Segelkryssning

Tropisk segelkryssning i Seychellernas övärld

7 nätter

Tropisk segelkryssning i Seychellernas övärld

fr. 12.200:-
per person / del I dubbelhytt

Segelkryssning med besättning - flexibla datum

Hoppa ombord en segelkryssning i det tropiska paradiset på Mahe, Seychellerna. En segling här bjuder på granitklippor formade av kraftiga vågor, magnifika orörda sandstränder och paradisliknande öar. Med en medeltemperatur på 26-28 grader året är du garanterad en varm semester.

Njut av en avslappnad segling ombord på en bemannad katamaran med totalt ca 6 hytter med alla bekvämligheter. Ta del av snorklingsutrustning, kajak och stand up paddleboard som finns att låna ombord. Du vill inte missa chansen att snorkla bland korallreven och de berömda jättesköldpaddorna. Seychellerna sägs vara en av de vackraste platserna på planeten, nu är det din tur att avgöra om det stämmer!

 

Beskrivning av resan

Sen morgon startar ombordstigningen vid hamnen på ön Mahe, den största ön i Seychellerna. Resan kommer börja med att besöka öarna i St. Anne Marine Park för att sedan fortsätta till Cocos Island. Cocos Island är en fröjd för ögat och en dans för sinnena. Med sprakande färger och stenblock formade av haven skapas en fantastik vy. Skönheten speglas under ytan där färgglada fiskar simmar bland de stora korallerna. Här kan du uppleva snorkling i världsklass. 

På tal om vackra öar fortsätter seglingen till La Digue. Denna ö är unik genom att inte tillåta några bilar. Här transporteras lokalbefolkningen på vagnar dragna av oxar. Du kan välja att upptäck ön genom de slingrande stigarna på ryggen av en häst eller sadeln av en cykel, valet är ditt. Det garanteras höga palmer, vita sandstränder och polerade klippor. 

Halvägs på resan når du Cousin Island som är sedan länge ett naturreservat och fågelskyddsområde. Här kan du skåda sällsynta fåglar bland trädtopparna och på markhöjd de välkända jätteskölpaddorna. Cousin Island är inte det enda stoppet på resan där du kan få syn på dessa reptiler, i Curieuse beläget i Marine National Park sägs det bo över 100 sköldpaddor bland den vackra grönskan. 

Efter en vecka återvänder du till Mahe för en sista natt ombord på båten. De hisnande landskapen av Seychellerna, både land och under ytan, kommer lämna dig med än nöjd när resan går till sitt slut. När väskan är åter packad är det dax för hemfärd. 

Avresa segelkryssning på måndagar året runt.

 

 

Priser och villkor

Del i dubbelhytt fr 12 200 kr

Enkelhytt fr 18 315 kr

 

Pris inkl:

 • Måltider och drycker: Helpension, frukost, lunch och middag, dock kan tiderna variera utefter vad som passar rutten och ankomst till ankringsplatsen. Dryckespaket varierar efter destination. Information finns på hemsidan och finns detaljerad i offerten.
 • Dryck: Vatten, te och kaffe är inkluderat i alla måltider. Läsk och alkoholhaltig dryck som bordsvin och lokala aperitifs (rom och fruktjuice) tillkommer på priset och kan betalas ombord.
 • Snacks: Under eftermiddagen serveras te/kaffe och kakor.
 • Sängkläder: Två uppsättningar lakan, handdukar och beach handdukar per hytt och vecka.
 • Vattensporter: Snorklingsutrustning, kajak och SUP finns ombord
 • Städning: De allmänna ytorna städas av besättningen men ej hytterna.
 • Luftkonditionering: Hytterna har luftkonditionering mellan mellan kl. 8.00-22.00 varje dag. De stängs av under natten för att undvika att de stör. Hytterna förbli svala, luckor kan öppnas och det finns fläktar i hytterna.

Tillkommer:

 • Destinationsavgift á ca 3 100 kr (obligatorisk)

Frivilliga tillägg:

 • Flyg
 • Transfers flygplats–bas tur/retur
 • Drycker
 • Ev. reseförsäkring

Vid beställning faktureras handpenning, 25% av resans totalpris

Slutbetalning, 75% av resans totalpris betalas senast 45 dagar före avresa

För denna resa gäller SRF/Poseidon Cruises Resevillkor

Vi rekommenderar alla kunder att teckna kompletterande rese- och/eller avbeställningsförsäkring. Fråga oss om mer information.

Praktisk info

För att kunna resa på denna resa behöver du:

 • Pass, giltigt 6 månader efter kryssningen avslutats

Kontrollera din destinations krav innan du bokar eller kontakta oss for mer information. 

Poseidon Cruises har ställt lagstadgad resegaranti enligt Lagen om Paketresor.

Om svenska UD skulle avråda från resor till ett visst resmål har du som resenär rätt till avbokning mot full återbetalning. För att du ska ha rätt till avbokning krävs att man med säkerhet kan konstatera att resmålet påverkas vid den tidpunkt som resan genomförs. Eftersom en avrådan tas bort så snart läget bedöms vara mindre osäkert kan du inte avboka en resa som ligger för långt fram i tiden. Vi följer SRF:s rekommendation att tillåta kostnadsfri avbokning på grund av UD’s avrådan inom 14 dagar före avresan. Om avresan ligger längre fram i tiden gäller vanliga avbokningsvillkor och betalningsvillkor. Väljer du att avvakta med betalningen förfaller avtalet och därmed rätt till återbetalning vid inställning.

Vad ingår ingår i paketet?

 • Boende i luftkonditionerad (från 08.00 till 22.00) dubbel standardhytt med eget badrum
 • Helpension (frukost, lunch, middag) med dryck (vatten - te - kaffe och juice till frukost)
 • Service av besättningen: 2 personer (kapten, steward/kock)
 • 2 uppsättningar sängkläder, handdukar och strandhanddukar per person/vecka
 • Förbrukningsmaterial för yachten (diesel, bränsle och vatten)
 • Försäkring för yachten och passagerarna
 • Vattensporter ombord: snorklingsutrustning och havskajak

Vad ingår inte i paketet?

 • Destinationsavgift á ca 3100 kr (obligatorisk) betalas i förskott
 • Drycker: läsk & alkoholhaltiga drycker
 • Utlägg av personlig karaktär

Vi finns här för att hjälpa dig

Behöver du komma i kontakt för en offert, bokning eller fråga? Fyll i formuläret, så hörs vi snart.

Andra har också tittat på: