Grupp & temaresor

Musikkryssning med Royal Clipper & regatta ”Les Voiles de St Tropez”

8 nätter

Musikkryssning med Royal Clipper & regatta ”Les Voiles de St Tropez”

fr. 39.700:-
per person / del I dubbelhytt

23 september-1 oktober 2022

Följ med på en härlig medelhavskryssning med vackra Royal Clipper i musikens tecken tillsammans med Erling Matz och Rolf Bergström från Taubesällskapet. Under kryssningen besöker vi flera stopp i Italien och Frankrike inkl. de natursköna öarna Sardinen och Korsika. På kvällarna blir det sång och musik från bl a Evert Taubes och Cornelis Vreeswijks rika visskatter om bl a Medelhavet. Resan kröns med att vi till havs kommer att se den extravaganta Medelhavsregattan ”Les Voiles de St Tropez 2022”. Detta är är en av de viktigaste årliga händelserna i seglingsvärlden. Både ultramoderna yachter och sällsynta träbåtar deltar i tävlingen. Seglare från hela världen samlas i bukten utanför St Tropez och på kvällarna är det festligheter i St Tropez!

 

Beskrivning av resan

Mönstra på vårt sjungande, lätt gungande skepp i Cannes. Hon är världens största segelfartyg – Royal Clipper. Femtusen kvadratmeter segel, ”från flying jib till röjlar och mesan”, som Taube diktade. Men antalet gäster ombord är bara ca 200 så stämningen blir familjär. Vi har helpension, vin ingår till både lunch och middag. Hytter, mat och service – allt är förstklassigt. Men inga enarmade banditer och stora shopping malls. Resans tema är sång och musik vilket har präglat sjömäns liv i tusentals år. Homeros gnolade fram Odysseus seglingsäventyr. Det var underhållning för 2 800 år sedan. Och Odysseus finns med ombord. Vi anlöper en av de hamnar han skildrar, Bonifacio på Korsika. Medelhavets mest spektakulära hamn. Men mera sång. Sjömansvisor är taktfasta arbetsvisor. Att sjunga gjorde det lättare att ”spela upp ankare”, att brassa seglen eller att pumpa läns.

Pumpa slipper vi ombord på Royal Clipper, men om vi vill får vi hissa storstängstagseglet och sjunga en shanty – ”What shall we do with the drunken sailor.” Men visorna om livet till sjöss var ofta också romantiska skildringar. Som att dansa tamborito med Pepita i Panama, att dansa tango med Carmencita eller att fröjda med engelska flottan på Liseberg. Resan startar vid Änglarnas bukt i Antibes där vi bor en natt innan ombordstigning på Royal Clipper dagen därpå. Under kryssningen anlöper vi sju hamnar i Frankrike och Italien. Som avslutning ankrar vi i bukten utanför St. Tropez och får på nära håll se Le Voiles de St. Tropez. Det är en kappsegling mellan världens äldsta, största och vackraste lyxyachter. Dessutom hinner du naturligtvis uppleva staden St. Tropez.

” Jag är en nomad, en vandrare, en människa med litet bagage. Jag äger ingenting men jag förstår någonting om frihet. Jag sover i havet, inte sover jag intill havet eller vid havet. Jag sover i dess rytm, i vågornas kontinuerliga rasslande. Jag sover i de djupa undervattensströmmarna, i kraften som drar luften ur drunknande själar. Jag är i havet och jag håller på att lära känna den guden som bor här. Det finns i Medelhavet kvaliteter som min själ längtar efter….” Cornelis Vreeswijk

”Sjung till sjöss” är temat för vår resa. Det blir sång, musik, föredrag och film. Reseledare och ciceron är Erling Matz. Han är författare, sjöhistoriker, trubadur och styrelseledamot i Taubesällskapet. Musiker är dragspelaren Rolf Bergström, även han med i Taubesällskapets styrelse. På kvällarna samlas vi på akterdäck och sjunger med Erling på gitarr och Rolf med dragspel.

Flyg till Nice den 23 september. Transfer till Antibes med en hotellövernattning, middag och stadsrundtur. Kryssning Cannes-Cannes börjar 24 september. Kryssningen är sammanlagt 7 nätter med flera stopp där vi upptäcker spännande och natursköna destinationer.

Till havs spanas efter delfiner och val och om du vill kan du prova på att styra fartyget och klättra i riggen, vara med på morgongympa eller bara ta det lugnt och njuta av havsbrisen.

I priset ingår: flyg, transfer och hotell en natt innan kryssningen i Antibes. Välkomstdrink, middag, frukost och sightseeing i Antibes. Kryssning 7n/8d Cannes-Cannes ombord på Royal Clipper med helpension och vin till lunch och middag, open bar en kväll ombord, underhållning ombord och två dagsturer.

Boka senast 31/1 – och ni får 50 EUR/person att spendera ombord!

Välkomna ombord!

Erling Matz – ciceron

Priser och villkor

 • Kategori 6 hytt 39 700 kr /person
 • Kategori 5 hytt 40 600 kr /person
 • Kategori 4 hytt 42 600 kr /person
 • Kategori 3 hytt 43 800 kr /person
 • Kategori 2 hytt 44 900 kr /person
 • Enkelhytt – begär prisuppgift

 

Se Royal Clippers deckplan (klicka på flikarna) och hytter här

Virtuell rundvisning ombord – se här

Star Clippers har vidtagit flera åtgärder för att du som gäst skall kunna kryssa säkert. Dessa åtgärder uppdateras löpande i enlighet med de senaste riktlinjer från lokala myndigheter. Per NOV 2021 gäller följande:

 • Star Clippers gäster måste vara fullt vaccinerade (covid-19/hälsopass uppvisas vid incheckning) med alla COVID-19 vaccindoser slutförda minst 14 dagar före ombordstigning (Pfizer, Astra Zeneca  el. Moderna).
 • Innan ombordstigning måste varje gäst uppvisa ett negativt covid-19 PCR test, ej äldre än 72 timmar.
 • Personer som upplever symtom som är kompatibla med covid-19 (hosta, feber, förlust av smak eller lukt etc) eller som har haft kontakt  med ett bekräftat fall av covid-19 under de senast 14 dagarna nekas ombordstigning.
 • Fartygen seglar med mindre antal gäster ombord så att alla kan hålla gott avstånd.
 • Besättning bär munskydd och följer strikt protokoll för handrengöring.
 • Hytterna desinficeras med certifierade rengöringsprodukter mellan varje gäst samt städas två gånger per dag. Externa luftrenare finns i allmänna utrymmen.
 • Innan ombordstigning genomförs antigen/snabbtest av alla gäster.
 • Vid beställning betalas 25% av resans pris
 • Senast 45 dagar före avresa betalas 75% av resans pris.
 • Vid avbeställning gäller Poseidon Cruises resevillkor.

Önskas pris på förlängning/senare hemresa med hotell i t ex Cannes går det bra.

Praktisk info

Poseidon Cruises har ställt lagstadgad resegaranti enligt Lagen om Paketresor.

Star Clippers har som krav att resenärer skall vara fullt covid-19 vaccinerade samt uppvisa ett negativt PCR test innan ombordstigning. Senast 2 månader innan avresa skall försäkringsintyg på att covid-19 försäkring finns skickas in till rederiet.

Kryssning med Star Clippers fartyg är inte lämpade för personer med funktionshinder. Det finns inte hiss ombord, däremot många trappor. Ombord- och avstigning sker oftast via en smal ramp och dagsutflykterna innehåller ofta längre promenader. Som resenär måste du kunna hantera ditt eget bagage och din resa utan hjälp längs vägen. Det finns sjuksköterska men inga läkare ombord på fartygen. Eventuella läkarbesök sker iland. De kostnader som uppstår i samband med läkarbesök eller sjukhusvistelse ska täckas av dig som resenär eller av din reseförsäkring. Beskriv dina eventuella hinder för oss, före bokning, så att vi kan bedöma om resan är lämplig för dig.

 

Om svenska UD skulle avråda från resor till ett visst resmål har du som resenär rätt till avbokning mot full återbetalning. För att du ska ha rätt till avbokning krävs att man med säkerhet kan konstatera att resmålet påverkas vid den tidpunkt som resan genomförs. Eftersom en avrådan tas bort så snart läget bedöms vara mindre osäkert kan du inte avboka en resa som ligger för långt fram i tiden. Vi följer SRF:s rekommendation att tillåta kostnadsfri avbokning på grund av UD’s avrådan inom 14 dagar före avresan. Om avresan ligger längre fram i tiden gäller vanliga avbokningsvillkor och betalningsvillkor. Väljer du att avvakta med betalningen förfaller avtalet och därmed rätt till återbetalning vid inställning.

Vad ingår ingår i paketet?

 • Flyg i ekonomiklass från Stockholm eller Köpenhamn till Nice tur/retur inkl flygskatter och incheckat bagage. Göteborg på förfrågan.
 • En natt på 4-stjärnigt hotell inkl frukost i Antibes
 • Gemensam välkomstmiddag i Antibes inkl vin, vatten och kaffe
 • Utflykt (dag 2) i Antibes med engelsktalande guide inkl lunch
 • Alla transfers med buss
 • 7 nätters kryssning med Royal Clipper, del i dubbelhytt
 • Helpension samt afternoon tea inkl en Captain´s Dinner
 • Vin, vatten till lunch och middag, fri tillgång till kaffe och te
 • Välkomstdrink och ett coctailparty för vår grupp
 • Underhållning och aktiviteter ombord
 • Två gemensamma utflykter under kryssningen
 • Seglingsregatta Les Voiles de St Tropez 2022
 • Dricks och hamnavgifter
 • Ciceron Erling Matz och Rolf Bergström, båda från Taubesällskapet

Vad ingår inte i paketet?

 • I resans pris ingår ej måltider utöver ovan angivna, drinkar, utflykter, massage

Vi finns här för att hjälpa dig

Behöver du komma i kontakt för en offert, bokning eller fråga? Fyll i formuläret, så hörs vi snart.