Vita sandstränder överallt när man kryssar i Karibien

Kryssning i Karibien

Kryssning Karibien

Kryssa i den Karibiska övärlden

Öarna i södra Karibien har alltid varit mer exotiska än motsvarigheter i västra och östra Karibien. En del beror på den mycket starka koloniala inflytande som präglar många av öarna, många är fortfarande knutna till Frankrike, Nederländerna och Storbritannien.

I västra Karibien får du mer tid till sjöss och mindre tid i hamn eller på stranden pga av de längre distanserna. Du kan utforska gamla Mayaruiner, vandra i regnskog, eller snorkla och dykar.

Flesta kryssningsfartyg som seglar till östra Karibien avgår från Florida. Om du vill ha mindre tid till sjöss och mer shopping och möjligheter att gå till fantastiska stränder, då en Östra Karibien det som passar dig.

Boka här, se aktuella erbjudanden här eller scrolla längst ner för ytterligare fler tillgängliga resor.

Isla Margarita, Venezuela, Karibien kryssa hit

Det finns goda skäl till att denna ö kallas Karibiens pärla.På ön finns mer än 50 stränder (många helt orörda) där du kan bada på bland annat Playa Manzanillo och vindsurfa på den populära Playa Parguito.Maten spelar en viktig roll i deras kultur. Speciellt kända är de för sina skaldjur, sina tropiska frukter och det goda kaffet.Detta, tillsammans med goda shoppingmöjligheter, hittar du i öns största stad, Porlamar.

St. George’s, Grenada, Karibien kryssa hit

Kryddön Grenada är en av de finaste hamnstäderna i Karibien, en tropisk pärla med tillräckligt med lokalt odlade kryddor för att tillfredsställa den mest kräsne kock! Den berusande doften av muskot, kanel, muskotblomma, nejlikor och andra kryddor ligger i luften när du går längs St. George’s Carenage, en livlig promenad längs havet, full av fina butiker och förstklassiga restauranger. Utnyttja chansen att koppla av på Grand Anse Beach, tre kilometer med sockervit sand, en av de finaste stränderna i Karibien.

Oranjestad, Aruba, Karibien kryssa hit

Den lilla ön Aruba är bara 31 kilometer lång och 10 kilometer bred, och har solsken nästan året runt.Stränderna Palm Beach och Eagle Beach är bland de mest praktfulla i Karibien. Vandra under palmerna på gatorna i den livliga huvudstaden Oranjestad, där de pastellfärgade husen är en fröjd för ögat. Staden är full av nederländsk charm från kolonialtiden och har fina shoppingmöjligheter.

Willemstad, Curaçao, Karibien kryssa hit

Huvudstaden Willemstad är bland de mest idylliska städerna i Karibien, där de nederländska kolonialbyggnaderna med gavlar ned mot hamnen påminner om ett färgrikt Amsterdam. I Hato Caves hittar du dramatiska grottor med underjordiska vattenfall och urgamla indianska hällristningar.Och glöm inte Seaquarium Beach, där det fina Curaçao Seaquarium hyser mer än 400 exotiska marina djurarter.

Bridgetown, Barbados, Karibien kryssa hit

Bridgetown, huvudstaden på Barbados, byggdes av brittiska kolonisatörer år 1628. Innevånarna är stolta över sitt brittiska arv och upprätthåller traditionerna med eftermiddagste och cricket. Den livliga staden och de rullande åsarna och dalarna har en mängd spännande sevärdheter att bjuda. Gör en utflykt till Harrison’s Cave, en enastående underjordisk droppstensgrotta, eller vandra genom den praktfulla Flower Forest och Welch.

Castries, St. Lucia, Karibien kryssa hit

St. Lucias dramatiska landskap med frodiga, gröna berg, tät regnskog, mjuka sandstränder och de berömda tvillingbergen Pitons gör ön till en verklig pärla.Gatorna i huvudstaden Castries är fulla av liv och färger, i stil med bondkvinnorna som kommer i traditionella huvudbonader för att sälja exotiska frukter och grönsaker.

Cozumel, Mexico, Karibien kryssa hit

En fullkomlig karibisk ö. Vandra längs strandpromenaden Malecon i staden San Miguel, se de urgamla ruinerna i fästningsstaden Tulum, den enda kuststad mayaindianerna byggde, eller våga dig ut på djupet i det kristallklara havet. Dyk- och snorklingsmöjligheterna är många, bland annat det världsberömda revet Palancar Reef, som Jacques Costeau gjorde berömt.

Key West, Florida, Karibien kryssa hit

Key West är USA:s sydligaste stad, men har faktiskt samma prägel och avkopplande atmosfär som de karibiska ögrannarna, med panelklädda hus och tropiska växter. En av sevärdheterna här är Hemingways hus, där författaren skrev några av sina mest berömda verk.

George Town, Grand Cayman, Karibien kryssa hit

Själva juvelen i alla resor till Karibien. Seven Mile Beach är känd som en av världens bästa stränder, och här kan du prova på allt inom vattensport, bland annat jetski och vindsurfing. Den mest populära aktiviteten på Grand Cayman är en snorkeltur till Stingray City, där sammetsmjuka stingrockor med ett vingspann på upp till två meter samlas för att äta och umgås.

Ocho Rios, Jamaica, Karibien kryssa hit

Jamaicas exotiska prägel och välsignade isolering var den perfekta miljön för Ian Fleming, då han skrev alla de 14 romanerna om James Bond.Upplev stranden vid Laughing Waters, där Ursula Andress steg upp ur havet i Dr. No, och simma i Dunn’s River Falls, Karibiens Niagarafall, som kastar sig utför flera plan av mjuk kalksten från en höjd av 183 meter, bokstavligen höjdpunkten på en resa till Ocho Rios.

Labadee, Haiti, Karibien boka kryssning

Labadee är en idyllisk plats att njuta av solen, till lands, till sjöss eller i luften. Det bästa av allt är att platsen bara är tillgänglig för Royal Caribbeans gäster. Handla på hantverksmarknaden, upplev de fem olika stränderna eller tillbringa en dag på vattnet med kajakpaddling, skärmflygning, simning eller jetskiåkning.

Montego Bay, Jamaica, Karibien boka kryssning

Mo Bay, som lokalbefolkningen kallar den, är det livligaste semesterstället på Jamaica, med fina restauranger, spännande butiker, härliga stränder och en helt speciell gästfrihet.

Nassau, Bahamas, Karibien boka kryssning

Historiska landmärken, butiker, fina stränder och ett stort urval av aktiviteter till lands och till sjöss. Ön är i dag självständig, men påminnelser om det brittiska arvet finns överallt. Studera kolonialtidens historia på en tur med häst och vagn.

CocoCay, Bahamas, Karibien boka kryssning

CocoCay är en praktfull ö som bara är tillgänglig för Royal Caribbeans gäster. Vandra på naturstigarna, åk jetski längs kusten eller ta livet med ro på en av de praktfulla, vita sandstränderna.

St. John’s, Antigua, Karibien boka kryssning

St. John’s, huvudstaden på Antigua, är en fascinerande labyrint av smala gator och gränder som sträcker sig från det hektiska hamnområdet, med spännande barer och caféer, upp till de silverglittrande spirorna på St. John’s-katedralen.

St. Thomas, Jungfruöarna, USA, Karibien boka kryssning

St. Thomas har varit en tullfri hamnstad sedan passadvindarna förde skonerter och klipperskepp hit för länge sedan. De gamla lagerbyggnaderna i huvudstaden Charlotte Amalie som en gång rymde silke, vapen och guld innehåller i dag många olika butiker som säljer mer moderna skatter.

San Juan, Puerto Rico, Karibien boka kryssning

De pastellfärgade husen, smidesbalkongerna och de smala gatorna i San Juan står i stark kontrast till stadens moderna och till synes outtömliga energi.Utanför staden ligger den frodiga regnskogen El Yunque, där du kan hitta sällsynta och exotiska fåglar och växter.

Philipsburg, St. Maarten, Karibien boka kryssning

Den unika karibiska ön St. Maarten styrs av två självständiga stater. De nederländska och franska regimerna har varit skilda åt sedan 1648. Även om de båda öhalvorna är olika har förhållandet mellan dem alltid varit harmoniskt. Den nederländska huvudstaden Philipsburg är ett handelsparadis med ett otroligt urval av butiker längs stenlagda gator och smala gångar. Soldyrkare kan välja mellan 36 vackra, vita sandstränder.

Trumpet på Bahamas? Du får uppleva allt på en kryssning

Hitta din resa hos Poseidon Cruises

Checklista som kan vara bra att fundera över innan du hör av dig till oss:

  • När på året vill du resa?
  • Hur länge kan och vill du vara borta?
  • Hur många resenärer blir ni?
  • Om du vill boka boende – vilken standard?
  • Vill du kombinera restyp, ex. segling med hotell?
  • Vill du boka transfer, eller kanske en hyrbil?
  • Vill du gå på evenemang, ex. sport eller teater?
  • Behöver du marktransport, ex. tåg?

Ring eller maila oss så hjälper vi dig