Silversea

Ultimat lyx till havs

Silversea är ledande när det kommer till ultimat luxuösa fartyg och expeditioner med all-inclusive. Det innebär även att en utflykt per destination ingår i priset. Rederiet startades under tidiga 1990 talet med målet att vara det självklara valet för resenärer som inte vill kompromissa med någonting när det gäller service, måltider och utflykter. Varje liten detalj på en kryssning med Silversea är genomtänkt och ombord på Silverseas fartyg upptäcker du garanterat världen med stil! Fartygen konstruerades med devisen att vara ledande i översta lyxsegmentet av kryssnings alternativ. De flesta fartygen är mindre och intima i boutique stil och samtliga återspeglar en känsla av att man som gäst känner sig utvald! Trots att fartygen är mindre finns alla de bekvämligheter som vana kryssningsgäster kommit att förvänta sig på större fartyg, såsom: spa, gym, spektakulära shower och casino.

Ombord finns endast sviter, där samtliga har havsutsikt och ca. 85% har privat balkong. Här kan ni avnjuta den högst personliga servicen som erbjuds när varje hytt tilldelas en egen butler som finns tillgänglig för dina önskemål.

Under 2020 introducerade det kulinariska banbrytande kulinariska programmet S.A.L.T. Programmet gör det möjligt för varje gäst att dyka djupt in i destinationernas själ tillsammans med kulinariska kulturupplevelser, regionalt kök och exotiska drycker.

För soloresenären erbjuder Silversea alltid 25% rabatt på enkelhyttstillägget på utvalda kryssningar – kontakta oss för mer information.

 

Rederiet är ett av de absolut lyxigaste som finns, och det är därför inte konstigt att prislappen är något högre än vad man kan förvänta sig från de lite vanligare rederierna. Samtliga hytter ombord är sviter. Är man villig att betala priset får man flera fantastiska upplevelser på köpet. En av de största fördelarna är möjligheten att komma in i mindre hamnar och se mer avlägsna och unika platser. Silversea ligger ofta längre i hamn, avgång sent på kvällen och ofta över natten, vilket innebär att man kan få uppleva platser som New York, Istanbul eller St Barthelemy på ett helt annat sätt. Ombord finns möjlighet att prova på fantastiska gourmet måltider, exotiska drinkar och spektakulära shower – allt detta utan extra kostnad!

Bläddra i Silverseas senaste katalog.

Silversea World Cruise ”Controtempo 2025”

TOKYO TILL NEW YORK | 13 JANUARI – 29 MAJ 2025 136 DAGAR | 30 LÄNDER | 59 DESTINATIONER
Silverseas nyaste fartyg, Silver Dawn, tar dig på en oförglömlig kryssning runt världen i ett lugnt tempo. Kryssa till klassiska och ikoniska resmål, där ni når 59 hamnar i 30 länder och fyra kontinenter, varav 19 helt nya platser som Silversea aldrig tidigare har seglat till förut. Upplev platser ur lokalbefolkningens synvinkel, och ta del av deras autentiska berättelser och hemligheter. Denna kryssning kommer garanterat att ta dig till platser du aldrig tidigare har hört talas om!

Broschyr Silverseas Världskryssning 2025

 

Video

 

Om fartygen

TOKYO TILL NEW YORK | 13 JANUARI – 29 MAJ 2025 136 DAGAR | 30 LÄNDER | 59 DESTINATIONER
Silverseas nyaste fartyg, Silver Dawn, tar dig på en oförglömlig kryssning runt världen i ett lugnt tempo. Kryssa till klassiska och ikoniska resmål, där ni når 59 hamnar i 30 länder och fyra kontinenter, varav 19 helt nya platser som Silversea aldrig tidigare har seglat till förut. Upplev platser ur lokalbefolkningens synvinkel, och ta del av deras autentiska berättelser och hemligheter. Denna kryssning kommer garanterat att ta dig till platser du aldrig tidigare har hört talas om!

Etapp 1 – från Tokyo till Hong Kong: Ljud från Öst 
I Controtempo börjar vår världskryssning innan den börjar, detta eftersom att gästerna kan njuta av en “precruise”-turné som innehåller Japans mest ikoniska upplevelser. Därefter sätter vi segel för att utforska städerna, sevärdheterna, ljuden och smakerna i Fjärran Östern, inklusive Japans ”umami” – den femte smaken – en ny smak som har förändrat köken runt om i världen och som även är en stor del av vårt Sea And Land Taste (S.A.L.T.)-program på Silver Dawn.

Etapp 2 – från Hong Kong till Singapore: Snabba städer, långsamma vibbar 
Tiden rör sig i olika rytmer här, eftersom att det andra kapitlet på vår resa innefattar städer, traditioner och kulturer i Sydostasien. Vi kommer att utforska djupt rotade lokala traditioner och moderna maträtter på ikoniska platser som Ha Long Bay och Ho Chi Minh City i Vietnam. Tempel på avstånd kommer att ge vika för vidsträckta asiatiska stadsbilder, när vi överbryggar årtusenden mellan idag och igår.

Etapp 3 – Från Singapore till Mumbai: Ett tempo från en annan tid 
Vi kommer att återupptäcka urgamla asiatiska traditioner i Singapore, Thailand, Indien och Sri Lanka, när vi besöker förflutna rytmer. I äkta Controtempo-stil kommer du att kunna njuta av en unik upplevelse på land med järnväg, när du slingrar dig genom grönskande regnskogar och pittoreska landskap på Eastern & Oriental Express.

Etapp 4 – Från Mumbai till Istanbul: Mäktig sand
Det finns ögonblick i historien när människor lyckades med bragder bortom sin tid, att skapa arkitektur, konst och mening på ett helt nytt sätt, som till och med idag upplevs som om det var magi. Lyckligtvis finns de skulpterade monumenten i Petra och de otroliga strukturerna i Luxor fortfarande här för oss att utforska idag. Efter en paus återvänder vi till Egypten med vår världskryssning, och sedan besöker vi Israel efter att ha korsat den berömda Suezkanalen.

Etapp 5 – Från Istanbul till Neapel: Där det förflutna dansar 
Medelhavssolen går upp för att avslöja medeltida skatter, tusenåriga städer och städer som var och en kan göra anspråk på till att vara civilisationens vagga. Tusentals år av historia på platser som Istanbul, Nafplion, Siracusa och Neapel har gjort världen till vad den är idag. Med helt nya destinationer som Thessaloniki och Volos är detta kapitel ett nytt sätt att utforska det förflutna och njuta av nuet.

Etapp 6 – Från Neapel till Lissabon: Medelhavets olika teman 
Medelhavet handlar om att ta det långsamt, i ett behagligt tempo som gör att vi kan njuta av dess kaféer vid havet, livliga trattorior och spektakulära stränder, en aning längre. Njut av den perfekta espresson eller cappuccino när du tittar ut över Neapelbukten, Silversea World Cruise första besök vid staden, innan du tar in brisen från Atlanten i Cádiz och Lissabon.

Etapp 7 – från Lissabon till Southampton: Ett kustmotiv 
Den västra kusten av Atlanten tar Controtempo i en helt ny riktning, eftersom att den välkomnar oss med ett unikt utbud av ikoniska och historiska städer som Lissabon och Bordeaux, tillsammans med små gömda pärlor som Saint-Malo och Saint Peter Port. Naturen kommer till liv när vi seglar längs avlägsna sluttningar vid Europas kuster som ses från ett nytt och annorlunda perspektiv.

Etapp 8 – Från Southampton till Stockholm: Nordiska rytmer
När vi seglar mot städerna på norra och baltiska kusten kommer vi att utforska flera arkitektoniska och naturliga underverk. Vi kommer också att upptäcka en unik, kulinarisk tradition som avnjuts över hela Skandinavien – från Stockholms gamla stad till Köpenhamns kanaler – ”fermenteringens konst”. Vi kommer också att utforska denna fascinerande teknik i vårt S.A.L.T.-program där du får prova på det och smaka på resultatet.

Etapp 9 – Från Stockholm till Reykjavik: En melodi av eld och is 
När vi säger adjö till Stockholm säger vi också hej till ett stort antal nordiska kulturer. Vi kommer att uppleva all historia, arkitektur och mat från dolda och charmiga städer som Bergen och Tórshavn, och de ikoniska huvudstäderna Oslo och Reykjavik. Vi tar oss också tid till att utforska Islands magiska landskap med orörda vattenfall, enorma glaciärer och fascinerande gejsrar för att upptäcka öns mest dolda hemligheter.

 Etapp 10 – Från Reykjavik till New York: Den storslagna avslutningen
Den sista färden för Controtempo är ett stort crescendo som sammanför en av våra mest avlägsna nya destinationer, Grönland, med pulsen och legendariska Big Apple, den ursprungliga staden som aldrig sover, New York City. Vi kommer dit genom den kanadensiska östern, med en valfri tur över land till Prince Edward Island, en destination som få resenärer får uppleva.

Välkommen ombord!

Silverseas flotta består av 11 fartyg som tar från ca 100 till 700 gäster inkl tre expeditionsfatyg. Under 2023-2024 tillkommer ytterligare två fartyg, Silver Nova och Silver Ray, vars ”Project Evoloution” kommer kunna tänja gränserna för hållbara kryssningsresor . Tekniken gå ut på användandet av olika kraftkällor på ett banbrytande sätt vilket leder till att man kan minimera koldioxidavtrycket. Silversea satsning på mindre, exklusiva fartyg, när många andra rederier går mot större och innebär att man kan gå in vikar och små hamnar där inga stora kryssningsfartyg når. Förutom unika och charmiga plaster ger det samtidigt korta transporter för gästerna, oftast är man mitt i en hamn med gångavstånd till det mesta. Ombord bor du i rymliga sviter, den mista 28 m2, med butler service som hjälper till med uppackning vid ankomst/packning vid avresa samt ser till att dina önskemål uppfylls på bästa sätt. Förhållande antal gäster och besättning är nästan ett till ett.

Vad ingår i priset

 • Alla drycker ingår inkl premium märken; champagne, drinkar och årgångsviner etc, både i gemensamma utrymmen och i hytten
 • 24/7 butler service
 • Gourmetmåltider
 • Wi-Fi
 • All dricks till personalen inkluderad
 • Föreläsningar
 • Transporter till och från centrala delarna av staden vid stopp
 • En utflykt per destination/stopp (utvalda)
 • Obegränsad champagne i hytten
 • Fullt utrustad minibar, med påfyllning under resans gång
 • Svit med havsutsikt
 • Spa- och fitnesscenter
 • Underhållning

Med Silversea erbjudes fantastiska möjligheter till att upptäcka de 7 kontinenterna och över 900 fascinerande destinationer. Segla direkt in i hjärtat av New York och Sydney, runt udden vid Kapstaden, längs oljerika shejkdömen i Mellanöstern och genom de Chilenska och Norska fjordarna. På Silverseas expeditionskryssningar är varje kryssning och unik – alltifrån Galápagos till tropiska Polynesien och exotiska Antarktis.

Hitta din resa hos Poseidon Cruises

Checklista som kan vara bra att fundera över innan du hör av dig till oss:

 • När på året vill du resa?
 • Hur länge kan och vill du vara borta?
 • Hur många resenärer blir ni?
 • Om du vill boka boende – vilken standard?
 • Vill du kombinera restyp, ex. segling med hotell?
 • Vill du boka transfer, eller kanske en hyrbil?
 • Vill du gå på evenemang, ex. sport eller teater?
 • Behöver du marktransport, ex. tåg?

Ring eller maila oss så hjälper vi dig