FLYGRESAN:
- Reguljär flyg i ekonomiklass med Air France/Delta Air Lines
- Flygtiderna kan ändras av flygbolaget, vi kan inte ta ansvar för evt. ändringar.
- Korrekta flygtider står i biljetten/meddelas av flygbolaget på flygplats etc.
- Mat ombord enligt flygbolagets villkor
- Flygplatshotell i Atlanta, på utresan, ingår
- Var på flygplatsen i god tid före avresa, minst 2 timmar före avresa
VID ANKOMST
- Utse några i varje båt som handlar mat och dryck i supermarket i närheten av marinan. Affären levererar maten till båten.
- Skeppare och Co-skipper checkar in, medtag intyg i original (besättningens pass behövs samt att självrisken deponeras med ett eller flera kreditkort.
- Incheckning på båten, skipper och co-skipper går igenom allt ombord. Påtala ev. fel som upptäcks samt räkna porslin, lakan, kuddar, filtar m.m.
- Stuva allt ombord för avsegling nästa dag
- Rapportera även direkt ev. fel som upptäcks efter avfärd, till Dream Yacht Charters personal. Fotografera evt fel eller brister för dokumentation.
ALLMÄN INFO
Valuta
Valutan i Belize är BZD, Belize Dollar. Valutan har en fast växelkurs till kursen 0,50 US dollar, det vill säga 2 BZD = 1 USD.
Ta med USD i kontanter till skeppskassan (eskaderledningen informerar om detta i god tid före avresa).
Kreditkort accepteras numera på de allra flesta restauranger och i de flesta affärer.
Skeppskassa
Vi rekommenderar att varje båt organiserar en skeppskassa för gemensamma utgifter såsom proviantering ombord etc. Alla lägger förslagsvis ett lika stort belopp och en kassör utses. Alternativt kan man använda någon app för ändamålet.
- Förbrukad diesel (ni får båten fulltankad och lämnar tillbaka den fulltankad)
- Mat och dryck (ni lägger förslagsvis en skeppskassa på tex 500 USD p. pers. för mat och dryck ombord, gemensamma middagar, diesel, hamnavgifter etc.)
Deposition självrisk
Varje båt skall även erlägga en deposition, på 5-6000 EUR, med ett kreditkort. Dream Yacht Charter reserverar beloppet vid incheckning och denna återförs vid check-out, under förutsättning att inga skador eller förluster skett. Se till så att det finns täckning på kortet. Givetvis gäller solidariskt betalningsansvar ombord, även om endast en person använt sitt kort för depositionen, lämpligen skepparen.
Sjukförsäkring, reseförsäkring, avbeställningsförsäkring
Vi rekommenderar alla att teckna separat reseförsäkring så är det bra att ta med försäkringsbeviset på engelska, fråga ert bolag.
Vi rekommenderar att ni tecknar avbeställningsförsäkring via Poseidon Cruises, om ni inte redan har sådant skydd.
Passet, intygsbok mm
RUTTEN
- Rutten beslutas utifrån väder och vind
-Under seglingen planerar vi bl a att besöka Whipray Caye, South Water Caye, Coco Palm Caye och Hatcher Caye
–
-Det blir många tillfällen för lunch- och badstopp
- Dagsetapper allt från 10 till15 Nm
- Växlande vindar 5-12 m/s
- Lufttemperatur 26-29 grader
- Vattentemperatur 26-28 grader
MAT & DRYCK
- Planera enkel lunch som kan tillredas under gång, alt förberedas.
- Välkomstmiddag ingår i priset, liksom en gemensam middag unde seglingen. Eskaderledning planerar ev. ytterligare en gemensam middag under veckan som bekostas av var och en. Ditt deltagande är förstås frivilligt.
- Ibland finns restauranger på öarna vi besöker eller så lagas maten ombord.
- Matlag är en bra idé, uppskattas vanligtvis mycket. T.ex att två personer ansvarar för matlagning per dag
TIPS & TRICKS OMBORD
- Mjuka väskor (utan hård botten) rekommenderas.
- Hushålla vatten, ström och ev. Wifi.
- Toalettpapper (eller annat som man inte först ätit/druckit) får aldrig slängas i toaletten.
- När ska det vara tyst på båten?
- Alkohol först efter tilläggning.
- Gummijolle med motor, och livflotte ingår.
TIPS & TRICKS
KLÄDER & UTRUSTNING
- Egen flytväst, uppblåsbar fungerar
- Vind- och vattentät klädsel, bra skor
- Solglasögon, solskyddskräm och hatt/keps
- Laddare och powerbank, gärna med 12V-uttag
- Vattentätt fodral till mobiltelefon/surfplatta.
-Elektroniskt sjökort om du har över området., inget som krävs
- Snorkelutrustning
- Arbetshandskar, för hantering av mooringlinor
- Egen badhandduk för salta bad.
- Anti-glidmatta till pentry och sittbrunnsbord.
- Köksutrustning t ex osthyvel, potatisskalare, vitlökspress, diskborste, förvaringspåsar, påsklämmor, kockkniv, diskhanddukar, disktrasor, hand-handdukar till toa, hundbajspåsar, tratt, nätkasse, aluminiumfolie och klädnypor m.m.
- Salt, peppar och andra kryddor
- Svenskt kaffe, melittatratt och filter alt. Pressobryggare
- Kalles kaviar, knäckebröd