Captain Cook Cruises

Expeditionskryssning Fiji i Söderhavet

Med Captain Cook Cruises MS Caledonian Sky blir din Fiji och Söderhavssemester till en härlig blandning av äventyr, solbad och dyk, kultur, spännande femstjärniga upptäckter och rika möten. Upptäck landområden på vår planet som du tidigare inte känt till. Det här är ett unikt sätt att uppleva främst Fijiöarnas vackra paradislika arkipelag men även Tonga och Samoa som du kan uppleva under en 14 nätters expeditionskryssning. Vem vet, kanske kommer du hem med en handplockad svart pärla från Söderhavet?

Captain Cook har kryssat i de tropiska vattnen i södra Stilla havet över 30 år och känner väl till det bästa platserna att besöka. Med olika rutter på 3-14 nätter tar de sina gäster ombord till unika strandhugg beroende på expeditionsrutt.

Landstigning på öarna sker oftast genom fartygets zodiaker.

 

MS Caledonian Sky erbjuder härlig komfort med känsla av privat yacht i kombination med en varm och avslappnad atmosfär. Ombord finns expeditionsledare och gästföreläsare som håller föredrag om öarna som besöks. På kvällarna samlas de flesta i loungen, ofta med live musik.

Video

Fartyget

Expeditiosnfartyget tar 114 passagerare och har 57 rymliga hytter varav 23 med balkong. Alla sviter har havsutsikt, badrum med duschkabin och/eller badkar, klädkammare eller rymliga garderober, toalettbord med stor spegel och pall eller skrivbord, mini kylskåp, TV, telefon, kassaskåp, hårtork, diverse toalettartiklar, luftkonditionering, vatten på flaska, morgonrockar och tofflor.

Afternoon tea och kanapéer före middagen äger rum i loungen eller ute på Lido-däcket när vädret tillåter. Te och kaffe finns tillgängligt 24 timmar om dygnet i loungen. Specialdieter kan ordnas med god varsel. Den informella atmosfären ombord gör att du vid måltider kan välja sittplatser i lugn och ro när du äter. Oavsett om det handlar om att sitta med fyra till sex andra passagerare ute på Lido-däcket i kvällssolen eller om du föredrar att njuta av måltider i à la carte-restaurangen. För dem som reser på egen hand/solo kommer personal ombord att se till att du sitter med andra likasinnade resenärer. I den stora eleganta matsalen serveras frukostbuffé. Lunch och middag är à la carte med ett utmärkt urval av rätter, där menyn återspeglar den dagliga fångsten eller lokala delikatesser. För att förhöja din matupplevelse ytterligare ingår ett urval av viner till lunch och middag och i tillägg finns även en vinlista med ett brett urval av viner att välja mellan mot en extra kostnad.

De dagliga genomgångarna av aktivitets teamet ombord samt föredrag från gästföreläsare äger rum i huvud loungen på Caledonioan Deck som är utrustad med flera bildskärmar. För din bekvämlighet är det också möjligt att följa föreläsningarna ombord från din svit. I den nyrenoverade loungen på Panorama Deck finns en bar, bibliotek och ytterligare rymliga sittplatser, perfekt för att se världen svepa förbi när du kryssar till din nästa destination. Biblioteket är den perfekta platsen att koppla av med en bra bok och är välfylld med referensböcker om de destinationer som fartyget besöker. Här hittar du även ett urval av spel och datorer för att få tillgång till internet via fartygets satellit. Tillgång till fartygets satellit-Wi-Fi via egen enhet är gratis ombord men signalstyrkan kan variera beroende på destination och hur många som kopplat upp sig. Vid restaurangen, som har plats för alla gäster vid ett och samma tillfälle, ligger ett bakre Lido-däck som är komplett med bord och stolar där grillkvällar hålls.

På Panorama Deck mot fartygets främre del finns ytterligare ett observations deck med bar och bekväma möbler perfekt för avkoppling. Ombord finns även ett mindre gym med löpband, cykel- och crosstrainer, en frisör och läkarklinik.  Hiss som betjänar alla deck finns.

 • 3 nätter Southern Yasawa Island Cruise
 • 4 nätter Northern Yasawa Islands Cruise
 • 7 nätter Yasawa & Mamanuca Islands Cruise
 • 7 nätters Remote North Discovery Cruise
 • 7 nätter Lau & Kadavu Islands Cruise
 • 7 nätter Northern Lau Cruise
 • 7 nätter Southern Lau Cruise
 • 11 nätter Lau & Kadavu Islands Cruise
 • 14 nätter Southern Lau and Tonga Whale Migration Cruise
 • 14 nätter Northern Lau and Samoa
 • Wellness Retreat Cruise

Hitta din resa hos Poseidon Cruises

Checklista som kan vara bra att fundera över innan du hör av dig till oss:

 • När på året vill du resa?
 • Hur länge kan och vill du vara borta?
 • Hur många resenärer blir ni?
 • Om du vill boka boende – vilken standard?
 • Vill du kombinera restyp, ex. segling med hotell?
 • Vill du boka transfer, eller kanske en hyrbil?
 • Vill du gå på evenemang, ex. sport eller teater?
 • Behöver du marktransport, ex. tåg?

Ring eller maila oss så hjälper vi dig