Segling

Exotisk segelkryssning i Thailand

7 nätter

Exotisk segelkryssning i Thailand

fr. 12.115:-
per person / del I dubbelhytt

Seglingkryssning med besättning - flexibla datum

Bocka av en seglingssemester i Thailand från din bucket list. En segling bland öarna i Andamansjön utanför Phukets östkust är en underbar frihetskänsla med behagliga dagstemperaturer på ca 30°C året om. Under seglingen görs strandhugg på oförstörda paradisöar med tropiska fåglar och regnskog. Med segling under dagen och tid för kajakpaddling, snorkling och dyk nås ankarplatsen under kvällen vid en öde strand. Här ges tid för full njutning i lugn och ro till ljudet av spelande cikador och stjärnklar natthimmel.

Boende i dubbelhytt med privat badrum ombord på en katamaran med 5-10 hytter inkl. helpension och femstjärnig service från besättning ombord som diskret finns nära till hands för att tillgodose dina behov. Din uppgift under seglingen är att stå för avkopplingen!

 

 

 

 

 

 

Beskrivning av resan

Du möts av de exotiska vindarna direkt när du kliver av flygplanet i Phuket (flyg tillkommer). Det är då man vet att det är semester! Du färdas genom riklig växtlighet till norra delen av ön där hamnen Yacht Haven väntar på dig för ombordstigning. Redan första kvällen kan du njuta av en simtur och en vacker solnedgång över Phang Nga Bay öarna efter den första korta seglingen. De svajande kokospalmerna ger dig en sann tropisk känsla när ankaret är lagt för första natten. 

De kommande dagarna väntas äventyr runt de Thailändska öarna. Se kända inspelningsplatser såsom James Bond ön och Maya Bay som båda varit med i storslagna filmer. Besök unika små byar såsom Koh Pan Yi, den flytande fiskebyn som är hem till hundratals fiskare och deras familjer. Varje by bjuder på lokala souvenirbutiker där du kan köpa traditionella Thailändska varor. 

Många av stoppen erbjuder även valfria utflykter som du antingen kan köpa till via ett utflyktspaket eller enskilt. Några exempel på dessa är en vacker kajaktur genom ett mangroveområde, longtail-båt tour runt James Bond ön och Gipsy Village, och du har även chansen till en traditionell thailändsk massage.

På resan sista dagar bjuds det på eldshow och festligt nattliv när du går iland på Loh Dalum Beach på Phi Phi Island. Det är en härligt mix av allt du förväntar dig i en semester. Mycket av tiden kommer spenderas under ytan tack vare det rika marina livet som du inte kan slita dig ifrån. Men du blir minst lika bortskämd med djurliv och hisnande vyer på land.

Seglingskryssning avgår från Phuket lördagar året runt.

 

Video 

 

Priser och villkor

Del i dubbelhytt fr 12 115 kr

Enkelhytt fr 18 175 kr

 

Pris inkl:

 • Måltider och drycker: Helpension, frukost, lunch och middag, dock kan tiderna variera utefter vad som passar rutten och ankomst till ankringsplatsen. Dryckespaket varierar efter destination. Information finns på hemsidan och finns detaljerad i offerten.
 • Dryck: Vatten, te och kaffe är inkluderat i alla måltider. Läsk och alkoholhaltig dryck som bordsvin och lokala aperitifs (rom och fruktjuice) tillkommer på priset och kan betalas ombord.
 • Snacks: Under eftermiddagen serveras te/kaffe och kakor.
 • Sängkläder: Två uppsättningar lakan, handdukar och beach handdukar per hytt och vecka.
 • Vattensporter: Snorklingsutrustning, kajak och SUP finns ombord
 • Städning: De allmänna ytorna städas av besättningen men ej hytterna.
 • Luftkonditionering: Hytterna har luftkonditionering mellan mellan kl. 8.00-22.00 varje dag. De stängs av under natten för att undvika att de stör. Hytterna förbli svala, luckor kan öppnas och det finns fläktar i hytterna.

Tillkommer:

 • Destinationsavgift (obligatorisk)

Frivilliga tillägg:

 • Flyg
 • Transfers flygplats–bas tur/retur
 • Drycker
 • Utflyktspaket 120 Euro
 • Ev. reseförsäkring

Vid beställning faktureras handpenning, 25% av resans totalpris

Slutbetalning, 75% av resans totalpris betalas senast 45 dagar före avresa

För denna resa gäller SRF/Poseidon Cruises Resevillkor

Vi rekommenderar alla kunder att teckna kompletterande rese- och/eller avbeställningsförsäkring. Fråga oss om mer information.

Praktisk info

Phuket har ett tropiskt monsunklimat med två årstider, regnperiod och torr period. Luftfuktigheten är hög året runt och med en jämn dagstemperatur runt 30°C. Baserat på monsunerna påverkas vädret och vindriktningen. Sydvästmonsunen blåser från maj till oktober med mer nederbörd och starkare vindar på upp till 20 knop i september/oktober. Det innebär inte att det regnar hela dagarna under denna period utan oftast är det soligt eller molnigt med tillfälliga korta skurar. Skurarna håller sällan i sig mer än någon timme. Den torrare säsongen under Nordostmonsunen är från november till april vilket är den populäraste tiden för att segla i Andamansjön. Nordostmonsunen leder till måttliga vindar mellan 10-20 knop och något lägre luftfuktighet.

 

För att kunna resa på denna resa behöver du:

 • Pass, giltigt 6 månader efter kryssningen avslutats

Kontrollera din destinations krav innan du bokar eller kontakta oss for mer information. 

Poseidon Cruises har ställt lagstadgad resegaranti enligt Lagen om Paketresor.

Om svenska UD skulle avråda från resor till ett visst resmål har du som resenär rätt till avbokning mot full återbetalning. För att du ska ha rätt till avbokning krävs att man med säkerhet kan konstatera att resmålet påverkas vid den tidpunkt som resan genomförs. Eftersom en avrådan tas bort så snart läget bedöms vara mindre osäkert kan du inte avboka en resa som ligger för långt fram i tiden. Vi följer SRF:s rekommendation att tillåta kostnadsfri avbokning på grund av UD’s avrådan inom 14 dagar före avresan. Om avresan ligger längre fram i tiden gäller vanliga avbokningsvillkor och betalningsvillkor. Väljer du att avvakta med betalningen förfaller avtalet och därmed rätt till återbetalning vid inställning.

Vad ingår ingår i paketet?

 • Boende i luftkonditionerad (från 08.00 till 22.00) dubbel standardhytt med eget badrum
 • Helpension (frukost, lunch, middag)
 • Drycker vid måltiderna (bordsvin och vatten), lokala aperitifer (punch, rom, fruktjuice)
 • Service av besättningen: 3 personer (kapten, steward/kock)
 • 2 uppsättningar sängkläder, handdukar och strandhanddukar per person/vecka
 • Förbrukningsmaterial för yachten (diesel, bränsle och vatten)
 • Försäkring för yachten och passagerarna
 • Vattensporter ombord: snorklingsutrustning och havskajak

Vad ingår inte i paketet?

 • Destinationsavgift (obligatorisk): betalas i förskott, ca 3000 kr
 • Utflyktspaket (valfritt) 120 Euro/person
 • Utlägg av personlig karaktär

Vi finns här för att hjälpa dig

Behöver du komma i kontakt för en offert, bokning eller fråga? Fyll i formuläret, så hörs vi snart.

Andra har också tittat på: