Kryssning med Star Flyer i Västra Medelhavet, här med segel uppe

Kryssningar med segelfartyg

Drömmen om att segla över Atlanten 2024

19 nätter

Drömmen om att segla över Atlanten 2024

fr. 65.900:-
per person / del I dubbelhytt

13 november - 2 december 2024

Skall man segla över Atlanten och bara njuta ska man segla från öst till väst. I tusentals år har passadvinden blåst stabilt mot väst. Det var i passaden Columbus år 1492 tog sig över Atlanten. Nu ca 500 år senare har du möjlighet att göra detsamma! Vår kapten håller föredrag om skepp, väder och vind. Färdledare på denna resa är Per Roald, skolchef för seglarskola. Per har kryssat över Atlanten flertalet gånger och även genomfört många eskaderseglingar i bl a Västindien, Indiska Oceanen och Stilla havet. I dag undervisar Per på Tekniska Högskolan KTH och flera andra tekniska lärosäten och utbildningsföretag m.m.

Under kryssningen hålls föredrag om segling och livet till havs.

Välkommen ombord på en oförglömlig resa!

”Att segla med Star Clippers clipper fartyg är ett äventyr och kryssning utöver det ovanliga, den höga kvaliteten på hytt och måltider samt servicenivån ombord var mycket hög” Bo-Göran

”Tack för en oförglömlig resa där allt fungerade från början till slut. Vilken härlig känsla när vi gick för segel. Så mäktigt! Detta var första gången för oss ombord på Star Clippers, men absolut inte den sista – det här vill vi absolut göra om. Besättningens uppmärksamhet och måltider, tillsammans med trevliga aktiviteter ombord var mycket bra.” Gustav och Anna   

Beskrivning av resan

Följ med på en favoritresa och segla över Atlanten – nu 11:e året!

Vi flyger till Las Palmas på Gran Canaria den 13 november 2024 där vi bor två nätter. Dag tre går vi ombord på ett av världens vackraste segelfartyg inför en unik kryssning från den gamla världen till den nya. Innan vi tar oss an den långa seglatsen på öppet hav gör vi stopp i San Sebastian på La Gomera. Vi har sedan tretton dagar till havs innan de Karibiska öarna dyker upp i horisonten.

Med Star Flyer erbjuds vi den unika upplevelsen att segla över Atlanten. Det fyrmastade klipperskeppet med sina 16 segel byggdes år 1991. Star Flyer är graciös och lika snabb som vinden. och återspeglar stolt arv i varje tum av polerad mässing. Upplevelsen ombord är förflutnas traditioner i lyckad kombination med nutidens bekvämligheter. Livet ombord är avslappnat och känslan är nästan som att resa på en privat yacht. Merparten av tiden dagtid till havs tillbringas vid de två poolområdena eller på teakdecket med gott om utrymme för avkoppling och aktiviteter. Faktum är att du kommer att upptäcka att dessa fartyg erbjuder mer utomhusutrymme per passagerare än de flesta konventionella kryssningsfartyg.

Inredningen på Star Flyer påminner om seglets storhetstid. Antika tryck och målningar av berömda segelfartyg är en fröjd för ögat, medan teak och glänsande mahognyräcken påminner om skeppets stolta nautiska arv. Umgås i Tropical Bar eller i pianobaren. Det finns även bibliotek i edvardiansk stil med öppen spis med dator att låna.

Hytterna är smakfullt inredda och har enskilda badrum, TV, kyl, DVD-spelare, hårtork, säkerhetsskåp. Majoriteten av hytterna har koöga/glugg ut mot havet. Restaurangen ligger på Clipperdeck under Maindeck.

Max antal gäster ombord är 166 personer. De 74 i besättningen gör sitt allra bästa för att vi ska må bra. Livet ombord är behagligt oförpliktigande med en familjär stämning. Sola på deck, bada i någon av de två poolerna, ta en drink i Tropical bar eller läs en bok i biblioteket. Maten ombord är utsökt och restaurangen mycket trevlig. Det är lätt att komma i samspråk med såväl besättning som övriga gäster.

Hur aktiv du vill vara ombord på detta fantastiska skepp väljer du själv. Om du vill, har du möjlighet att vara med och hissa eller brassa segel, klättra i riggen eller bara ligga i nätet under bogsprötet och spana efter delfiner och valar. Det finns även gott om tillfällen till motion – morgongympa klockan åtta och vattengympa i poolen på eftermiddagen eller en timme i gymmet. Varje dag innehåller en rad olika aktiviteter, från origami till tai chi. Om man vill förstås.

Vår kapten brukar hålla ett föredrag någon eftermiddag och berätta om sina erfarenheter från stora skepp och andra dagar brukar vi träffas i biblioteket för att berätta om olika reseupplevelser.

Välkommen ombord på en oförglömlig resa!

Priser och villkor

 • Kategori 6 insideshytt 65 900 kr
 • Kategori 5 utsideshytt 67 500 kr
 • Kategori 4 utsideshytt 70 900 kr
 • Kategori 3 utsideshytt 73 500 kr
 • Kategori 2 utsideshytt 75 900 kr

Enkelhyttstillägg: 16 000 kr

Se Star Flyers deckplan (klicka på flikarna) här

Virtuell rundvisning ombord – se här

Star Clippers har vidtagit flera åtgärder för att du som gäst skall kunna kryssa säkert. Dessa åtgärder uppdateras löpande i enlighet med de senaste riktlinjer från lokala myndigheter.

Vid beställning faktureras handpenning, 25% av resans totalpris

Delbetalning, 25% av resans totalpris betalas senast 120 dagar före avresa

Slutbetalning, 50% av resans totalpris betalas senast 45 dagar före avresa

För denna resa gäller SRF/Poseidon Cruises Resevillkor

Vi rekommenderar alla kunder att teckna kompletterande rese- och/eller avbeställningsförsäkring. Fråga oss om mer information.

 

Praktisk info

Färdledare är Per Roald, skolchef för ABC Seglarskola ab (under årens lopp även kallat Svenska Dagbladets Seglarskola, Båtnytts Seglarskola och Maxi’s Seglarskola). Per har kryssat över Atlanten flertalet gånger och även genomfört många eskaderseglingar i bl a Västindien, Indiska Oceanen och Stilla havet. I dag undervisar Per på Tekniska Högskolan KTH och flera andra tekniska lärosäten och utbildningsföretag m.m.

 

Favorit destinationer:
Hebriderna – Skottland. Vackert. Utmanande väder skiftningar och tidvatten.
Tonga – Stilla Havet
Exsotiskt-Så långt bort man kan komma i tid och rum
Grenadinerna – W-Indien
De bästa natur scenarierna
Seychellerna Indiska Oceanen
Natur  scenarierna
Skärgården – Östersjön
Oslagbart
30-40 talet olika eskaderseglingar i och kring w- Indien
6 ggr Atlantic Crossing med Star Flyer o Star Clipper
20 talet  Gotland Runt Race m.m

Det är en vanlig fråga innan seglingen har börjat – hittills har ingen klagat på sysslolöshet. För det finns alltid något att göra för den som inte bara vill ligga i nätet under bogsprötet och spana efter valar, delfiner och flygfisk. Morgongymnastik. Mastklättring under säkra former. Yoga. Gym. Vattengympa i de tre små poolerna. Föredrag av fartygets besättning; Cruise Director och Captain. En kväll samlas vi på däck för gemensamt cocktail party för vår grupp.

Underhållning över Atlanten
Mat när man seglar över Atlanten 2023

Trängsel och köer. Shoppingarkader. Enarmade banditer. Roulette. Vattenrutschkana. Klättervägg.

Utsikt på Star Clippers

74 man varav ungefär 25 ingår i den seglande besättningen (inklusive maskin). Övriga sköter restaurang, hytter och service. Du är alltid välkommen att besöka bryggan, tala med kapten och besättning. Stämningen ombord är unikt avslappnad och familjär.

Kocken på Star Clippers lagar god mat

Maxantalet gäster är 170. Det brukar vara: engelsmän, tyskar, fransmän, amerikaner, svenskar…

I allmänhet är vi mellan 15 och 20 nationaliteter ombord – besättning och gäster.

En liten shop med specialdesignade kläder för Star Clippers. Bibliotek. Tropical Bar. Pianobar och en bar på soldäck. Bekväma och luftiga sällskapsutrymmen.

Ingen behöver vara hungrig ombord:

 • Vi sitter tillsammans under lunch och middag, vid bord som är reserverade för vår grupp
 • Till frukost och i övrigt är det fri sittning som gäller
 • Till samtliga luncher och middagar har vi inkluderat vatten och vin
 • Kaffe och thé finns att själv hämta i Tropical Bar, från morgon till kväll
 • Early Bird Frukost serveras från 06.30 i pianobaren
 • Frukostbuffé serveras i matsalen 08.00 – 10.00
 • Lunch serveras mellan 12.00 – 14.00 i matsalen. Ibland ordnas lunch på däck, beroende på väder och rutt
 • Afternoon Tea med Snacks serveras 17.00 – 18.00 i Tropical Bar eller Piano Baren
 • Middag à la Carte serveras 19.30 – 22.00 i matsalen
 • Midnight Snacks serveras 23.30 – 00.30

Klädseln ombord är mycket informell. Kostym och slips är alltså inte på något sätt ett måste, men till middagen är det brukligt att man har långa byxor/kjol/klänning. Sjöställ behöver ni inte ta med, men gärna något tunnare regnskydd. Under överseglingen till Karibien brukar det vara T-shirt och shorts från morgon till middag. Och sedan kanske någon tunnare tröja på kvällen.
En kväll brukar det vara ”Captain’s Dinner”, men inte heller då brukar det vara påkostad festklädsel. Kavaj ev. slips för den som vill och kanske kjol eller klänning.
Ta med träningskläder för träning i gymmet eller om du vill vara med på morgongymnastik på däck.

Första seglingsveckan har vi en gemensam utflykt, som ingår i resans pris. De två veckorna till havs över Atlanten innehåller mängder av aktiviteter, både sådana som skeppet anordnar och sådana vi i vår grupp ordnar. Skeppet har allt från gymnastik på morgonen till dans och talangjakt på kvällen. Varje förmiddag håller kapten eller någon styrman föredrag om skepp, segling, navigation och annat sjömässigt.
Dagsprogram trycks upp och läggs i er hytt varje kväll, för kommande dag. Motsvarande program inkl sportaktiviteter skrivs även upp på anslagstavlan i Tropical Bar. Ombord finns även ett sportsteam som ordnar olika aktiviteter.

Vid incheckning på Star Flyers i Las Palmas, får alla deltagare skriva under ett formulär som ger rederiet rätt att debitera ert kreditkort för de inköp som ni gör ombord. Samtidigt får ni ett personligt kryssningskort som används vid inköp i baren, scannas vid av/ombordstigning i samband med utflykter etc. Ni lämnar även ifrån er passet, som återfås sista dagen i samband med att ni lämnar fartyget. Kostnader som ni får betala är t.ex. drinkar utöver det som ingår i resans pris, massage, internetuppkoppling, kläder och souvenirer. Valutan ombord är Euro, och alla priser är i Euro. Det är inte tillåtet att ta med egna alkoholhaltiga drycker ombord.
Sista dagen ombord får ni en sammanställning på alla inköp som därefter debiteras ert kreditkort med totalsumman.

Rederiet informerar alla gäster om kommande dagsprogram, utflykter iland och aktiviteter ombord.
Färdledningen kommer även dagligen att informera gruppen om våra gemensamma aktiviteter.
Akter om matsalen, finns Purser’s Office. Här kan ni när som helst vända er med frågor om beställning av internet, service i hytten, kontrollera er räkning, låna adapters etc. Personalen i Purser’s Office bemannar även Sloop Shop, butiken ombord som bl.a. säljer kläder och hygienartiklar.

Vi lämnar fartyget efter frukost sista dagen, ca kl 08.30. Information om tid för transfer får ni ombord. Vi bor på 4* hotell en natt på St Maarten. Skatter och frukost ingår i resans pris.
Vid ankomst till hotellet låter vi deponera vårt bagage fram till incheckning under eftermiddagen. Koppla av på stranden eller i poolen.

Önskar ni lägga till ett par nätter går det bra. Kontakta oss för mer information.

 

 

 • Pass, giltigt 6 månader efter kryssningen avslutats krävs för att resa på denna resa
 • Visum till destinationerna som besöks på kryssningen behövs ej för för svenska medborgare

Kryssning med Star Clippers fartyg är inte lämpade för personer med funktionshinder. Det finns inte hiss ombord, däremot många trappor. Ombord- och avstigning sker oftast via en lejdare och ner i tenderbåtar och dagsutflykterna innehåller ofta längre promenader. Som resenär måste du kunna hantera ditt eget bagage och din resa utan hjälp längs vägen. Det finns sjuksköterska men inga läkare ombord på fartygen. Eventuella läkarbesök sker iland. De kostnader som uppstår i samband med läkarbesök eller sjukhusvistelse ska täckas av dig som resenär eller av din reseförsäkring. Beskriv dina eventuella hinder för oss, före bokning, så att vi kan bedöma om resan är lämplig för dig.

För ev. vaccination hänvisar vi till en vaccinations central.

 

Poseidon Cruises har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet enligt Lagen om Paketresor.

Om svenska UD skulle avråda från resor till ett visst resmål har du som resenär rätt till avbokning mot full återbetalning. För att du ska ha rätt till avbokning krävs att man med säkerhet kan konstatera att resmålet påverkas vid den tidpunkt som resan genomförs. Eftersom en avrådan tas bort så snart läget bedöms vara mindre osäkert kan du inte avboka en resa som ligger för långt fram i tiden. Vi följer SRF:s rekommendation att tillåta kostnadsfri avbokning på grund av UD’s avrådan inom 14 dagar före avresan. Om avresan ligger längre fram i tiden gäller vanliga avbokningsvillkor och betalningsvillkor. Väljer du att avvakta med betalningen förfaller avtalet och därmed rätt till återbetalning vid inställning.

Vad ingår ingår i paketet?

 • Flyg i ekonomiklass med KLM Köpenhamn/Stockholm/Göteborg-Las Palmas. Retur från St Maarten-Skandinavien.
 • Två nätter med frukost på 4* hotell i Las Palmas inkl en gemensam middag med vin/vatten, kaffe/te
 • En utflykt på Gran Canaria med svensktalande guide inkl. lunch
 • En utflykt på La Gomera med engelsktalande guide
 • 16 dagar/15 nätter segling ombord på Star Flyer, del i dubbelhytt
 • Helpension ombord
 • Öl, vin och vatten till lunch och middag ombord
 • Obegränsat med kaffe/te och vatten ombord i gäst lounge
 • Gemensamma aktiviteter ombord
 • Dricks till besättning
 • Hamnavgifter
 • 1 natt på 4*hotell på St Maarten inkl frukost och gemensam avslutningsmiddag
 • Alla transfers enligt program
 • Medföljande färdledare från Poseidon Cruises (vid min 16 deltagare)

Vi finns här för att hjälpa dig

Behöver du komma i kontakt för en offert, bokning eller fråga? Fyll i formuläret, så hörs vi snart.

Andra har också tittat på: