Princess Cruises

Om Princess Cruises

Princess Cruises är ett av de äldsta och mest respekterade rederierna. Med 50 års erfarenhet av kryssningar i världens alla hörn är det inte konstigt att Princess vid flera tillfällen blivit tilldelade pris för att erbjuda de bästa rutterna.

Princess Cruises stoltserarar med att ha många av kryssningsbranschens mest trogna och återkommande kunder. Jubileumsåret 2015 fyller Princess Cruises 50 år vilket kommer att märkas genom en mängd erbjudanden och happenings för alla nya och tidigare kunder.

50 år av erfarenhet, kunskap och expertis garanterar en minnesvärd semester.

I flottan ingår både stora, mer traditionella kryssningsfartyg, och lite mindre intimare fartyg. Detta gör att Ni som passagerare även kan få tillgång till mindre mer exotiska destinationer. Ombord kan ni självklart njuta av allt som kan förvänta sig på ett modernt kryssningsfartyg med stort urval av restauranger, caféer och avslappningsmiljöer.

Kombinationen av varm och välkomnande service kan verkligen inte slå fel. Hoppa ombord och njut medan ni får ta del av Princess fantastiska rutter som vunnit första pris i “Best Cruise Line Itineraries” sju år i rad!

Stämningen ombord är avslappnad och ni njuter av delikat, färsk mat samtidigt som ni kan ta del av de fantastiska möjligheterna ombord såsom: Biovisning vid poolen, massage i avslappningsområdet specifikt för vuxna eller drick ett glas vin i den italiensk inspirerade Piazzan.

Genom Scholarship@Sea kan du delta i välorganiserade kurser ombord och lära dig mer om allt från det marina livet där du just nu befinner dig, eller kanske vill du fräscha upp dina datorkunskaper eller varför inte ta en kurs i matlagning för att lyfta maten till nya höjder väl hemma.

Om fartygen

Princess Cruises flotta består av 18 strålande Prinsessor.

Princess Cruises revolutionerande design Big Ship Choice Small Ship Feel möjliggör en personlig och intim atmosfär även på de nyaste och största fartygen Royal- och Regal Princess.

Oavsett storlek är fartygen perfekt anpassade till omgivningen och där särskilt de små fartygen Pacific- och Ocean Princess erbjuder Small Ship Cruising i exotiska farvatten som Söderhavet, Karibien men också i Europa och Medelhavet.

Royal Princess

Royal Princess är det nyaste fartyget. Här blandas nya häftiga innovationer tillsamans med några av de upplevelser som Princess är mest kända för. Ombord kommer det erbjudas mer underhållning, restaurang alternativ och häftiga upplevelser än någonsin förut! Eller vad sägs om att gå i en glasgång ca 40 meter ovanför havet?

Caribbean Princess

Caribbean Princess är fartyget som seglar i den karibiska övärlden under vinterhalvåret och Europa under sommarhalvåret. Vid sjösättningen 2004 introducerades det häftiga konceptet “Movies Under the Stars” – en gigantisk bio precis bredvid poolen där gästerna har möjlighet att kolla på film, konserter och sportevenemang. Restauranger och aktiviteter finns det självklart gott om!

Coral Princess

Coral Princess är ett av två skepp i flottan som är byggt för att färdas genom Panamakanalen. Med 700 balkonghytter och havsutsikt från 89% av samtliga hytter är det ett ypperligt sätt att uppleva ingenjörsunderverket som är Panamakanalen. Även på Coral Princess finns konceptet “Movie Under the Stars” tillgängligt.

Crown Princess

Crown Princess är ett av Princess största skepp, med plats för sammanlagt 3080 passagerare. Med nästan 900 balkonger är det enkelt att föreställa sig och uppleva den fantastiska utsikten. Ombord finns det uppskattade avslappnignsområdet “The Sanctuary” och även ett brett urval av restauranger och caféer.

Dawn Princess

Dawn Princess är baserad i Australien större delen av året året och erbjuder fantastiska möjligheter att upptäcka Australien, Nya Zeeland och södra Stilla havet. Ombord finns alla de bekvämligheter man kan förvänta sig i form av biograf, restauranger och caféer.

Diamond Princess

Diamond Princess tar dig till några av världens mest fascinerande destinationer! Maten ombord är utsökt och bland det som erbjuds finns bland annat en fantastisk italiensk restaurang, Sabatini’sSM, där färsk pasta finns redo att kittla smaklökarna. Vid poolområdet kan ni även avnjuta färska pizzor, direkt från ugnen!

Emerald Princess

Emerald Princess är ett av de största skeppen i flottan med nästan 900 balkong hytter. de avslappnande dagarna spenderas i det Piazza inspirerade gemensamhetsutrymmet där ni kan avnjuta gott vin och hand rullad sushi!

Golden Princess

Fly verkligheten ombord på fantastiska Golden Princess, oavsett vilka destinationer ni väljer att besöka kommer upplevelsen ombord inte att göra er besvikna. Eller varför inte ta en avslappnande massage i Lotus Spa följt av en härlig film under den stjärnklara himlen? Valet är ert.

Grand Princess

Nyligen uppdaterad med alla de senaste innovationerna i form av bland annat biograf, nattklubb och avslappningsområde finns det verkligen något för alla. Varför inte njuta av det stora urvalet av fantastiska thé sorter i Leaves Tea Lounge & Library?

Island Princess

Island Princess byggdes enligt Panamax standarden, med andra ord maxstorleken för fartyg som får segla genom Panamakanalen. Det stora urvalet av balkonghytter gör att ni som gäster har möjlighet att njuta av utsikten, vare sig det är på varma breddgrader i Panamakanalen, eller något kyligare i Alaska.

Ruby Princess

För en romantisk getaway finns inget bättre alternativ än Ruby Princess. Romantiken är närvarande vart ni än är, vare sig det är de vackra tonerna från en sångare i Piazzan, eller under parmassagen. Ruby Princess tar er till romantiska destinationer såsom den karibiska övärlden och Medelhavet.

Sapphire Princess

Sapphire Princess byggdes i Japan och stod klar 2004 med mer än 700 balkonger! Välkomnande personal och kunniga sommeliers ger vistelsen ombord det där lilla extra.

Sea Princess

Nyligen uppdaterad för att inkludera avslappningsområdet specifikt för vuxna, The Sanctuary, där det finns gott om möjlighet att slappna av. Vare sig ni njuter av en saftig stek beställd direkt till hytten, eller den lyxiga frukosten, kommer ni att bli väl omhändertagna ombord samtidigt som ni får möjlighet att uppleva fjärran, exotiska destinationer.

Star Princess

Ombord finns allt som gör Princess till det högklassiga rederiet det är! Bekväma miljöer, brittisk pub kombinerad med italiensk restaurang kan ju inte slå fel. Ta möjligheten att smita ifrån verkligheten, och gör det ombord på Star Princess!

Sun Princess

Vid introduktionen av Sun Princess sattes standarden med en stor andel balkonghytter att njuta av havet och destinationerna från. Idag är Sun Princess baserad i Australien med avgång främst från Sydney och Fremantle. År 2013 kom Sun Princess att introducera Princess nya spännande Japankryssningar. Ombord finns även Movies Under the Stars och avslappningsomårdet the Sanctuary.

Small ship Cruising:

Princess urval av små skepp erbjuder en mer klassisk, avslappnad kryssningsupplevelse. Målgruppen är huvudsakligen vuxna och varje skepp tar 680 passagerare. Skeppen och atmosfären utstrålar avslappnad elegans.

Pacific Princess

Mindre skepp, färre antal passagerare och mer exotiska destinationer. Allt detta får ni ombord på Pacific Princess, självklart i kombination med de bekvämligheter man förväntar sig, såsom Sterling Steakhouse och Sabatini’s italienska restaurang.

Ocean Princess

Ombord möts ni av ett färre antal passagerare, max 680, och möjligheten att ta er till fjärran destinationer som traditionella fartyg inte har möjlighet att ta sig till. Självklart finns alla förväntade bekvämligheter ombord tillgängliga.

Princess Cruises håller en mycket hög nivå oavsett om det handlar om personlig service eller utbudet av restauranger och smakupplevelser ombord. På Princess Cruises behöver du inte välja när och var du ska äta i förväg utan här erbjuds Any time dining för den som vill vara fri att bestämma från dag till dag var och när du ska äta.

Princess Cruises erbjuder även ett stort urval av aktiviteter så som föreläsningar för den som vill upptäcka på egen hand och högkvalitativa spännande utflykter att boka i Princess Cruises regi.

En kryssning med Princess Cruises erbjuder en mängd olika matalternativ inklusive 24-timmars rumservice, ett stort utbud av shower och underhållning, träningsmöjligheter ombord, biovisning under stjärnorna movie under the stars och mycket mer.

För en guldkantad semester bokar du ett par timmar i Princess Cruises Sanctuary en tillflyktsort för vuxna över 21 år eller varför inte skämma bort dig med någon av alla behandlingar eller Enclave® som Lotus Spa erbjuder (Enclave®, endast ombord Royal och Regal Princess). Princess Cruises erbjuder något för alla.

Vad ingår ombord?

 • Måltider ombord
 • Glass och afternoon tea
 • Biovisning med konceptet “Movie under The Stars” inklusive popkorn
 • Live Musik och shower
 • Sport aktiviteter såsom, gym, löparbana, bordstennis och basketboll
 • Skatter och avgifter, dricks tillkommer
 • Princess Crusies har ett stort urval av destinationer, både varma och kalla, vanliga och mindre vanliga. Tack vare konceptet “Small Ship Cruising” kan ni även uppleva fantastiska avlägsna vikar kombinerat med välkände destinationer.
 • Princess Cruises erbjuder över 150 spännande kryssningar till över 300 av världens vackraste hamnar.
 • Även färdigpaketerade resor på land cruise tours som enkelt går att kombinera med Princess Cruises kryssningar.
 • Princess Cruises lägger stor vikt vid upplägget på kryssningen och det är inte ovanligt att kryssningen erbjuder två dagars upplevelser, 2-day stay, alltså att fartyget stannar kvar över natten på det mest intressanta hamnstoppet.

Hitta din resa hos Poseidon Cruises

Checklista som kan vara bra att fundera över innan du hör av dig till oss:

 • När på året vill du resa?
 • Hur länge kan och vill du vara borta?
 • Hur många resenärer blir ni?
 • Om du vill boka boende – vilken standard?
 • Vill du kombinera restyp, ex. segling med hotell?
 • Vill du boka transfer, eller kanske en hyrbil?
 • Vill du gå på evenemang, ex. sport eller teater?
 • Behöver du marktransport, ex. tåg?

Ring eller maila oss så hjälper vi dig