Star Clipper Karibien temaresor

Grupp och Temaresor

Kryssning i Västindien ”Treasure Island” med Star Flyer

9 nätter

Kryssning i Västindien ”Treasure Island” med Star Flyer

fr. 53.500:-
per person / del I dubbelhytt

6-15 december 2024

Välkommen att följa med på en kryssning i Christoffer Columbus fotspår som tar oss till paradisöar i Västindien. Under kryssningen seglar vi bekvämt och njuter av kulinariska höjdpunkter och fin service ombord på skonertskeppet Star Flyer. Resan börjar med att vi flyger till St Maarten där vi har en natt på ett fyrstjärnigt hotell med välkomstmiddag. Dagen därpå är det egen tid fram till eftermiddagen då vi åker till Philipsburgs hamn för att gå ombord på Star Flyer. Avsegling under kvällen. Under kryssningen besöker vi flera härliga destinationer som t ex ”svenskön” St Barts, flera öar tillhörande Brittiska Jungfruöarna och St Kitts där vi gör en gemensam utflykt. Lars Linderot från Poseidon Cruises är färdledare på resan och han har avlagt många nautiska mil på flera av Star Clippers seglingar världen över. Ombord berättar Lars om rederiet Star Clippers spännande historia och deras tre segelskepp.

Upplevelsen ombord på Star Flyer kombinerar de bästa egenskaperna från två olika världar; bekvämligheten från traditionell kryssning och frihetskänslan som man bara kan få ombord på ett segelfartyg som, när vindarna vill, susar fram helt med hjälp av vädrets krafter. Fartyget tar endast 166 gäster och 74 besättning som gör sitt yttersta för att vi ska trivas ombord. Under kryssningen ges flera föredrag för alla gäster ombord av någon i besättningen. Övrig tid är fri att njuta av havsbris, uppmärksam service, underhållning ombord, fantastiskt boende, teak, polerad mässing och läckra kulinariska val.

 

 

Beskrivning av resan

Vi lämnar vinterkyla och snörusk bakom oss och flyger till St Maarten den 6 december. Vid ankomst väntar transfer till vårt fyrstjärniga strandhotell. Här bor vi en natt med trerätters middag med vin/kaffe och kontinental frukost. Sol och bad fram till avresa till hamnen under eftermiddagen påföljande dag. Avsegling under kvällen med hissade segel ombord på Star Flyer. Nu väntar en vecka som tar oss till Västindiska pärlor i Columbus fotspår. Till havs njuter vi av azurblått hav, härlig bris. Kanske är vi med på morgongymnastik på däck, spanar efter delfiner och sjöfågel, kopplar av i nätet vid det 14 meter långa bogspröt eller kopplar av i en solsäng vid någon av de två poolerna? Under veckan erbjuds även att man kan prova på att styra fartyget och klättring i riggen till Crows´s Nest för bästa panoramautsikten till havs!

På vår kryssningsrutt St Maarten-St Maarten, besöker vi exotiska Anguilla, Jost van Dyke, ”skattkammaön” Norman Islands, St Kitts och ”svenskön” St Barts med flera öar.

Kryssningen är sammanlagt 7 nätter. Efter kryssningen väntar en kombinerad utflykt/transfer på St Maarten på väg till flygplatsen. Flyget åter till Skandinavien via Paris avgår under kvällen.

I priset ingår; flyg i ekonomiklass fr Köpenhamn (Stockholm/Göteborg på förfrågan), en natt på 4* hotell med 3 rätters middag med vin/kaffe och kontinental frukost innan kryssningen, kryssning 7d/6n med helpension och premiumviner till lunch och middag, 2 utflykter varav en sista dagen på väg till flygplatsen, ett coctailparty för vår grupp ombord, fri tillgång till kaffe/te/vatten/frukt i gästlounge ombord, hamnavgifter, dricks ombord och transfers enligt program. Färdledare Lars Linderot/Poseidon Cruises följer med på resan.

Vid bokning senast 20 JUNI ges 50EUR i ”on board credit/fickpengar” att användas ombord till t ex utflykt, massage drinkar etc.

 

Priser och villkor

 • Kategori 5 utsideshytt 53 500 kr
 • Kategori 4 utsideshytt 56 900 kr
 • Kategori 3 utsideshytt 57 900 kr
 • Kategori 2 utsideshytt 59 500 kr

Enkelhyttstillägg: 9 000-15000 kr beroende på kategori

Se Star Flyers deckplan (klicka på flikarna) här

Virtuell rundvisning ombord – se här

För mer information om Star Clippers – se här 

Vid beställning faktureras handpenning, 25% av resans totalpris

Slutbetalning, 75% av resans totalpris betalas senast 45 dagar före avresa

För denna resa gäller SRF/Poseidon Cruises Resevillkor

Begär pris på senare hemresa med hotellvistelse  på St Maarten enligt önskemål.

Praktisk info

Ingen behöver vara hungrig ombord:

 • Vi sitter tillsammans under lunch och middag, vid bord som är reserverade för vår grupp
 • Till frukost och i övrigt är det fri sittning som gäller
 • Till samtliga luncher och middagar har vi inkluderat vatten och vin
 • Kaffe och thé finns att själv hämta i Tropical Bar, från morgon till kväll
 • Early Bird Frukost serveras från 06.30 i pianobaren
 • Frukostbuffé serveras i matsalen 08.00 – 10.00
 • Lunch serveras mellan 12.00 – 14.00 i matsalen. Ibland ordnas lunch på däck, beroende på väder och rutt
 • Afternoon Tea med Snacks serveras 17.00 – 18.00 i Tropical Bar eller Piano Baren
 • Middag à la Carte serveras 19.30 – 22.00 i matsalen
 • Midnight Snacks serveras 23.30 – 00.30
Klädseln ombord är mycket informell. Kostym och slips är alltså inte på något sätt ett måste, men till middagen är det brukligt att man har långa byxor/kjol/klänning. Sjöställ behöver ni inte ta med, men gärna något tunnare regnskydd. Under överseglingen till Karibien brukar det vara T-shirt och shorts från morgon till middag. Och sedan kanske någon tunnare tröja på kvällen.
En kväll brukar det vara ”Captain’s Dinner”, men inte heller då brukar det vara påkostad festklädsel. Kavaj ev. slips för den som vill och kanske kjol eller klänning.
Ta med träningskläder för träning i gymmet eller om du vill vara med på morgongymnastik på däck.
Rederiets dagsprogram som levereras till din hytt varje eftermiddag informerar alla gäster om kommande dagsprogram, utflykter iland och aktiviteter ombord.
I närheten av matsalen, finns Purser’s Office. Här kan ni när som helst vända er med frågor om beställning av internet, service i hytten, kontrollera er räkning, låna adapters etc. Personalen i Purser’s Office bemannar även Sloop Shop, butiken ombord som bl.a. säljer kläder och hygienartiklar.
Ombord anordnas allt från gymnastik på morgonen till dans och talangjakt på kvällen. Flera gånger under veckan håller kapten eller någon styrman föredrag om t ex skepp, segling, navigation och annat sjömässigt.

Sportaktiviteter skrivs upp på anslagstavla i Tropical Bar. Ombord finns även ett sportsteam som ordnar olika aktiviteter som olika vattensporter, ”walk a mile onboard” mm. För bokning av utflykter finns en pärm med anmälningslista i biblioteket. Det gäller även för bokning av massagetider.

Färdledare är Lars Linderot från Poseidon Cruises som hunnit med många kryssningar ombord på Star Clippers.

KLM 06DEC Köpenhamn-Amsterdam 06.00-07.25

KLM 06DEC Amsterdam-St Maarten   10.35-14.55

Air France 14DEC St Maarten-Paris      19.45-09.10 (ankomst 15DEC)

Air France 15DEC  Paris-Köpenhamn   12.20-14.15

 

Andra avreseorter på förfrågan.

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 16 personer och max 20. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall senast 8 veckor före planerad avresa.

 

Kryssning med Star Clippers fartyg är inte lämpade för personer med funktionshinder. Det finns inte hiss ombord, däremot många trappor. Ombord- och avstigning sker oftast via en lejdare och ner i tenderbåtar och dagsutflykterna innehåller ofta längre promenader. Som resenär måste du kunna hantera ditt eget bagage och din resa utan hjälp längs vägen. Det finns sjuksköterska men inga läkare ombord på fartygen. Eventuella läkarbesök sker iland. De kostnader som uppstår i samband med läkarbesök eller sjukhusvistelse ska täckas av dig som resenär eller av din reseförsäkring. Beskriv dina eventuella hinder för oss, före bokning, så att vi kan bedöma om resan är lämplig för dig.

Klimatet i Västindien är varmt och behagligt året runt. Temperaturen dagtid i december månad är ca 27-30 grader Celsius. Vattentemperaturen ligger ganska konstant på 27 grader. Vinden är konstant året runt  tack vare den behagliga passadvinden. Högsäsong räknas från december t.o.m. april och denna period vilket innebär mindre nederbörd. Då Västindien har tropiskt klimat är regn vanligt förekommande men oftast nattetid och då i form av en kort skur. Ju grönare och frodigare ö, desto större risk för lite regnskurar, vilket hjälper floran och faunan på ön.

Pass, giltigt 6 månader efter kryssningen avslutats krävs för att resa på denna resa.

Visum för svenska medborgare behövs ej på denna resa. För andra nationaliteter hänvisar vi till landets ambassad el. konsulat.

Vänligen kontakta en vaccinationscentral för senaste uppdateringen av rekommenderad vaccination infor resa till Västindien. Vi rekommenderar att detta görs i samband med beställning av resan.

Poseidon Cruises har ställt lagstadgad resegaranti enligt Lagen om Paketresor.

Om svenska UD skulle avråda från resor till ett visst resmål har du som resenär rätt till avbokning mot full återbetalning. För att du ska ha rätt till avbokning krävs att man med säkerhet kan konstatera att resmålet påverkas vid den tidpunkt som resan genomförs. Eftersom en avrådan tas bort så snart läget bedöms vara mindre osäkert kan du inte avboka en resa som ligger för långt fram i tiden. Vi följer SRF:s rekommendation att tillåta kostnadsfri avbokning på grund av UD’s avrådan inom 14 dagar före avresan. Om avresan ligger längre fram i tiden gäller vanliga avbokningsvillkor och betalningsvillkor. Väljer du att avvakta med betalningen förfaller avtalet och därmed rätt till återbetalning vid inställning.

Vad ingår ingår i paketet?

 • Flyg med KLM/Air France i ekonomiklass från Köpenhamn till St Maarten tur/retur inkl flygskatter och incheckat bagage. Stockholm och Göteborg på förfrågan.
 • En natt på 4-stjärnigt hotell inkl kontinental frukost på St Maarten
 • Gemensam välkomstmiddag inkl vin/kaffe
 • 7 nätters kryssning med Star Flyer, del i dubbelhytt enligt vald kategori
 • Helpension inkl en Captain´s Dinner
 • Premiumvin lunch och middag
 • Prvat coctailparty för vår grupp på däck
 • Fri tillgång till kaffe/te/vatten/frukt i gästlounge ombord
 • Underhållning, föredrag och aktiviteter ombord
 • Två gemensamma utflykter med engelsktalande guide, en under kryssningen samt en i samband med avresa på väg till flygplatsen
 • Dricks och hamnavgifter
 • Alla transfers med buss
 • Färdledare Lars Linderot/Poseidon Cruises

Vad ingår inte i paketet?

 • I resans pris ingår ej måltider utöver ovan angivna, drinkar, utflykter, massage

Vi finns här för att hjälpa dig

Behöver du komma i kontakt för en offert, bokning eller fråga? Fyll i formuläret, så hörs vi snart.

Andra har också tittat på: