Segla i grupp

Söderhavskärlek

16 nätter

Söderhavskärlek

fr. 62.500:-
per person / del I dubbelhytt

24 mars-9 april 2022

Följ med oss till Franska Polynesien och Söderhavet. För 7:e gången arrangerar vi en eskadersegling i Sällskapsöarna, Franska Polynesien. Vi seglar med stora, bekväma katamaraner från Dream Yacht Charter, Bali 45 fot. Vi börjar med några sköna dagar på lyxigt hotell på huvudön, Tahiti, innan vi flyger vidare till Raiatea för 14 dagars segling i paradiset.

Beskrivning av resan

I 30 år har vi arrangerat eskaderseglingar med charterbåtar i varmare farvatten. En gång räknade vi ut att vi seglat tillsammans i 33 länder. År 1996 flög vi för första gången till Tahiti för att rekognosera. Planen var en eskader kring öarna med det trevliga namnet Sällskapsöarna.

“Söderhavets glömda öar” heter en bok av den svenske socialantropologen Bengt Danielsson, som vi träffade i hans hem utanför huvudstaden Papeete. Bengt delade med sig av sina erfarenheter efter 50 år i Polynesien. Det var han som tillsammans med norske upptäcktsresanden Thor Heyerdahl seglade balsaflotten Kon Tiki från Sydamerika till Polynesien i slutet av 1940-talet.

Efter äventyret med flotten stannade Bengt Danielsson i Söderhavet. Först bodde han ett par år på den lilla atollön Raroia. Sen ville han uppleva mer av det verkliga Polynesien. Då valde han och hans fru Marie-Thérèse ögruppen Marquesas den mest avlägsna i Söderhavet. Därefter bosatte de sig permanent på huvudön Tahiti.

Bengt Danielsson gav oss råd om hur vi skulle lägga upp vår segling bland Sällskapsöarna. Och vi följd hans råd då vi 1997 arrangerade den första eskaderseglingen – de råden gäller än idag. Vi ankrade upp hos Alain Plantier, långseglaren som gick iland och grundade ett eget paradis på Tahaa och började odla världens mest exklusiva vanilj. Vi köpte en sköldpadda av Leo Morou, den franske främlingslegionären som här grundade en farm för att rädda havssköldpaddor och släppa ut dem i frihet.

Lägg henne på rygg och håll henne på magen så blir hon lugn, sa Leo. Det gjorde vi och släppte henne utanför Bora Bora, där vi också simmade bland de små ofarliga hajarna.
Gensvaret blev fenomenalt. Över 100 seglare följde med oss på två olika resor. Sedan dess har vi seglat i dessa farvatten många gånger. Senaste gångerna var 2010, 2015, 2016 och 2018. Sammanlagt har många skandinaviska seglare varit tillsammans med oss på våra eskaderseglingar.

Men nu är det dags igen. Tahiti ligger precis på andra sidan jorden. Du som vill följa med på den långa resan måste därför kunna känna dig säker på att allt fungerar. Flyg, hyra av båtar, hotell, proviantering, utflykter och landarrangemang…
Därför har vi dubbel säkerhet. Med på hela resan finns alltid två personer med stor erfarenhet och som kan hjälpa dig om något oförutsett skulle hända. Två eskaderledare, där en också skeppare på ledarbåten. Båda har stor erfarenhet av de lokala förhållandena.

Båtarna vi seglar med är från världens största uthyrare, Dream Yacht Charter med baser i 50 olika seglingsområden runt om i världen. De katamaraner som vi seglar med har all modern utrustning, speciellt anpassad för segling i tropiska farvatten och är väl underhållna.

Se video här

Anna och Stefan Berg är resans eskaderledare.

De har länge hyrt segelbåt på olika ställen i Medelhavet, Karibien och Polynesien några veckor per år. 2011 bestämde de sig för att segla på heltid i sin 42 fots stålbåt, AYAMA (finns på Facebook). De har tillbringat två säsonger i Karibien, seglat över Atlanten ett par gånger och 2014 startade de sin jorden runt segling som avslutades med segling i Karibien, USA:s östkust och sedan hemåt via Grönland och Island. I september 2016 kom de hem till Hällevik i Blekinge. 2017 planerar de seglingar på egen köl runt Östersjön, men när höstmörkret och kulingen kommer lämnar de sin båt, packar väskan, och flyger till Karibien för att återuppleva platser de seglat till genom åren.

Våren 2018 gjorde vi vår senaste segling, nu som eskaderledare, i Franska Polynesien.

Häng med oss på ditt livs resa – till Tjotaheiti !

/ Stefan & Anna Berg, jorden-runt seglare

 

Lars Linderot Grundare och delägare
lars@poseidoncruises.se
042-37 40 01

Priser och villkor

 • 74 500 SEK per person, del i dubbelhytt, inkl segelkryssning på Lagoon 620 katamaran med besättning och helpension
 • 62 500 SEK per person, del i dubbelhytt segling på egen hand utan besättning, Bali 4.5 – katamaran med 4 dubbelhytter, 4WC/dusch + salong samt 2 mindre enkelkojer

Begär prisuppgift på egen hytt, dela hytt med annan medresenär, skepparhytt etc.

Mot tillägg kan vi erbjuda ett begränsat antal flygstolar i Premium Economy Class eller Business Class (endast på sträckan Paris-Los Angeles-Papeete t/r)

 • SRF resevillkor gäller för denna resa
 • Priserna är beräknade på en valutakurs 1 EUR = 10,20 SEK, vi förbehåller oss rätten att justera priset vid ändring av valutakursen.
 • Utöver dessa villkor, gäller Poseidon Cruises, särskilda betalnings- och avbeställningsvillkor
 • Handpenning 25% betalas vid beställning, delbetalning 25% betalas senast 2021-12-30, slutbetalning betalas senast 45 dagar före avresa.
 • Erlagda betalningar återbetalas ej vid eventuell avbeställning.

Vad ingår ingår i paketet?

 • Flyg med Air France från Arlanda (alt Landvetter, Kastrup, Oslo) via Los Angeles till Tahiti t/r. Anslutning från andra orter, begär pris.
 • Flygskatter, preliminärt beräknade
 • Lokalflyg med Air Tahiti Tahiti-Raiatea
 • Totalt fyra nätter (varav två vid ankomst och två före hemresa) på Manava Suite Resort Tahiti Garden view suite. Del i dubbelrum inkl frukostbuffet och lokala skatter http://www.spmhotels.com/resort/tahiti
 • Välkomstmiddag på Tahiti
 • En guidad utflykt på Tahiti inkl lunch
 • Under seglingen; guidad utflykt på Raiatea (Taputapuatea temple, botanik i grön dalgång), Bora Bora (guidad i polynesisk kanot, Coral Garden, simma med manta rockor), Tahaa
 • En utflykt till en vaniljfarm inklusive snacks under seglingen i Sällskapsöarna
 • En middag på Bora Bora Yacht Club
 • Segling 10 nätter/11 dagar dagar på Lagoon 620 katamaran med plats för 12 gäster ombord, del i dubbelhytt.
 • Skeppare och kock ombord (endast för paket med besättning)
 • Helpension ombord, drycker tillkommer (endast för paket med besättning, räkna med ca 500 EUR/person)
 • I båthyran ingår bla lakan & handdukar, städning av båten, självriskförsäkring, fiskelina, en kajak, jolle med utombordare 9,9 hk
 • En pikétröja, speciellt framtagen för resan/gruppen
 • Erfaren färdledning från Poseidon Cruises, medföljer på hela resan (på ledarbåten seglar Stefan och Anna)

Vad ingår inte i paketet?

 • Mat och dryck utöver ovan
 • Personliga rese- och avbeställningsförsäkringar (vi ger råd, vi rekommenderar alla att boka GOUDA’s avbeställningsförsäkring som är heltäckande)
 • Utflykter utöver ovan

Vi finns här för att hjälpa dig

Behöver du komma i kontakt för en offert, bokning eller fråga? Fyll i formuläret, så hörs vi snart.