Kanalresa genom Holland, här Amsterdam

Hyr kanalbåt och upptäck en äkta kanalresa i Europa

Kanalbåtar

Vi erbjuder ett stort utbud av kanalbåtar i hela Europa som du kan hyra och resa själv med.

Hyr kanalbåt och upptäck Europa

Poseidon Cruises erbjuder ett stort utbud av kanalbåtar i hela Europa som du smidigt kan hyra och resa själv med. Båtarna är utrustade för att ge er högsta komfort och all utrustning för att köra samt navigera båten finns ombord. Ni kan enkelt välja båt utifrån just era behov och önskemål. Kanalbåtarna är lättmanövrerade och ingen tidigare erfarenhet, frånsett vissa sträckor i Tyskland, eller förarintyg krävs. Efter en introduktion samt genomgång utav kanalbåten är ni redo för att ge er iväg på en minnesvärd resa. Kontakta oss för vidare info, planering, frågor, offert eller bokning.

Boating Vacation in Europe & Canada - Canal Boating | Le Boat

Välj mellan ett stort urval av kanalresor genom Europa

Genom kanalresor på Europas floder kan du enkelt kombinera semestern med naturupplevelser, sevärdheter, god mat samt kultur och historia. Vi erbjuder ett stort antal resmål och över 200 resvägar i Europa. Bege er iväg på en romantisk resa på tu man hand eller samla familj och vänner för ett oförglömligt äventyr tillsammans. Vi berättar gärna mer om resmålen och hjälper er även med att hitta rätt båt inför framtida kanalresor.

Upptäck den sköna avkopplande kanalbåts-semestern

Båtturer är ett underbart sätt att koppla av på tillsammans med familj och vänner. Det är verkligen en snabb möjlighet för att varva ned, något vi hoppas du snart själv ska få uppleva.

Det krävs inget förarintyg eller erfarenhet: våra båtar är så enkla att hantera, att man inte behöver någon erfarenhet. Båtarna kör 8 km/h och är mycket lätta att köra och förtöja. Ett undantag är Tyskland där det krävs förarintyg för vissa kanaler i och runt om Berlin.  Se video för förstagångshyrare

Introduktion & starthjälp: Alla erhåller en demonstration innan de ger sig iväg samt en genomgång som omfattar allt från hur man binder knutar till hur ugnen fungerar. Dessutom har vi ett omfattande nätverk av baser vilket innebär, att våra mekaniker alltid är i närheten för att hjälpa till om svårigheter eller problem skulle uppstå medan du är ute på vattenvägarna.

Tider: Säsongen börjar mellan 15 mars och 1 april (beroende på vilket område det gäller) och slutar 1 november. På vintern är det dags för underhåll på slussar och våra båtar.

Le Boat boote

Välj dina resvägar / resmål på kanalresan

Upptäck de europeiska kanalernas, flodernas och sjöarnas häpnadsväckande skönhet. Upptäck det vackra landskapet och de fina städerna.

Vi erbjuder ett stort antal fantastiska resmål i Frankrike, Tyskland, Italien, England, Skottland, Irland, Belgien och Holland – se information under ”Destinationer” på vår hemsida.

Vi erbjuder över 200 resvägar i Europa från den historiska Canal du Midi, till det romantiska Venedig eller det gröna Irland. Enkelturer eller tur och retur till vår bas är möjliga från alla våra småbåtshamnar.

Den vanligaste reslängden är 1 vecka (7 nätter ombord), men allt från 3 nätter till 14 nätter är möjligt!

Du kan lägga till vart du vill, längs kanalen eller i en småbåtshamn (några erbjuder faciliteter för några Euro/Pund). Du har tillräckligt med bensin för hela kryssningen (du behöver inte tanka), men du måste stanna efter 2-3 dagar för att fylla på vatten.

Välj rätt kanalbåt

Du kommer att njuta av ett komfortabelt “hem på vattnet” på din semester: Ljusa stora hytter och gott om fri höjd är standard och du kommer att uppskatta den smakfulla inredningen och dekorationen i hytter och salong.

Hur många personer: Från 2 till 12 personer per båt beroende på modell. Av säkerhetsskäl måste det finnas minst 2 vuxna personer på båten.

Hur många hytter: Välj passande båt till ditt antal personer – de flesta av våra båtar har klappbara sängar i hytterna (2 enkla eller 1 dubbel) och på en del båtar finns det dessutom sovplatser i salongen.

Båtarnas utrustning: Alla våra båtar är komplett utrustade (kök & redskap), säkerhetsutrustning, handdukar och sängkläder. Du behöver endast ha kläder och mat med dig!

Välj modell: Med 40 modeller, 5 olika komfortnivåer och anpassningsbar layout, har vi det passande till varje besättning och varje budget.

Horizon 3 PLUS | River & Canal Boats | Le Boat

Aktiviteter – mer än att åka kanalbåt

Upplev den snabbaste vägen till total avkoppling under din husbåtssemester! Men oroa dig inte det blir garanterat inte tråkigt. Under en kanalbåtssemester finns det en mängd aktiviteter du kan ägna dig åt. Oavsett om du föredrar att fiska från båten eller från stranden, spela golf eller utforska det kulturella utbudet under kanalbåtssemestern här finns något som passar alla smaker!

Information om de enskilda aktiviteterna hittar du på Le Boats olika engelskspråkiga webbplatser: – Historia och kultur: Här hittar du en mängd olika historiskt intressanta platser och kulturella höjdpunkter!
– Kosmopolitisk stil: Upptäck Europas metropoler!
– För gourmeter: Både när det gäller mat och dryck kan du uppleva kulinariska höjdpunkter under en kanalbåtssemester!
– Cykel älskare: Cykla längs dragvägarna eller genom landskapen se alltid till att ha cyklar ombord!
– Vattensport: Vad kan falla sig mer naturligt än att ägna sig åt vattensport under båtsemestern?
– God fiskelycka: Fiska upp middagen själv! Glöm inte spöet!
– Tee off: Golfspel finns det möjlighet till på många ställen när du kanalbåtssemestrar!
– Fascinerande fauna: Upptäck den spännande floran och faunan längs vattenvägarna!
– Dyk ner i det svalkande vattnet: Det är bara att ta sig ett dopp direkt från båten så ska en riktig kanalbåtssemester vara!
– Semestra med barnen: De små kaptenerna kommer att finna att livet ombord bjuder på en massa roliga och spännande upplevelser!

Video Le boat Europa

Varför välja Le boat?

Kanalresa med kanalbåt i England, Norfolk

Hitta din resa hos Poseidon Cruises

Checklista som kan vara bra att fundera över innan du hör av dig till oss:

  • När på året vill du resa?
  • Hur länge kan och vill du vara borta?
  • Hur många resenärer blir ni?
  • Om du vill boka boende – vilken standard?
  • Vill du kombinera restyp, ex. segling med hotell?
  • Vill du boka transfer, eller kanske en hyrbil?
  • Vill du gå på evenemang, ex. sport eller teater?
  • Behöver du marktransport, ex. tåg?

Ring eller maila oss så hjälper vi dig