Destinationer i hela världen

Många tänker kanske främst på Medelhavet eller Karibien när man talar om kryssning, men faktum är att det går kryssningsfartyg på alla världens hav. För dig som främst vill se nya delar av världen så finns det många destinationer att fundera på. Kontakta oss så lämnar vi ett personligt förslag på en kryssning i del av världen som du vill upptäcka.

Alaska

De flesta kryssningar till Alaska utgår från Seattle eller Vancouver till Anchorage eller omvänd riktning. Före eller efter kryssningen erbjuder vi färdiga upplevelsepaket i Alaskas vildmark på 3-5 dagar. Vi kryssar bl a med Princess, Silversea och Celebrity Cruises.

Hitta din kryssning redan idag!

Australien & Nya Zeeland

Även om Australien och Nya Zealand ligger på andra sidan jordklotet så känner man sig mycket välkommen efter en lång resa! Du kommer att mötas av stor gästfrihet och en avslappnad livsstil. Kombinera gärna med en kryssning mellan dessa länder och en landarrangemang före/efter kryssningen. Vi hjälper dig med att planera och boka in hela resan inkl. flyg och landarrangemang i anslutning till kryssningen.

Vi kryssar bl.a. med Silversea, Azamara, Celebrity, Princess och Royal Caribbean.

Hitta din kryssning till Australien och Nya Zeeland!

Asien & Fjärran Östern

Exotiska och spännande länder inklusive Singapore, Thailand, Vietnam, Hongkong, Kina och Japan. Idealiskt att upptäcka från ett kryssningsfartyg med långa stopp, under 10-14 dagar. Vi besöker några av världens äldsta kulturer, med unik natur, kultur och historia.

Kryssa med Silversea, Azamara, Celebrity eller Star Clippers.

Hitta din kryssning till Asien!

Hawaii, Polynesien & Söderhavet

Vem har inte drömt om Söderhavet öar och laguner? 1000-tals öar från Hawaii och Fiji till Tahiti och Franska Polynesien lockar med sitt klimat och vänliga befolkning. Starta kryssningen från Los Angeles och ut till Hawaii eller vidare till Söderhavet, eller flyg direkt till Tahiti och kryssa bland Sällskapsöarna såsom Moorea, Raiatea och Bora Bora. Kombinera med Australien eller Nya Zeeland, vi kan Söderhavet!

Kryssa med Silversea, Azamara, NCL, Captain Cook Cruises, Paul Gauguin Cruises, Aranui med flera rederier.

Hitta din kryssning till Söderhavet!

Karibien

Karibien, eller Västindien är ett sant paradis för strandälskare! Området mellan Mellanamerika, Atlanten och Mexikanska golfen består av över 7000 öar där endast ca 2% av öarna är bebodda. Dess kolonialhistoria ståtar med både engelsk, spansk, fransk,  holländsk, dansk och även svensk närvaro då Saint Barthélemy har varit under svensk flagg. Dessutom finns här en mångkulturella inslag från både Afrika och Sydamerika vilket gör att mattraditioner och upplevelserna varierar. Att kryssa mellan destinationerna är en perfekt resform för dig som vill besöka flera av dessa paradisöar.

Kryssa med Silversea, Star Clippers, Sea Cloud, Azamara, Celebrity Cruises, Sea Dream, NCL med flera rederier.

Sydamerika

Denna kontinent är som den bästa mixen av Latinamerika och Västindien med alla färger, exotism, sensualism, historia och äventyr.

Besök Rio de Janeiro’s stränder och Machu Picchu, staden i Anderna, fascineras av Iguazu’s vattenfall i Amazonas och runda Kap Horn med kurs mot Valparaiso i Chile. Typiska kryssningar mellan Brasilien, Uruguay, Paraguay och Argentina är på 7-10 dagar, längre från Brasilien runt Kap Horn till Chile, 14 dagar.

Kryssar gör du med Silversea, Azamara, Hurtigruten, Celebrity, Royal Caribbean, NCL eller MSC Cruises.

Hitta din kryssning till Sydamerika!

Antarktis

Den sista orörda kontinenten är ännu mer aktuell med klimatförändringarna och den känsliga naturen. Fascineras av alla pingviner, sälar, albatross och andra fåglar. De stora kryssningsfartygen går också till Antarktis men utan landstigningar. Bäst utforskar du denna kontinent med ett expeditionsfartyg med dagliga äventyrliga landstigningar där du kommer helt nära djur och natur.

Kryssa med Hurtigruten och Silversea.

Fascineras av en orörd kontinent och hitta din kryssning till Antarktis nu!

Transatlantiska & Jorden runt

Sugen på att korsa Atlanten? Vi arrangerar seglingar med Star Clippers över Atlanten till Västindien i november, varje år. Resan görs som en Tema/gruppresa med färdledning och genomarbetat program inkl flyg, hotel före/efter kryssning, middagar, utflykter, gemensamma aktiviteter och färdledning. De stora rederierna flyttar varje höst ett antal fartyg från Europa till Karibien eller Sydamerika och samma resa på våren tillbaka till Medelhavet. Priserna är ofta attraktiva och avkopplingen maximal! Kontakta oss för ett personligt förslag.

Flera rederier erbjuder jorden-runt kryssningar, där hela resan från tex Florida via Panama och Söderhavet, Asien, Suez, Medelhavet tar ca 120 dagar. Det går även att vara med på delsträckor. Kontakta oss så tar vi fram ett förlag som passar dina planer.

Kryssa med bl.a. Star Clippers, Silversea, Azamara, Sea Dream, Sea Cloud, Hurtigruten med flera rederier.

Är den redo att korsa Atlanten? Hitta din kryssning idag.

Hitta din resa hos Poseidon Cruises

Checklista som kan vara bra att fundera över innan du hör av dig till oss:

  • När på året vill du resa?
  • Hur länge kan och vill du vara borta?
  • Hur många resenärer blir ni?
  • Om du vill boka boende – vilken standard?
  • Vill du kombinera restyp, ex. segling med hotell?
  • Vill du boka transfer, eller kanske en hyrbil?
  • Vill du gå på evenemang, ex. sport eller teater?
  • Behöver du marktransport, ex. tåg?

Ring eller maila oss så hjälper vi dig