Star Clippers – traditionella klipperfartyg

Star Clippers

År 1986 ombord på segelbåten Gloria, föddes en galen, romantisk idé. Det var i solnedgången vid ön St Martin i Västindien. Mikael Krafft, rederiägare och inbiten seglare berättar “Jag kom på att jag ville bygga ett stort seglande skepp. Det skulle vara så stort att ett par hundra passagerare skulle kunna få plats. Men ända behålla karaktär och egenskaperna hos världens vackraste och mest harmoniska skepp: 1800-talets klipperskepp”. Så föddes idén om Star Clippers.

Idag äger Mikael Krafft tre seglande fartyg som seglar med passagerare på alla världens hav.

Ombord på någon av Star Clippers traditionella klipperfartyg kan Ni njuta av en avslappnad atmosfär, vänlig besättning och god mat. Om Ni är seglings entusiast kan ni välja att ge en hjälpande hand till att hissa segel, klättra upp i masten, eller bara låta besättningen göra jobbet.

Stämningen ombord är avslappnad och informell, och trots att fartygen är mycket mindre än traditionella kryssningsfartyg så erbjuds alla de moderna bekvämligheter man kan förvänta sig ombord. Eller vad sägs om två pooler (varav en har glasbotten), bibliotek, soldäck, barer, restaurang samt underhållning och aktiviteter för både unga och äldre.

Star Clippers är det självklara valet för resenären som söker ett annorlunda sätt att semestra på. Upplevelsen ombord kombinerar de bästa egenskaperna från två olika världar; bekvämligheten från traditionella kryssningar och frihetskänsla som man bara kan få ombord på ett segelfartyg som susar fram helt med hjälp av vädrets krafter. Den avslappnade och familjära stämningen gör att man känner sig hemma vad man än vill uppleva, må det vara slappande vid poolen eller att försöka övervinna rädslan att upp till märsen, 18 meter över havet.

Utflykter i land erbjuds vid varje destination och tack vare storleken på fartygen går det att ta sig in i mer avlägsna, exotiska hamnar och få en ännu häftigare upplevelse!

Video

”Att kryssa med traditionellt segelfartyg med närhet till havet gjorde detta till den perfekta kryssningen för mig.  När jag klättrade upp i crow´s nest och blickade ut över havet som besättningen gjorde förr i tiden kände jag mig som en  riktig ”explorer”. Att få lyssna till vinden i seglen utan motorljud och se havets puls fick mig att känna mig som ett med elementen” Elisabeth
Star Clippers Royal Clipper Segling Resa

Om fartygen

Livet ombord

Stilen ombord är lätt och ledig. Endast lite uppklätt på kvällen, långbyxor och skjorta för herrar och kjol/byxor/klänning för damerna ombord. Det är fri sittning så man äter med vem man vill. Det är lätt att lära känna både andra gäster och besättningen, många spontana möten uppstår. Gästerna ombord kommer ofta från USA, Europa, Australien och Sydafrika. Barn är välkomna ombord och det finns ett sport team som har många vattenaktiviteter för alla åldrar. Bl a erbjuds segling med jollar och windsurfer, vattenskidåkning, snorkling och dykning.

Fantastisk mat och dryck

Maten ombord håller högsta klass. Till frukost och lunch serveras en överdådig buffet, till middagen är det à la carte med många rätter för alla smaker och önskemål. En sommelier tar fram de bästa vinerna och desserterna är utsökta. Mellan måltiderna frukost, lunch och middag serveras en lättare ”Early bird” frukost för de morgonpigga. Under eftermiddagen serveras afternoon tea och sen kväll midnattsbuffé.

Service på hög nivå

Star Clippers har en fantastisk personal från många olika nationaliteter. Många har arbetat både, 5, 10 och fler år ombord och servicen är familjär men samtidigt korrekt och effektiv.

Inklusive i priset

Kryssning med boende i bekväma enkel, twin/dubbel eller trebädds hytter. de flesta med koöga/ventil. Hytter på Main deck med fönster.
Helpension ingår med Early Bird frukost, Frukostbuffé, lunchbuffé, afternoon tea, middag a la carte och midnattsbuffé.
Kaffe/te och vatten i gästlounge. Aktiviteter som mastklättring, morgongymnastik i någon form och vattensporter mm dagtid samt live musik, dans och  underhållning ombord. Under seglingen brukar även kaptenen eller annan besättning ombord hålla föredrag.

Vad tillkommer

Dricks ca 8EUR/per person/dag, dryck till måltider, drinkar och ev. utflykter ingår ej i priset. Detta beställs ombord och betalas sista dagen innan kryssningen avslutas.

Royal Clipper

Royal Clipper är en fullriggare med råsegel på alla fartygets 5 master. Hon har totalt 42 segel och tar som mest 227 gäster. Byggt 2000 och renoverat 2005 är detta Star Clippers största fartyg. Deck ytorna är större och det finns även en plattform som fälls ner på aktern, vilket ger gästerna direkt tillgång till bad och vattensporter från fartyget. Det finns även ett litet gym och Spa avdelning. I övrigt är funktioner de samma som på de mindre fartygen, allt är lite större och lite modernare.

Star Clipper och Star Flyer

Systerfartygen är mindre och nättare än Royal Clipper. De byggdes 1992 och renoverades 2005. Dessa fartyg är 360 fot långa (ca 110 meter) och har imponerande 3 300 kvm segel på de fyra masterna.
Antalet gäster är normalt ca 130-140 ombord, som mest kan man ta 150 i dubbelhytter eller 170 om alla bäddar utnyttjas.

Hytter

Hytterna är mycket bekväma med A/C, en eller två sängar, separat WC/dusch, TV/dvd/radio, garderober, sminkbord och en liten soffa. De flesta hytter ligger på de två undre däcken med ventiler, ca 12-15 4 m2, det mest exklusiva hytterna ligger på övre däck, ca 15-16 m2, med dörr direkt till däck. De flesta hytter har koöga/ventil, några få hytter på main deck har fönster.

 

 

Hitta din resa hos Poseidon Cruises

Checklista som kan vara bra att fundera över innan du hör av dig till oss:

  • När på året vill du resa?
  • Hur länge kan och vill du vara borta?
  • Hur många resenärer blir ni?
  • Om du vill boka boende – vilken standard?
  • Vill du kombinera restyp, ex. segling med hotell?
  • Vill du boka transfer, eller kanske en hyrbil?
  • Vill du gå på evenemang, ex. sport eller teater?
  • Behöver du marktransport, ex. tåg?

Ring eller maila oss så hjälper vi dig