Grupp och Temaresor

Mat- och vinkryssning Italien med Håkan Nilsson

8 nätter

Mat- och vinkryssning Italien med Håkan Nilsson

fr. 55.700:-
per person / del I dubbelhytt

3-11 maj 2024

Kryssning med ciceron och vinkännaren Håkan Nilsson ombord på segelfartyget Star Flyer som tar oss till flera fina destinationer med magnifika smakupplevelser i Italien – detta Medelhavets odelade vinnare vad det gäller gastronomi med det rustika avskalade köket med  pricksäkra smaker! Vi besöker mindre vinproducenter där vi provar olika viner och lyssnar till vinernas historia. Upplevelsen ombord på Star Flyer kombinerar de bästa egenskaperna från två olika världar; bekvämligheten från traditionella kryssningar och frihetskänsla som man bara kan få ombord på ett segelfartyg som susar fram helt med hjälp av vädrets krafter. Fartyget tar endast ca 170 gäster och under kryssningen hålls föredrag och vinprovning med Håkan Nilsson. Övrig tid är fri att njuta av havsbris, oklanderlig service, fantastiskt boende, polerad mässing och läckra kulinariska val.

Flyg till Rom den 3 maj med transfer till vinområdet Castelli Romani söder om Rom. Här bor vi en natt i Frascati på ett vackert herrgårdshotell. Avsegling för fulla segel nästa dag ombord på Star Flyer som under en vecka tar oss till Medelhavspärlor. Till havs spanas efter delfiner och sjöfågel och om du vill kan du passa på att prova på att styra fartyget, klättra upp i riggen, vara med på morgongympa eller bara ta det lugnt och njuta av havsbrisen.

Välkommen ombord!

Håkan Nilsson och Lars Linderot

Boka senast 5/2 och ni får 50 EUR/person att spendera för ombord.

Beskrivning av resan

Kryssning med ciceron och vinkännaren Håkan Nilsson ombord på segelfartyget Star Flyer som tar oss till flera fina destinationer i Italien – Medelhavets odelade vinnare vad det gäller gastronomi med rustikt avskalat kök och pricksäkra smaker. Många trevliga överraskningar för gommen är att vänta! Vi besöker mindre vinproducenter där vi provsmakar olika viner och lyssnar till dess historia. Vid ankomst till Italien har vi en natt i vinområdet Castelli Romani söder om Rom. Här besöker vi en vingård och bor på ett vackert herrgårdshotell. Dag två går vi ombord på Star Flyer som kombinerar de bästa egenskaperna från två olika världar; bekvämligheten från traditionell kryssning i kombination med frihetskänslan som bara kan infinna sig ombord på ett segelfartyg som susar fram helt med hjälp av vädrets krafter. Fartyget tar endast ca 170 gäster. Övrig tid är fri att njuta av havsbris, oklanderlig service, fantastiskt boende, polerad mässing och läckra kulinariska val.

Under våra  dagar ombord blir det vinprovningar och föredrag om mat- och vin av Håkan Nilsson och om segelfartyg och sjöfart av färdledare Lars Linderot/Poseidon Cruises och besättningen ombord mm.

 

På vår rutt från Civitavechhia, hamnstad i närheten av Rom, besöker vi Lipari, Sicilien, Amalfi, Capri och Ponzaöarna innan vi åter når Civitavecchia. Ombord njuter du av azurblått vatten och ljumma vindar och till havs spanas efter delfiner – och om du vill kan du gärna passa på att prova att styra fartyget, klättra upp i riggen till ”Crow´s nest”, vara med på morgongympa eller bara ta det lugnt och njuta.

Kryssningen är sammanlagt 7 nätter, varav ett dygn till havs. Efter kryssningen väntar transfer till flygplatsen. Flyget åter till Skandinavien avgår vid lunchtid.

I priset ingår; flyg i ekonomiklass fr Stockholm/Köpenhamn, en natt på 4* hotell med frukost, lunch och middag med vin innan kryssningen, kryssning 7d/6n med helpension och premiumviner, 3 utflykter med lunch varav 2 med vinprovning, 2 vinprovningar ombord med Håkan Nilsson, ett coctailparty ombord, dricks ombord, hamnavgifter och transfers enligt program. Ciceron Håkan Nilsson och färdledare Lars Linderot/Poseidon Cruises följer med på resan.

Boka senast 5/2 och ni får 50 EUR/person att spendera för ombord!

 

Priser och villkor

 • Kategori 5 utsideshytt 55 700 kr
 • Kategori 4 utsideshytt 57 400 kr
 • Kategori 3 utsideshytt 58 500 kr
 • Kategori 2 utsideshytt 59 600 kr

Enkelhyttstillägg: 14 000 kr

Se Star Flyers deckplan (klicka på flikarna) här

Virtuell rundvisning ombord – se här

Vid beställning faktureras handpenning, 25% av resans totalpris

Slutbetalning, 75% av resans totalpris betalas senast 45 dagar före avresa

För denna resa gäller SRF/Poseidon Cruises Resevillkor

Begär pris på senare hemresa med hotell i Rom enligt önskemål.

Praktisk info

Ciceron på denna resa är Håkan Nilsson, mat- och vinkonsult, gastronom och sommelier m m. Efter utbildningen på restaurangskola jobbade Håkan under många år på anrika Ramlösa Wärdshus i Helsingborg, som då drevs av ”Mat-Tinas” föräldrar Björn och Gudrun Nordström. Håkan var sedan med och startade Restaurang Karl XIV tillsammans med krögaren Torbjörn Lagmark. Deras vision var högklassig gastronomi och noga utvalda viner. Intresset för vin utvecklades under åren och 1986 var Håkan med och bildade Svenska Sommelierföreningen. 1992 vann Håkan Trophée Ruinart du Meilleur Sommelier du Suéde, som Sveriges bäste sommelier inom världens drycker. Efter det har det blivit många fler utmärkelser. Håkan Nilsson har givit ut flera vinböcker samt är mat- och vinskribent i flera tidskrifter. I dag arbetar Håkan Nilsson främst som Mat- & vinkonsult, med bland annat utbildning och vinresor.

Färdledare är Lars Linderot från Poseidon Cruises som hunnit med många kryssningar ombord på Star Clippers.

SAS 03MAJ Stockholm-Köpenhamn 0800-0915

SAS 03MAJ Köpenhamn-Rom 1110-1345

SAS 11MAJ Rom-Köpenhamn 1120-1355

SAS 11MAJ Köpenhamn-Stockholm 1530-1645

 

SAS 03MAJ Köpenhamn-Rom 1110-1345

SAS 11MAJ Rom-Köpenhamn 1120-1355

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 14 personer och max 26. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 8 veckor före planerad avresa.

 

Kryssning med Star Clippers fartyg är inte lämpade för personer med funktionshinder. Det finns inte hiss ombord, däremot många trappor. Ombord- och avstigning sker oftast via en lejdare och ner i tenderbåtar och dagsutflykterna innehåller ofta längre promenader. Som resenär måste du kunna hantera ditt eget bagage och din resa utan hjälp längs vägen. Det finns sjuksköterska men inga läkare ombord på fartygen. Eventuella läkarbesök sker iland. De kostnader som uppstår i samband med läkarbesök eller sjukhusvistelse ska täckas av dig som resenär eller av din reseförsäkring. Beskriv dina eventuella hinder för oss, före bokning, så att vi kan bedöma om resan är lämplig för dig.

Amalfi

Maj
22°C
Natt: 13°C
Vatten: 18°C
Soltimmar per dag: 8
Regnfria dagar: 22

Sicilien

Maj
25°C
Natt: 13°C
Vatten: 19°C
Soltimmar per dag: 9
Regnfria dagar: 27

Pass, giltigt 6 månader efter kryssningen avslutats krävs för att resa på denna resa.

Poseidon Cruises har ställt lagstadgad resegaranti enligt Lagen om Paketresor.

Om svenska UD skulle avråda från resor till ett visst resmål har du som resenär rätt till avbokning mot full återbetalning. För att du ska ha rätt till avbokning krävs att man med säkerhet kan konstatera att resmålet påverkas vid den tidpunkt som resan genomförs. Eftersom en avrådan tas bort så snart läget bedöms vara mindre osäkert kan du inte avboka en resa som ligger för långt fram i tiden. Vi följer SRF:s rekommendation att tillåta kostnadsfri avbokning på grund av UD’s avrådan inom 14 dagar före avresan. Om avresan ligger längre fram i tiden gäller vanliga avbokningsvillkor och betalningsvillkor. Väljer du att avvakta med betalningen förfaller avtalet och därmed rätt till återbetalning vid inställning.

Vad ingår ingår i paketet?

 • Flyg med SAS i ekonomiklass från Stockholm eller Köpenhamn till Rom inkl flygskatter och incheckat bagage. Göteborg på förfrågan.
 • En natt på 4-stjärnigt hotell inkl frukost i Frascati
 • Gemensam välkomstmiddag inkl vin, vatten och kaffe
 • Utflykt inkl. vinprovning (dag 2) med engelsktalande guide. Lunch med vin och kaffe inkl.
 • 7 nätters kryssning med Star Flyer, del i dubbelhytt
 • Helpension inkl en Captain´s Dinner
 • Premiumvin, vatten till lunch och middag, fri tillgång till kaffe, te och vatten
 • Drink med kaptenen för vår grupp
 • Underhållning och aktiviteter ombord
 • Två gemensamma utflykter med engelsktalande guide under kryssningen. Vinprovning. Lunch inkl vin inkl
 • Dricks och hamnavgifter
 • Två vinprovningar med Håkan Nilsson ombord
 • Alla transfers med buss
 • Ciceron Håkan Nilsson
 • Färdledare Lars Linderot/Poseidon Cruises

Vad ingår inte i paketet?

 • I resans pris ingår ej måltider utöver ovan angivna, drinkar, utflykter, massage

Vi finns här för att hjälpa dig

Behöver du komma i kontakt för en offert, bokning eller fråga? Fyll i formuläret, så hörs vi snart.

Andra har också tittat på: