Silversea

Vad är Silversea

Silversea startades under tidiga 1990 talet med målet att vara det självklara valet för resenärer som söker det lilla extra. Skeppen konstruerades med devisen att vara ledande i översta lyxsegmentet av kryssnings alternativ. Alla skepp är små (mellan 134-520 passagerare totalt) och samtliga återspeglar en känsla av att man som gäst känner sig utvald! Trots att fartygen är små finns alla de bekvämligheter som vana kryssningsgäster kommit att förvänta sig på större fartyg, såsom: spa, gym, spektakulära shower och casino.

Ombord finns endast sviter, där samtliga har havsutsikt och ca. 85% har privat balkong. Här kan ni avnjuta den högst personliga servicen som erbjuds när varje hytt tilldelas en egen butler som finns tillgänglig för alla önskemål; stora som små!

Silversea är det självklara valet för Er som inte vill kompromissa på någonting! Här finns allt ni kan drömma om, och lite därtill. Rederiet är ett av de absolut lyxigaste som finns, och det är därför inte konstigt att prislappen är något högre än vad man kan förvänta sig från de lite vanligare rederierna. Samtliga hytter ombord är sviter. Är man villig att betala priset får man flera fantastiska upplevelser på köpet. En av de största fördelarna är möjligheten att komma in i mindre hamnar och se mer avlägsna och unika platser. Silversea ligger ofta längre i hamn, avgång sent på kvällen och ofta över natten, vilket innebär att man kan få uppleva platser som St Petersburg, Istanbul eller St Barthelemy på ett helt annat sätt. Ombord finns möjlighet att prova på fantastiska gourmet måltider, exotiska drinkar och spektakulära shower – allt detta utan extra kostnad!

Om fartygen

Silversea’s flotta består av 5 små fartyg som tar från 296 till 540 gäster. Dessutom finns tre riktigt små expeditionsfartyg för 100 till 130 gäster. Silversea satsar på små, exklusiva fartyg, när många andra rederier går mot större och större. Små fartyg innebär att man kan gå in vikar och små hamnar där inga stora kryssningsfartyg når. Förutom unika och charmiga plaster ger det samtidigt korta transporter för gästerna, oftast är man mitt i en hamn med gångavstånd till det mesta. Är det lite längre avstånd, ingår transport in till orten. Ombord är alla hytter, sviter, den mista 28 m2, med butler service. Förhållande antal gäster och besättning är nästan ett till ett.

Ett axplock av vad som ingår ombord

 • Alla drycker ingår; inkl champagne, drinkar och årgångsviner etc, både i gemensamma utrymmen och i hytten
 • 24/7 butler service
 • All dricks till personalen inkluderad
 • Transporter till och från stan
 • Obegränsad champagne i hytten
 • Fullt utrustad minibar, med påfyllning under resans gång

Våra small luxury ships erbjuder fantastiska möjligheter till att upptäcka de 7 kontinenterna och över 800 fascinerande destinationer. Segla direkt in i hjärtat av St Petersburg, runt udden vid Kapstaden, längs oljerika shejkdömen i Mellanöstern, genom Sydney Harbour och Chilenska fjordarna. På våra expeditionskryssningar är varje resa ny och unik, från Galápagos till tropiska Polynesien och Antarktis.

Hitta din resa hos Poseidon Cruises

Checklista som kan vara bra att fundera över innan du hör av dig till oss:

 • När på året vill du resa?
 • Hur länge kan och vill du vara borta?
 • Hur många resenärer blir ni?
 • Om du vill boka boende – vilken standard?
 • Vill du kombinera restyp, ex. segling med hotell?
 • Vill du boka transfer, eller kanske en hyrbil?
 • Vill du gå på evenemang, ex. sport eller teater?
 • Behöver du marktransport, ex. tåg?

Ring eller maila oss så hjälper vi dig