Gruppresor och temaresor i Medelhavet

Inspirerande grupp- och temaresor i Medelhavet

Medelhavet

Västra & Östra Medelhavet - temaresor i grupp

Scrolla längre ner för aktuella tema-/gruppresor eller kontakta oss för att skräddarsy er gruppresa. På Poseidon Cruises har vi bra kunskap om Medelhavets mest undangömda hemligheter, mest välkända hamnar och härligaste stränderna. Därför kan vi också erbjuda dig nya och spännande utflykter. Nedan läser du om platser som vi besöker på våra grupp- och temaresor i Medelhavet. Vi guidar dig på en upptäcktsresa ombord på en seglats genom Medelhavets historia och utforskar de äldsta civilisationerna. Du besöker Medelhavets kända öar Korsika, Sicilien och Capri, den senare känd som kärlekens ö – välbekant över hela världen för att ha inspirerat poeter och andra konstnärer. Besök Neapel, Medelhavets gastronomiska vagga. Dras med i en eldig flamenco i Spanien. Våra temaresor och gruppresor är verkligen en upplevelse.

Barcelona, Spanien

Vi seglar till vackra Barcelona, som är unikt och kulturhistoriskt intressant. Här finns bibliotek, muséer och spännande arkitektoniska mästerverk. Gatuförsäljare och gatuartister kämpar om uppmärksamheten på paradgatan Las Ramblas. Det finns många kyrkor och katedraler att utforska, bland andra Gaudís ofullbordade mästerverk, La Sagrada Familia. Prova äkta spansk mat, till exempel paella eller tapas och ett glas sprudlande Cava.

Ajaccio, Korsika, Frankrike

Ajaccio ligger på Korsikas västkust och är omgivet av många underbara stränder, skyhöga berg och vacker natur. Ajaccio är berömt som Napoleons födelseort. Vandra längs vattnet, genom de pittoreska gatorna och upplev några av alla de öppna platserna och torgen.

Palma de Mallorca, Spanien

Mallorca är den största av de spanska Balearerna i Medelhavet och ligger rakt utanför Spaniens östkust. Huvudstaden, Palma de Mallorca, har under de senaste åren fått storstadsprägel. Du hittar allt som en storstad har på menyn: Goda shoppingmöjligheter, mysiga kaféer, kultur och historia. Dessutom finns vacker natur och en kust som är full av små grottor och fantastiska stränder runt hela ön. Antalet innevånare ökar drastiskt under våren och sommaren, eftersom denna ö är en av europeernas favoriter, det är även en favorit bland våra gruppresor och temaresor.

Civitavecchia (Rom), Italien

Hamnstaden Civitavecchia är en utmärkt utgångspunkt för många av sevärdheterna i forntidsstaden Rom. ”Den eviga staden” har så många historiska, arkitektoniska och andliga sevärdheter att du kan fylla ett helt liv, bland andra Forum Romanum, Sixtinska kapellet, Pantheon och Peterskyrkan.

Neapel, Italien

Se Neapel och dö lycklig, har man sagt. Det ordnas många intressanta rundturer i själva staden och till de fascinerande och pittoreska ställena strax utanför Neapel. Pompeji är en bevarad romersk stad, och Sorrento tar andan ur dig med sin frodighet och sina mysiga smågator.

Livorno (Florens, Pisa), Italien

Många tycker att Florens är Italiens vackraste stad. Alla torgen och kyrkorna, samt Duomokatedralen, gör Florens till en perfekt stad att vandra i. Florens är renässansens födelseplats, och många av mästerverken från perioden finns i dag utställda på de båda enastående muséerna, Uffizi och Galleria dell’ Accademia, med bland annat Michelangelos ”David” som en av attraktionerna. Varför inte en temaresa i konsten, historien och kulturens fotspår?

Venedig, Italien

Venedig är Adriatiska havets drottning och romantikens stad. Det finns ingenting liknande. Det finns många sevärdheter i Venedig, till exempel Basilica, Campanile di San Marco och öarna Burano och Murano på andra sidan av lagunen. Ta dig en skummande cappuccino på Venedigs mest berömda café, Caffe Florian, eller ett glas Bellini på den bar där drinken skapades, Harry’s Bar, vid den idylliska hamnen vid Marcusplatsen.

Korfu, Grekland

Alla från Odysseus till Napoleon har besökt Korfu, och alla har förbehållslöst beundrat öns skönhet. Landskapet på Korfu kan knappast vara vackrare. Upplev den praktfulla naturen via en biltur längs

Dubrovnik, Kroatien

Dubrovnik är omgivet av fästningsvallar från medeltiden och är rikt på historia och kultur. En promenad genom Stradun och den gamla staden är som att resa bakåt i tiden. De gamla gatorna och historiska byggnaderna är nästan oförändrade sedan 1200-talet. Fästningsvallarna runt staden omger många av sevärdheterna, till exempel de vackra dominikanska och franciskanska klostren och Sponza-palatset, som utan tvekan är

Pireus (Aten), Grekland

Bara en halvtimme från hamnstaden Pireus ligger forntidsstaden Aten, ett av världens mest spännande fönster till civilisationens historia. Ta turen upp till Akropolis, där du hittar Atens stolthet, Parthenon. Här har du fin utsikt över två av Atens mest berömda teatrar, Odeon och Dionysos, med 17 000 sittplatser. Handla presenter och souvenirer i den gamla staden Plaka med de nyklassiska byggnaderna. Gör en utflykt längs den vackra Saroniska bukten till Kap Sounion och gamla Korint, där du kan glädja dig åt solen och tusen års historia.

Mykonos, Grekland

En magisk, soldränkt grekisk ö omgiven av kristallklart hav och överströdd med traditionella vitmålade hus, väderkvarnar och kapell i stark kontrast mot den knallblåa himlen över Medelhavet.

Kusadasi (Efesus), Turkiet

Följ efter i Cleopatras fotspår och besök en av antikens mest fascinerande platser. Efesus är en portal mot det förflutna, med tempel, fontäner, väggmålningar och marmorgator som fortfarande har spår efter de gamla, tvåhjuliga stridsvagnarna.

Fortsätt neråt för aktuella tema- och gruppresor. Kontakta/chatta med oss för att få hjälp.

Gruppresa kryssning på Star Flyer i Medelhavet

Hitta din resa hos Poseidon Cruises

Checklista som kan vara bra att fundera över innan du hör av dig till oss:

  • När på året vill du resa?
  • Hur länge kan och vill du vara borta?
  • Hur många resenärer blir ni?
  • Om du vill boka boende – vilken standard?
  • Vill du kombinera restyp, ex. segling med hotell?
  • Vill du boka transfer, eller kanske en hyrbil?
  • Vill du gå på evenemang, ex. sport eller teater?
  • Behöver du marktransport, ex. tåg?

Ring eller maila oss så hjälper vi dig