Grupp och Temaresor

Ultimat lyxkryssning all-inclusive Lissabon-New York med Silversea ***NYHET***

13 nätter

Ultimat lyxkryssning all-inclusive Lissabon-New York med Silversea ***NYHET***

fr. 61.900:-
per person / del I dubbelhytt

6 November - 19 November 2023

Har du drömmen om att korsa Atlanten? Nu har du chansen att göra det med elegans ombord på Silverseas nyaste fartyg, Silver Nova. Lämna Lissabons vackra siluett för åtta dagar till havs. Slutdestination för kryssningen är New York där vi bor en natt ombord innan flyg åter till Skandinavien. På vägen stannar vi till vid de portugisiska öarna Azorerna där du möts av fantastisk natur och historia. 

Njut av alla blåa nyanser av hav och himmel under en resa fylld av lyx!

 

Beskrivning av resan

Följ med Silversea och korsa Atlanten!

Vi flyger till Lissabon den 6:e November för att dagen därpå gå ombord Silver Nova och göra en oförglömlig resa över Atlanten. På vägen stannar vi till vid de portugisiska öarna Azorerna som bjuder på fantastisk natur och vulkaniska vyer. Efter cirka 10 dagar till havs kan du skymta New York skyline i horisonten, en syn du sent kommer glömma!

Silver Nova är ett nytänkande och banbrytande fartyg som kommer driva Silversea in i en ny era av hållbara kryssningsresor. Hon är fullproppad av lyx i form av 8 restauranger i olika smaker, pooldäck, Otium Spa, Panorama Lounge, Cocktail Venue, Botiques, Casino och Fitness center.

Fartyget är hem för 728 gäster som alla bor i sviter med havsutsikt och egen butler. Du kommer bada i elegans och överflöd.

Den 17e November går vi i hamn i New York där du har chansen att under ett dygn uppleva den imponerande staden som är hem till så många filmer.

Priser och villkor

Classic Veranda Svit     61 900 kr

Superior Veranda Svit  62 900 kr

Tillägg enkelhytt/svit*  15 000 kr

 

Övriga hyttkategorier på förfrågan.

* I tillägget ingår även enkelrum i Lissabon

 

Se Silver Novas deck plan här

Läs mer om de olika sviterna här (under flikarna)

 

 • Vid beställning faktureras handpenning, 25% av resans totalpris.
 • Delbetalning, 25% av resans totalpris betalas senast 120 dagar före avresa.
 • Slutbetalning, 50% av resans totalpris betalas senast 45 dagar före avresa.

För denna resa gäller SRF/Poseidon Cruises Resevillkor.

 

 

Praktisk info

 • Butlerservice i varje svit
 • Obegränsat gratis wifi
 • Personlig service – nästan en besättningsmedlem för varje gäst
 • Flera restauranger, varierad mat, öppna matsalar
 • Drycker i sviten och på hela fartyget, inklusive champagne, utvalda viner och spritdrycker
 • 24-timmars servering
 • Underhållning ombord
 • Gratis transport till stan i de flesta hamnar
 • Dricks ombord

Med Silverseas nyaste tillskott i flottan av ultraluxuösa fartyg tillför Silver Nova, som tar upp till 728 gäster, en helt ny dimension av kryssningsupplevelse. Fartyget lanseras sommaren 2023 och dess innovativa asymmetriska design och layout med inglasade balkonger och smakfulla materialval osar smakfull ultralyx. Silver Nova kommer att introducera ett helt nytt urval av fantastiska, rymliga sviter, varav många lovar en 270 ° utsikt från hav till himmel. Åtta restauranger och ett oöverträffat urval av barer kompletterar upplevelsen och erbjuder dryck och måltider när som helst på dagen. Fartyget kommer att  kunna erbjuda fler utomhusområden än någonsin tidigare. Med en ny banbrytande teknik kommer Silver Nova dessutom att vara det mest miljövänliga och hållbara fartyget på världens hav.  

Silver Nova erbjuder 8 olika restauranger i olika smaker och stilar.

Atlantide

Atlantide bjuder på en klassisk matupplevelse. Restaurangen kombinerar den moderna elegansen och kännetecknande Silversea-servicen, och erbjuder en signaturmiddag av klass.

 

S.A.L.T

Här serveras menyer inspirerade av våra destinationer, med recept och smaker specifikt utvalda för att matcha den besökta hamnen.

 

La Terrazza

La Terrazza sticker ut från mängden med sina stora fönster från golv till tak, men även sin utomhusterrass som är ett perfekt ställe för att njuta av mat av högsta klass.

 

La Dame

Det finns en anledning till att Frankrikes “Haute Cuisine” är berömd över hela världen, och av samma anledning erbjuds den även här. I denna eleganta och moderna restaurang är atmosfären vackrare och lyxigare än någonsin.

 

Kaiseki

Här finner du smaker från Asien, med extra fokus på det japanska köket. Utöver detta utökar Kaiseki sin meny för att även omfatta specialiteter från andra länder såsom Vietnam, Thailand, Indien, Korea och Kina.

 

Silvernot

Letar du efter ett middagsalternativ som är avslappnat och sofistikerat? På restaurangen Silvernot finner du exakt det du söker tillsammans med god mat och en avkopplad atmosfär.

 

The Grill

Under dagsljuset bjuder The Grill på ett ljuvligt utbud av hamburgare och sallader. När mörkret lagt sig förvandlas restaurangen till Silverseas berömda Hot Rocks bordsgrill-koncept.

 

Spaccanapoli

Det är precis som det låter! Välkommen till det italienska köket. Här serveras läckra, tunna och fräscha pizzor med krämig mozzarella och minimalistiska pålägg. 

Ponta Delgada inkluderade utflykter

Ponta Delgada City Tour 

Under denna halvdags sightseeingutflykt får du ut det bästa av staden Ponta Delgada. Fantastiska kyrkor, botaniska trädgårdar och arkitektoniska stilar.
Tid: 3,5 Timmar
Aktivitet: Utflykten innehåller mycket gång (ungefär 2 km) på ojämna och smala ytor.

Upptäck Sao Miguel med Jeep

Åk tillsammans med din guide genom Sao Miguels vulkaniska och gröna natur tills du når din destination, kratern Sete Cidades. Men glöm inte att ta in de små byarna, de färgglada hortensiorna och gnistrande bäckarna som du passerar påvägen.
Tid: 3,5 Timmar
Aktivitet: Denna utflykt innehåller långa körsträckor på ojämn terräng och är inte passande för gäster som är gravida, har nack- och ryggproblem eller med begränsad rörlighet. 

Eldsjön och Ribeira Grande

Upptäck den fantastiska naturen och historian som ligger bakom Azorerna under denna halvdagsutflyk. En vandringstur genom Ribeira Grande som avslutas med en tur till toppen av Pico de Barrosa-bergen där du har en magisk utsikt av Eldsjön. Som toppen över i:et stannar ni till i det enda växthuset i världen där det odlas Ananas, varför inte smaka på Ananas Cupcake innan du återvänder?
Tid: 3,5 Timmar
Aktivitet: Denna utflykt innehåller ungefär 1 km vandring, till viss del på ojämn mark. 

Sete Cidades & Botaniska trädgården

Bli introducerad till den autentiska skönheten av Portugals underverk med en rundtur till Sete Cidades kratern och dess sjöar. Utflykten innehåller även stopp på Antonio Borges botaniska trädgård och Ananas planteringen.
Tid: 3,5 Timmar
Aktivitet: Denna utflykt innehåller måttlig vandring, till viss del på ojämn mark. 

Furnas Valley, Varma Källor & Botaniska Trädgården

Denna utflykt är ny hos Silversea och erbjuder en stadstur i Ribeira Grande, stopp på utsiktsplatsen Ferro Belvederes där du blickar över Furnas Valley, besök på Terra Nostra Botanic Garden och avslutas sedan på Furnas Hot Springs där det finns 22 varma källor att varva ner i.
Tid: 5 Timmar
Aktivitet: Denna aktivitet innehåller vandring på ungefär 1.5 km som till viss del är på ojämn mark, kullerstensgator eller i trånga utrymmen.

 

New York City inkluderade utflykter

Testa lev som en riktigt New Yorker 

Under denna halvdagsutflykt får du uppleva unika sevärdheter, ljud och smaker från ett lokalt perspektiv. Ta tunnelbanan ut till Greenwich Village för en city tour på platsen dit alla New Yorkers åker på weekendtrip!
Tid: 4,25 Timmar
Aktivitet: Denna utflykt innehåller ungefär 2.2 km promenad, där det till viss del är kullerstensgator och trappor som i t.ex tunnelbanan. 

Lower Manhattan & 9/11 Minnesmonument 

Upptäck de södra delarna av Manhattan under denna halvdags gångtour som också innehåller ett besök till 9/11 minnesmonument.
Tid: 4 Timmar
Aktivitet: Denna utflykt innehåller en del stående och gång i lågt tempo under ungefär 2 timmars tid. Den är helt utomhus och kommer att köras i alla väder. 

Central Park & The Met

Utanför Manhattans affärsdistrikt hittar du denna avslappnande och kulturella tour som lyfter fram två välkända platser i New York City. Promenera i ikoniska Central Park och njut av ett besök på en av världens största och mest besökta museum, konstmuseet The Met.
Tid: 4,5 Timmar
Aktivitet: Denna utflykt innehåller en del stående och gång i lågt tempo under ungefär 3 timmars tid

Utforska Brooklyn

Nyhet från Silversea! Under en halvdag får du chansen att upptäcka Brooklyns distinkta skönhet, arv och charm. Ta in alla intryck i denna historiska och välkända stadsdel.
Tid: 5 Timmar
Aktivitet: Denna utflykt innehåller en liten del vandring, till viss del på ojämn mark och kullerstensgator. Passande för gäster med begränsad rörlighet.

 

Mer information om ovanstående utflykter och även vilka utflykter som erbjuds mot en extra kostnad finner du här (under flikarna)

Pass giltigt minst 6 månader.

ESTA måste ansökas om senast 72 timmar innan.

Se mer info här

Silversea-vaccinationskrav och testkrav före ombordstigning

Gäller den 5 september 2022, för alla resor, enligt lokala bestämmelser:

 • Fullt vaccinerade resenärer kommer inte att behöva visa bevis på ett PCR- eller antigentest för att gå ombord på ett Silversea-fartyg förutom från destinationer med specifika lokala hälsobestämmelser, inklusive men inte begränsat till Australien, Bermuda, Kanada och Grekland.
 • Ovaccinerade resenärer kan gå ombord på ett Silversea-fartyg i vissa delar av världen. Ovaccinerade gäster måste tillhandahålla ett negativt COVID-19-antigen eller PCR-test som tagits inom 72 timmar före ombordstigning, i enlighet med lokala krav.
 • Om tester krävs måste alla gäster tillhandahålla bevis på ett negativt testresultat (utskrivet eller digitalt) vid ombordstigning och bör resa med en kopia av sitt testresultat. Gäster som deltar i något Silversea Cruises pre-cruise land program kommer att få kostnadsfria tester.

Dokumentation för negativa testresultat för covid-19 måste tillhandahållas på engelska och måste innehålla följande information:

– Ditt namn, som ska matcha namnet på ditt resedokument

– Ditt födelsedatum

– Resultatet av testet

– Datumet då testprovet samlades in

– Namnet på testleverantören

– Bekräftelse på vilken typ av test som tillhandahålls

 

Mer info kring restriktioner och regler hittar du här

Poseidon Cruises har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet enligt Lagen om Paketresor.

Om svenska UD skulle avråda från resor till ett visst resmål har du som resenär rätt till avbokning mot full återbetalning. För att du ska ha rätt till avbokning krävs att man med säkerhet kan konstatera att resmålet påverkas vid den tidpunkt som resan genomförs. Eftersom en avrådan tas bort så snart läget bedöms vara mindre osäkert kan du inte avboka en resa som ligger för långt fram i tiden. Vi följer SRF:s rekommendation att tillåta kostnadsfri avbokning på grund av UD’s avrådan inom 14 dagar före avresan. Om avresan ligger längre fram i tiden gäller vanliga avbokningsvillkor och betalningsvillkor. Väljer du att avvakta med betalningen förfaller avtalet och därmed rätt till återbetalning vid inställning.

Vad ingår ingår i paketet?

 • Flyg i ekonomiklass till Lissabon/från New York till Skandinavien
 • En natt på hotell i Lissabon inkl en gemensam middag med vin/mineralvatten/kaffe och frukost
 • En stadsutflykt i Lissabon med svensktalande guide. Lunch inkl. vin/mineralvatten/kaffe
 • 11 dagar/10 nätter segling ombord på Silver Nova
 • All-inclusive ombord
 • Hotellnatt i New York City
 • Utvalda utflykter i Ponta Delgada/Azorerna och New York/USA
 • Hamnavgifter
 • Alla transfers enligt program

Vad ingår inte i paketet?

 • Medföljande färdledare
 • Utlägg av personlig karaktär

Vi finns här för att hjälpa dig

Behöver du komma i kontakt för en offert, bokning eller fråga? Fyll i formuläret, så hörs vi snart.

Andra har också tittat på: