Kryssning Florida

Kryssning i Nordamerika, Sydamerika & Centralamerika

Nord- och Sydamerika

Upptäcka något nytt i Sydamerika eller Nordamerika? Vi har kryssningen

Vi avgår från New York eller Quebec och arbetar oss norrut, eller söderut, längs Nordamerikas östkust. En av kryssningarna fortsätter även ner till Florida, solskensstaten. Med nya MSC Magnifica erbjuder vi ett urval av 7, 9 eller 10 nätters kryssningar i Nordamerika. Boka denna resa.

Centralamerika är den lilla bit land som kopplar ihop den Nordamerikanska kontinenten med den Sydamerikanska. Ur geografisk synpunkt tillhör dessa små och tropiska länder Nordamerika men de har mer gemensamt med Sydamerika.

Staten Panama uppstod, huvudsakligen på amerikanskt initiativ, då den avskiljdes från Colombia 1903. Samma år skrev Panama på ett avtal med USA, där USA skulle bygga Panamakanalen, samt erhöll styresrätt över den och en åtta km bred landremsa på vardera sidan, den så kallade Panamakanalzonen.

Sydamerika är en världsdel som utgör den södra delen av den amerikanska dubbelkontinenten, med Stilla havet i väster, Atlanten i öster, Antarktis i söder och Karibiska havet i norr. Beundra Sydamerikas suggestiva landskap, de tropiska skogarna och de underbara stränderna. Låt dig charmas av spännande städer, kända för sin livsglädje, dynamik och kärlek till festivaler.

Kryssning från New Orleans, Louisiana, USA, Nordamerika

New Orleans är en tidlös stad med ett romantiskt hjärta och en konstnärlig natur, förförande och förhäxande. Varma nätter, själfull musik, kryddad mat, smidesbalkonger och äkta gästfrihet à la sydstaterna. New Orleans är en smältdegel av kulturer, med de kreolska restaurangerna, barerna på Bourbon Street och jazzklubbarna i French Quarter: En perfekt utgångspunkt för en kryssning med Royal Caribbean International. Boka här.

Kryssning från New York City, New York (Cape Liberty), USA, Nordamerika

Empire State Building, Frihetsgudinnan, Central Park och ljusen på Broadway: New York är en av världens mest spännande städer och en perfekt utgångspunkt för kryssningen. Boka här.

Kryssning till eller från Miami, Florida, USA, Nordamerika

Miami är en färgrik och spännande stad med mjuka, vita sandstränder, behagligt, blågrönt hav och pastellfärgade art deco-byggnader. Följ med på båttur till Everglades, ett orört vildmarksområde där du får uppleva krokodiler, alligatorer, sköldpaddor och fåglar i sitt naturliga element. Boka här.

Kryssning till eller från Fort Lauderdale, Florida, USA, Nordamerika

Fort Lauderdale har ett livligt hamnområde, kilometervis med gyllene sandstränder, köpcentrum och ett pulserande nattliv, en juvel på Floridas guldkust. Boka här.

Kryssning till eller från Puerto Caldera, Costa Rica, Centralamerika

Beläget i en lummig och oförstörd regionen Puntarenas och med närhet till många av de största turistattraktionerna och naturreservat, är Puerto Caldera ett bra utgångspunkt för utflykter. Boka här.

Kryssning till San Juan del Sur, Nicaragua, Centralamerika

San Juan del Sur är den mest populära destination i Nicaraguas och erbjuder en livlig blandning av den lokala kulturen och bekvämligheter. Direkt tillgång till ett brett utbud av aktiviteter såsom surfing och fiske längs med vackra stränder och ett spännande nattliv gör San Juan del Sur den idealiska platsen för din semester. Boka här.

Kryssning till Playas del Coco, Costa Rica, Centralamerika

Playas del Coco är bland de mest kända stränderna i landet. För att vara en typisk ”sömnig fiskeby,” har Playas del Coco de vildaste nattlivet i landet. Boka här.

Kryssning till National Park Santa Rosa, Costa Rica, Centralamerika

Santa Rosa nationalpark är en mosaik av cirka 10 olika naturtyper: bl.a. lövskog, ekskog, mangroveträsk, vintergrön skog, Mesquite-nacascol träsk, mycket lövskog och bergssluttning med skog. Boka här.

Kryssning till Buenos Aires, Centralamerika

Buenos Aires, Argentinas huvudstad vid mynningen av Rio de la Plata, Silverfloden. Spanska är det officiella språket och den spanska påverkan är uppenbar. Man ser även influenser från England, en Big Ben står i en liten park och kongresshuset Casa Rosada har en arkitektur som minner om Frankrike. Buenos Aires är tangons huvudstad. Här finns tangorestauranger i tusental, man kan dansa varje kväll, och tangoskolor dit dansare från hela världen kommer för att lära sig nya steg. Inom några mil ligger Samboronbon, känd genom Evert Taube. På Avenida de 9 juli ligger operahuset Teatro Colón, med 7 balkonger. Akustiken lär vara utsökt bra. Boka här.

Kryssning till Buzios, Río de Janeiro, Brasilien, Sydamerika

Buzios, eller Armacão dos Búzios, är en omtyckt semesterort i staten Río de Janeiro i Brasilien. Den ligger nära och öster om Río och kallades La Perla de la Costa del Sol, solkustens pärla.Orten blev känd genom Brigitte Bardot år 1964 och hade tidigare varit en okänd fiskeby. Den ligger på en bergig halvö och runt omkring denna finns mer än 25 badstränder. Det är inte tillåtet att bygga högre hus än 2 våningar i Búzios och på de flesta stränder råder byggförbud. Detta gör att man behåller atmosfären som en fiskeby. Boka här.

Kryssning till Copacabana, Río de Janeiro, Brasilien, Sydamerika

Copacabana är en av de mest kända stadsdelarena i Río de Janeiro. Den ligger inbäddad mellan Atlanten och de berömda granitklipporna. Stranden är fyra kilometer lång. Den halvmånformade stranden kallas ibland för ”havsprinsessan”. Under 1930- 1949- och 1950-talen var stranden mycket omtalad och förekom som motiv i teaterstycken, musikstycken och operor och även inom litteraturen. Det finns många restauranger och hotell som fortfarande lever på turismen som även idag är livlig. Boka här.

Kryssning till Fortaleza, Brasilien, Sydamerika

Fortaleza är huvudstad i staten Ceará i nordöstra Brasilien. Det är en hamnstad vid Atlantkusten med ett klimat som passar turister på resa. I staden finns ett universitet och man exporterar socker, kaffe, bomull och hudar från den stora hamnen. Boka här.

Kryssning Rio De Janeiro, Brasilien, Sydamerika

Hitta din resa hos Poseidon Cruises

Checklista som kan vara bra att fundera över innan du hör av dig till oss:

  • När på året vill du resa?
  • Hur länge kan och vill du vara borta?
  • Hur många resenärer blir ni?
  • Om du vill boka boende – vilken standard?
  • Vill du kombinera restyp, ex. segling med hotell?
  • Vill du boka transfer, eller kanske en hyrbil?
  • Vill du gå på evenemang, ex. sport eller teater?
  • Behöver du marktransport, ex. tåg?

Ring eller maila oss så hjälper vi dig