Grupp och Temaresor

Costa Rica & Panamas regnskog och övärld med Star Clipper

14 nätter

Costa Rica & Panamas regnskog och övärld med Star Clipper

fr. 69.000:-
per person / del I dubbelhytt

5-19 februari 2024

Resan ”Costa Rica & Panamas regnskog och övärld med Star Clipper” börjar med flyg från Skandinavien och två nätter i den koloniala huvudstaden San José vid ankomst till Costa Rica. Därefter åker vi till Arenal National Park där vi upptäcker regnskogen. Det blir besök på kaffeplantage, djur och natur, vitaliserande bad i regnskogen med mycket mera.

I hamnstaden Puntarenas går vi ombord på Star Clipper och seglar under en vecka till spännande öar i båda Costa Rica och Panama. Det blir gemensam utflykt under kryssningen, stränder och sevärdheter på dagarna samt naturligtvis avkoppling, god mat och dryck ombord!

Välkommen ombord!

Se Star Clippers video här

”Spännande resa tillsammans med trevliga och lättsamma medresenärer och färdledning. Fantastisk mat och service på Star Clipper” Eva och Kent

Beskrivning av resan

Följ med på en unik kryssning till tropiska breddgrader i natursköna Costa Rica. Vi seglar med Star Clipper som efter 10 års bortavaro äntligen är tillbaka i dessa farvatten.

Flyg via Amsterdam till San José i Costa Rica. Vi flyger med tiden och ankommer samma dag under eftermiddagen.

Första dagarna spenderar vi i San José och i Arenal National Park innan vi går ombord på Star Clipper i Puntarenas hamn .

Sammanlagt har vi 7 härliga dagar på det fyrmastade skonertskeppet, varav ett dygn till havs. Längs Stillahavskusten ligger  paradisöar med inbjudande stränder och kristallklart turkost vatten. I nationalparkerna upplever vi regnskog med exotisk flora och unikt djurliv.

Till havs kan du spana efter sjöfågel, delfiner och val. Klättra upp i riggen, var med på morgongympa eller bara koppla av i solen och njuta av fartygets mjuka gungningar i harmoni med havet. Star Clipper tar max ca 170 passagerare och besättningens goda service gör att vi trivs extra bra ombord.

Dagarna ägnas åt strandhugg för sol och bad varvat med naturupplevelser i land. Vi äter gott ombord, helpension och vin/vatten till måltiderna ingår. På kvällarna blir det musik, dans och lättsam underhållning.

Efter kryssning väntar transfer i Puntarenas som tar oss tillbaka till San José för en sista natt och dag i huvudstaden innan hemresa.

För dig som vill förlänga resan och stanna i Costa Rica lite längre har vi tagit fram ett tilläggspaket med 5 dagar/4 nätter i Puerto Viejo, på den karibiska sidan av Costa Rica för sköna dagar med strandliv och avkoppling.

Måltiderna är av yppersta klass. Vi har helpension ombord med vin till lunch och middag.

På kvällarna samlas vi på akterdäck och har det trevlig tillsammans

I priset ingår:  flyg,4-stjärnigt hotell tre nätter i San José (två nätter före samt en natt efter kryssningen), fyra middagar med vin/öl/vatten och fyra luncher med vin/öl/vatten under vistelse i Costa Rica, tre nätter  på 3,5-stjärnigt hotell i Arenal National Park. Helpension ombord på Star Clipper med vin till lunch och middag, open bar en kväll ombord, underhållning och aktiviteter ombord, utflykter och transfers enligt program.

Välkommen ombord!

 

 

 

Priser och villkor

 • Kategori 5 utsideshytt 69 000 kr /person
 • Kategori 4 utsideshytt 71 900 kr /person
 • Kategori 3 utsideshytt 72 900 kr /person
 • Kategori 2 utsideshytt 75 000 kr /person

Enkelhyttstillägg 15 000 kr

Virtuell rundvisning ombord – se här

 

 

 

Kategori 1 (ljusblå) – Deluxe deck cabin, two lower beds convert to double bed, minibar, bathroom with whirlpool bath, cabin doors open onto deck.

Kategori 1 (ljusblå) – Deluxe deck cabin, two lower beds convert to double bed, minibar, bathroom with whirlpool bath, cabin doors open onto deck.

Owner’s Cabin (rosa) – Deluxe outside cabin, double bed, sitting area, minibar, bathroom with whirlpool. Note: low ceiling.

Kategori 2 (mörkgrön) – Large outside cabin, twin/double/triple beds, bathroom with shower.

Kategori 3 (ljusgrön) – Outside cabin,twin/double/triple beds, bathroom with shower.

Kategori 5 (röd) – Inside/outside cabin, raised double bed, two lower beds or triple berths etc, bathroom with shower.

Kategori 3 (ljusgrön) – Outside cabin, twin/double/triple beds, bathroom with shower.

Kategori 4 (gul) – Outside cabin, two lower beds, double bed or triple berths, bathroom with shower.

Kategori 5 (röd) – Inside/outside cabin, raised double bed, two lower beds or triple berths etc, bathroom with shower.

Kategori 6 (orange) – Inside cabin, upper/lower berths, bathroom with shower.

Vid beställning faktureras handpenning, 25% av resans totalpris

Delbetalning, 25% av resans totalpris betalas senast 120 dagar före avresa

Slutbetalning, 50% av resans totalpris betalas senast 45 dagar före avresa

För denna resa gäller SRF/Poseidon Cruises Resevillkor

Vi rekommenderar alla kunder att teckna kompletterande rese- och/eller avbeställningsförsäkring. Fråga oss om mer information.

Passa på att stanna ett par dagar extra i Costa Rica och koppla av med några dagar sol och bad.

 

Individuellt förlängningspaket 5d/4n med boende på Stilla havssidan av Costa Rica.

PRIS:  ca 8 500 kr per person, del i dubbelrum (+ ev. tillägg för flygtillägg)

Program

DAG 1, 17 februari: ​A​nkomst till Puntarenas med Star Clipper. Privat transfer med engelsktalande chaufför hämtar kl. 9.00 vid piren för att köra er till Hotel Punta Leona 4* (eller liknande hotell). Vid ankomst deponerar ni era väskor i hotellets bagagerum fram till incheckning som är kl 14.00. Boende i fyra nätter i standard dubbelrum inkl. frukost. Stranden ligger 5-10 min promenad från hotellrummet, alt 2 min med resortbil.

​DAG 2-4, 18-20 februari: Härliga avkopplande dagar med sol och bad. ​

​DAG 5​, 21 februari: ​Utcheckning kl 11.00. Låt deponera era väskor i hotellets bagagerum och njut det sista av strandliv för denna gång. Under eftermiddagen avgår er privata transfer (ca 1,5 tim) kl 15.00 till San Josés flygplats. Flyg med Air France (via Paris) eller KLM (via Amsterdam) avgår kl 19.10. Hemkomst till Skandinavien 22 februari under sen eftermiddag/under kvällen beroende på flygplats.

 

Praktisk info

Hälsoprotokoll ombord

Star Clippers har vidtagit flera åtgärder för att du som gäst skall kunna kryssa säkert. Dessa åtgärder uppdateras löpande i enlighet med de senaste riktlinjer från lokala myndigheter. Per april 2023 gäller följande:

 • Star Clippers har ej längre krav på att man är vaccinerad mot COVID-19 för att få gå ombord.

Vaccinationer

Vi till din närmsta vaccinationscentral för senaste uppdateringen av rekommenderad vaccination infor resa till Costa Rica. Vi rekommenderar att detta görs i samband med beställning av resan.

Hälsa resenärer med funktionshinder

Kryssning med Star Clippers fartyg är inte lämpade för personer med funktionshinder. Det finns inte hiss ombord, däremot många trappor. Ombord- och avstigning sker oftast via en lejdare och ner i tenderbåtar och dagsutflykterna innehåller ofta längre promenader. Som resenär måste du kunna hantera ditt eget bagage och din resa utan hjälp längs vägen. Det finns sjuksköterska men inga läkare ombord på fartygen. Eventuella läkarbesök sker iland. De kostnader som uppstår i samband med läkarbesök eller sjukhusvistelse ska täckas av dig som resenär eller av din reseförsäkring. Beskriv dina eventuella hinder för oss, före bokning, så att vi kan bedöma om resan är lämplig för dig.

Klimat

Klimatet är tropiskt med temperaturer på runt 23° i bergsdalarna och något varmare vid kusterna. Torrperioden infaller från december till april med  lite eller nästan inget regn i inlandet och Stillahavskusten. Den karibiska kusten har en större fuktighet med regnskurar året om. Regntiden infaller mars till november, då regnet kommer i korta, kraftiga byar på eftermiddagarna. De varmaste månaderna under torrperioden är ofta mars–april medan januari–februari kan vara svalare på grund av vindar. Dagstemperaturen på Stillahavskusten ligger på ca 25 grader året om.

 • Pass, giltigt 6 månader efter kryssningen avslutats krävs för att resa på denna resa
 • Visum till Costa Rica och Panama behövs ej för för Svenska medborgare vid vistelse i landet mindre än tre månader.

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 10 personer och max 25. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 8-10 veckor före planerad avresa.

Svensktalande färdledare följer med vid minst 16 deltagare.

För 10-15 deltagare kommer resan att genomföras med engelsktalande lokalguide under landarrangemanget. Under kryssningen kommer ingen lokalguide följa med. Gruppen kommer att sitta tillsammans under måltider.

Monica Frisk har lång erfarenhet inom rese- och turism branschen. Monica har arbetat inom kryssningsvärlden i över 20 år. Senaste resan gick till Costa Rica och Panama där hon firade in 2023 under bar himmel ombord på Star Clipper.

bild på färdledare Monica Frisk

Poseidon Cruises har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet enligt Lagen om Paketresor.

Om svenska UD skulle avråda från resor till ett visst resmål har du som resenär rätt till avbokning mot full återbetalning. För att du ska ha rätt till avbokning krävs att man med säkerhet kan konstatera att resmålet påverkas vid den tidpunkt som resan genomförs. Eftersom en avrådan tas bort så snart läget bedöms vara mindre osäkert kan du inte avboka en resa som ligger för långt fram i tiden. Vi följer SRF:s rekommendation att tillåta kostnadsfri avbokning på grund av UD’s avrådan inom 14 dagar före avresan. Om avresan ligger längre fram i tiden gäller vanliga avbokningsvillkor och betalningsvillkor. Väljer du att avvakta med betalningen förfaller avtalet och därmed rätt till återbetalning vid inställning.

Vad ingår ingår i paketet?

 • Flyg i ekonomiklass med KLM t/r San José, Costa Rica via Amsterdam, inkl flygskatter och incheckat bagage
 • Två nätter på 4-stjärnigt hotell inkl frukost i San José
 • Gemensam välkomstmiddag inkl vin/öl, vatten och kaffe/te
 • Utflykt i San José med engelsktalande guide inkl lunch med vin/öl, vatten och kaffe/te
 • Tre nätter på 3,5-stjärnigt hotell i Fortuna vid Arenal National Park, inklusive frukost och en middag med vin/öl, vatten och kaffe/te
 • Två utflykter med engelsktalande guide i Arenal området varav en utflykt inkl lunch och middag
 • Flodtur med engelsktalande guider inkl lunch
 • 7 nätters kryssning med Star Clipper, del i dubbelhytt
 • Helpension ombord inkl afternoon tea/night snack/en Captain´s Dinner
 • Vin/vatten till lunch och middag samt fri tillgång till kaffe/te/vatten under kryssningen
 • Välkomstdrink och ett coctailparty "open bar" för vår grupp ombord
 • Musik, underhållning och aktiviteter ombord
 • En gemensam utflykt med engelsktalande guide under kryssningen
 • Dricks ombord och hamnavgifter
 • En natt på 4-stjärnigt hotell i San José inkl frukost innan hemresan
 • Gemensam avslutningsmiddag inkl vin/öl, vatten och kaffe/te
 • Alla transfers med buss
 • Entréavgifter
 • Engelsktalande lokalguider
 • Färdledare från Poseidon Cruises medföljer hela resan (vid minst 16 deltagare)

Vad ingår inte i paketet?

 • I resans pris ingår ej måltider utöver ovan angivna (2x lunch och 2x middag), utgifter av personlig karaktär som t ex extra utflykter ombord på kryssning, massage etc

Vi finns här för att hjälpa dig

Behöver du komma i kontakt för en offert, bokning eller fråga? Fyll i formuläret, så hörs vi snart.

Andra har också tittat på: