Kryssning med Star Flyer i Västra Medelhavet, här med segel uppe

Segla i grupp

Drömkryssning i Medelhavet med Star Flyer Malaga – Malta

10 nätter

Drömkryssning i Medelhavet med Star Flyer Malaga – Malta

fr. 49.900:-
per person / del I dubbelhytt

13-23 april 2023

Möt våren i Medelhavet. Flyg till Malaga i Spanien med boende en natt på hotell. Efter en god natts sömn och en god frukost åker vi på halvdagstur till en genuin by . Under eftermiddagen åker vi till hamnen för att gå ombord på segelfartyget Star Clipper, vårt hem för 9 nätter. Under kvällen lägger vi ut och sätter kurs mot Almeria och Cartagena på fastlandet. Vi tar sedan sikte på de Baleariska öarna med flera stopp. För fulla segel fortsätter vi till vackra Korsika innan vi når Malta där flyget går åter mot Skandinavien.

1000 kr rabatt/person vid bokning senast 2/2.

Beskrivning av resan

Flyg till Malaga den 13 april och avsegling dagen därpå, sen över Medelhavet i tio dagar med mål Malta.

Efter en natt i Malaga lossar vi förtöjningarna.

På vägen till Malta anlöper vi hamnar i Almeria och Cartegna på spanska medelhavskusten, Ibiza och Menorca i de Baleariska öarna samt Sardinien i Italien. Visste du att även Taube seglade i dessa azurblå vatten?

Till havs kan du spana efter delfiner och val, klättra i riggen, vara med på morgongympa eller bara småprata med med gäster och besättning. Fartyget tar ca 175  passagerare ombord.

Ombord på Star Flyer är hytterna stora och i blankpolerat ädelträ. Maten är av yppersta klass. Vi har helpension och öl/vin/vatten ingår både till lunch och middag. Obegränsat med kaffe/te och vatten ombord.

I priset ingår; flyg, transfer och hotell med frukost och middag en natt innan kryssningen i Fuengirola. Dagstur med lunch dag två. Kryssning Malaga-Malta ombord på Star Flyer med helpension och vin/öl till lunch och middag, open bar en kväll för vår grupp ombord. 1 utflykt under kryssningen med engelsktalande guide. Dricks och hamnavgifter. Transfer till flygplatsen på Malta. Svensktalande färdledning vid minst 16 deltagare.

För detaljerat program se vidare nästa flik på denna sida.

Välkomna ombord!

 

 

Priser och villkor

 • Kategori 4 hytt 49 900 kr /person
 • Kategori 3 hytt 51 700 kr /person
 • Kategori 2 hytt 53 500 kr /person
 • Enkelhytt – begär prisuppgift

Virtuell rundvisning ombord – se här

 

 

Kategori 1 (ljusblå) – Deluxe deck cabin, two lower beds convert to double bed, minibar, bathroom with whirlpool bath, cabin doors open onto deck.

Kategori 1 (ljusblå) – Deluxe deck cabin, two lower beds convert to double bed, minibar, bathroom with whirlpool bath, cabin doors open onto deck.

Owner’s Cabin (rosa) – Deluxe outside cabin, double bed, sitting area, minibar, bathroom with whirlpool. Note: low ceiling.

Kategori 2 (mörkgrön) – Large outside cabin, twin/double/triple beds, bathroom with shower.

Kategori 3 (ljusgrön) – Outside cabin,twin/double/triple beds, bathroom with shower.

Kategori 5 (röd) – Inside/outside cabin, raised double bed, two lower beds or triple berths etc, bathroom with shower.

Kategori 3 (ljusgrön) – Outside cabin, twin/double/triple beds, bathroom with shower.

Kategori 4 (gul) – Outside cabin, two lower beds, double bed or triple berths, bathroom with shower.

Kategori 5 (röd) – Inside/outside cabin, raised double bed, two lower beds or triple berths etc, bathroom with shower.

Kategori 6 (orange) – Inside cabin, upper/lower berths, bathroom with shower.

Vid beställning faktureras handpenning, 25% av resans totalpris

Delbetalning, 25% av resans totalpris betalas senast 120 dagar före avresa

Slutbetalning, 50% av resans totalpris betalas senast 45 dagar före avresa

För denna resa gäller SRF/Poseidon Cruises Resevillkor

Vi rekommenderar alla kunder att teckna kompletterande rese- och/eller avbeställningsförsäkring. Fråga oss om mer information.

Begär pris på senare hemresa med hotell etc på Malta

Praktisk info

Monica Frisk har lång erfarenhet inom rese- och turism branschen. Monica har arbetat inom kryssningsvärlden i över 20 år. Senaste resan gick till Costa Rica och Panama där hon firade in 2023 under bar himmel ombord på Star Clipper.

 

 

bild på färdledare Monica Frisk

För att kunna resa på denna resa behöver du:

 • Pass, giltigt 6 månader efter kryssningen avslutats

Hälsoprotokoll ombord

Star Clippers har vidtagit flera åtgärder för att du som gäst skall kunna kryssa säkert. Dessa åtgärder uppdateras löpande i enlighet med de senaste riktlinjer från lokala myndigheter. Per oktober 2022 gäller följande:

 • Det krävs inte att man är fullt vaccinerade med alla COVID-19 vaccindoser (minst 2 doser av Pfizer, Moderna el. Astrazeneca) för att få gå ombord.
 • Vid ombordstigning/incheckning måste varje ovaccinerad gäst uppvisa negativt antigen test med reseintyg, ej äldre än 48 timmar alternativt ett negativt PCR test med reseintyg ej äldre än 72 timmar. Hemmatest godkänns ej.
 • För vaccinerade med alla COVID-19 vaccindoser (minst 2 doser av Pfizer, Moderna el. Astrazeneca) slutförda minst 14 dagar före avresa krävs ej längre uppvisande av negativt PCR test. Digitalt vaccinationsbevis skall uppvisas vid incheckning.
 • För gäster som haft Covid-19 under de senaste 9 månaderna innan ombordstigning skall friskhetsintyg från läkare kunna visas upp vid incheckning. Uppvisande av negativt PCR test krävs ej.
 • Personer som upplever symtom som är kompatibla med COVID-19 (hosta, feber, förlust av smak eller lukt etc) eller som har haft kontakt  med ett bekräftat fall av covid-19 under de senast 14 dagarna nekas ombordstigning.
 • Besättning bär munskydd och följer strikt protokoll för handrengöring.
 • Hytterna desinficeras med certifierade rengöringsprodukter mellan varje gäst samt städas två gånger per dag. Externa luftrenare finns i allmänna utrymmen.
 • Innan ombordstigning genomförs antigen/snabbtest av alla gäster.

Vaccinationer

Utöver COVID-19 vaccination hänvisar vi till din närmsta vaccinationscentral för senaste uppdateringen av rekommenderad vaccination infor resa till Costa Rica. Vi rekommenderar att detta görs i samband med beställning av resan.

Hälsa resenärer med funktionshinder

Kryssning med Star Clippers fartyg är inte lämpade för personer med funktionshinder. Det finns inte hiss ombord, däremot många trappor. Ombord- och avstigning sker oftast via en lejdare och ner i tenderbåtar och dagsutflykterna innehåller ofta längre promenader. Som resenär måste du kunna hantera ditt eget bagage och din resa utan hjälp längs vägen. Det finns sjuksköterska men inga läkare ombord på fartygen. Eventuella läkarbesök sker iland. De kostnader som uppstår i samband med läkarbesök eller sjukhusvistelse ska täckas av dig som resenär eller av din reseförsäkring. Beskriv dina eventuella hinder för oss, före bokning, så att vi kan bedöma om resan är lämplig för dig.

Poseidon Cruises har ställt lagstadgad resegaranti enligt Lagen om Paketresor.

Om svenska UD skulle avråda från resor till ett visst resmål har du som resenär rätt till avbokning mot full återbetalning. För att du ska ha rätt till avbokning krävs att man med säkerhet kan konstatera att resmålet påverkas vid den tidpunkt som resan genomförs. Eftersom en avrådan tas bort så snart läget bedöms vara mindre osäkert kan du inte avboka en resa som ligger för långt fram i tiden. Vi följer SRF:s rekommendation att tillåta kostnadsfri avbokning på grund av UD’s avrådan inom 14 dagar före avresan. Om avresan ligger längre fram i tiden gäller vanliga avbokningsvillkor och betalningsvillkor. Väljer du att avvakta med betalningen förfaller avtalet och därmed rätt till återbetalning vid inställning.

Vad ingår ingår i paketet?

 • Flyg i ekonomiklass från Stockholm eller Köpenhamn till Malaga/hem från Malta inkl flygskatter och incheckat bagage. Göteborg på förfrågan.
 • En natt på 4-stjärnigt hotell inkl frukost i Fuengirola
 • Gemensam välkomstmiddag i Fuengirola inkl vin, vatten och kaffe
 • Utflykt (dag 2) till Mijas utanför Malaga med engelsktalande guide
 • Alla transfers med buss
 • 9 nätters kryssning med Star Flyer, del i dubbelhytt
 • Helpension samt afternoon tea inkl en Captain´s Dinner
 • Vin, vatten till lunch och middag, fri tillgång till kaffe och te
 • Välkomstdrink och ett coctailparty för vår grupp
 • Musik, underhållning och aktiviteter ombord
 • En gemensam utflykt under kryssningen
 • Dricks och hamnavgifter
 • Föredrag ombord
 • Svensk färdledning från Poseidon Cruises vid minst 16 deltagare

Vad ingår inte i paketet?

 • I resans pris ingår ej måltider utöver ovan angivna, drinkar, utflykter, massage

Vi finns här för att hjälpa dig

Behöver du komma i kontakt för en offert, bokning eller fråga? Fyll i formuläret, så hörs vi snart.

Andra har också tittat på: