Grupp och Temaresor

Medelhavskryssning med Royal Clipper och seglingsregatta ”Les Voiles de Saint Tropez”

8 nätter

Medelhavskryssning med Royal Clipper och seglingsregatta ”Les Voiles de Saint Tropez”

fr. 46.500:-
per person / del I dubbelhytt

22 - 30 september 2023

Följ med på en härlig medelhavskryssning ombord på vackra Royal Clipper. Under kryssningen besöks flera härliga stopp i Italien och Frankrike inkl. de natursköna öarna Sardinien och Korsika. Kryssningen kröns med den extravaganta regattan ”Les Voiles de Saint Tropez 2023”. Detta är är en av de viktigaste årliga händelserna i seglingsvärlden! Hundratals segelbåtar i olika kategorier inklusive futuristiska prototyper, maxi-yachter, wally-yachter till äldre träbåtar deltar i tävlingen. Under en vecka samlas ca 4000 seglare från hela världen för kappsegling bland en mängd olika banor och på kvällarna är det fullt av festligheter i hela St Tropez med levande musik och god mat. Flera tävlingar äger rum under hela evenemanget och på denna resa ges möjlighet att se evenemanget på första parkett.

FÅTAL HYTTER KVAR

VÅRERBJUDANDE – 1000 kr rabatt för bokning senast 30 maj

 

Beskrivning av resan

Medelhavet är Evert Taubes hav. Ett hav han lärde sig att älska, i lika hög grad som Stockholms skärgård och Bohuslän. Följ med på en sjungande och gungande segling på ett av världens största seglande skepp. Ciceroner på denna resa är Erling Matz, författare, sjöhistoriker och styrelseledamot i Taubesällskapet. Och gitarren har han förstås med! Er andra ciceron är Carina Lernhagen-Matz, journalist och fotograf.

I priset ingår: flyg, transfer och hotell en natt innan kryssningen i Antibes. Välkomstdrink, middag, frukost och sightseeing i Antibes. Kryssning 7n/8d Cannes-Cannes ombord på Royal Clipper med helpension och vin till lunch och middag, open bar en kväll ombord, underhållning ombord och en utflykt under kryssningen.

Flyg till Nice den 22 september. Transfer till Antibes med en hotellövernattning, middag och stadsrundtur. Kryssning Cannes-Cannes börjar 23 september. Kryssningen är sammanlagt 7 nätter med flera stopp där vi upptäcker spännande och natursköna destinationer.

Till havs spanas efter delfiner och val och om du vill kan du prova på att styra fartyget och klättra i riggen, vara med på morgongympa eller bara ta det lugnt och njuta av havsbrisen. En av höjdpunkterna på kryssningen är den årliga regattan ”Les Voiles de St Tropez” då hundratals segelbåtar, moderna och klassiska, tävlar utanför St Tropez.

 

Välkomna ombord!

Erling och Carina – ciceroner

Priser och villkor

 • Kategori 5 hytt 46 500 kr /person
 • Kategori 4 hytt 48 900 kr /person
 • Kategori 3 hytt 51 500 kr /person
 • Kategori 2 hytt 52 500 kr /person
 • Enkelhyttstillägg: 10 000 kr

Se Royal Clippers deckplan (klicka på flikarna) och hytter här

Virtuell rundvisning ombord – se här

Kryssa med Star Clippers

Video Les Voiles de Saint Tropez

Vid beställning faktureras handpenning, 25% av resans totalpris

Delbetalning, 25% av resans totalpris betalas senast 120 dagar före avresa

Slutbetalning, 50% av resans totalpris betalas senast 45 dagar före avresa

För denna resa gäller SRF/Poseidon Cruises Resevillkor

Önskas förlängning/senare hemresa med t ex några hotellnätter i Cannes så går det bra. Kontakta oss för pris.

Praktisk info

Ciceroner på denna resa är Erling Matz, författare, sjöhistoriker och styrelseledamot i Taubesällskapet. Och gitarren har han förstås med! Er andra ciceron är Carina Lernhagen-Matz, journalist och fotograf. Erling och Carina har varit färdledare och ciceroner ombord på Star Clippers i över 10 år. Under kryssningen kommer de hålla föredrag om det historiska livet ombord på dessa fantastiska clipperfartyg.

Klättra i riggen över Atlanten

Hälsoprotokoll ombord

Star Clippers har vidtagit flera åtgärder för att du som gäst skall kunna kryssa säkert. Dessa åtgärder uppdateras löpande i enlighet med de senaste riktlinjer från lokala myndigheter. Per oktober 2022 gäller följande:

 • Det krävs inte att man är fullt vaccinerade med alla COVID-19 vaccindoser (minst 2 doser av Pfizer, Moderna el. Astrazeneca) för att få gå ombord.
 • Vid ombordstigning/incheckning måste varje ovaccinerad gäst uppvisa negativt antigen test med reseintyg, ej äldre än 48 timmar alternativt ett negativt PCR test med reseintyg ej äldre än 72 timmar. Hemmatest godkänns ej.
 • För vaccinerade med alla COVID-19 vaccindoser (minst 2 doser av Pfizer, Moderna el. Astrazeneca) slutförda minst 14 dagar före avresa krävs ej längre uppvisande av negativt PCR test. Digitalt vaccinationsbevis skall uppvisas vid incheckning.
 • För gäster som haft Covid-19 under de senaste 9 månaderna innan ombordstigning skall friskhetsintyg från läkare kunna visas upp vid incheckning. Uppvisande av negativt PCR test krävs ej.
 • Personer som upplever symtom som är kompatibla med COVID-19 (hosta, feber, förlust av smak eller lukt etc) eller som har haft kontakt  med ett bekräftat fall av covid-19 under de senast 14 dagarna nekas ombordstigning.
 • Besättning bär munskydd och följer strikt protokoll för handrengöring.
 • Hytterna desinficeras med certifierade rengöringsprodukter mellan varje gäst samt städas två gånger per dag. Externa luftrenare finns i allmänna utrymmen.
 • Innan ombordstigning genomförs antigen/snabbtest av alla gäster.

Vaccinationer

Utöver COVID-19 vaccination hänvisar vi till din närmsta vaccinationscentral för senaste uppdateringen av rekommenderad vaccination infor resa till Costa Rica. Vi rekommenderar att detta görs i samband med beställning av resan.

Hälsa resenärer med funktionshinder

Kryssning med Star Clippers fartyg är inte lämpade för personer med funktionshinder. Det finns inte hiss ombord, däremot många trappor. Ombord- och avstigning sker oftast via en lejdare och ner i tenderbåtar och dagsutflykterna innehåller ofta längre promenader. Som resenär måste du kunna hantera ditt eget bagage och din resa utan hjälp längs vägen. Det finns sjuksköterska men inga läkare ombord på fartygen. Eventuella läkarbesök sker iland. De kostnader som uppstår i samband med läkarbesök eller sjukhusvistelse ska täckas av dig som resenär eller av din reseförsäkring. Beskriv dina eventuella hinder för oss, före bokning, så att vi kan bedöma om resan är lämplig för dig.

 • Pass, giltigt 6 månader efter kryssningen avslutats krävs för att resa på denna resa

Poseidon Cruises har ställt lagstadgad resegaranti enligt Lagen om Paketresor.

Om svenska UD skulle avråda från resor till ett visst resmål har du som resenär rätt till avbokning mot full återbetalning. För att du ska ha rätt till avbokning krävs att man med säkerhet kan konstatera att resmålet påverkas vid den tidpunkt som resan genomförs. Eftersom en avrådan tas bort så snart läget bedöms vara mindre osäkert kan du inte avboka en resa som ligger för långt fram i tiden. Vi följer SRF:s rekommendation att tillåta kostnadsfri avbokning på grund av UD’s avrådan inom 14 dagar före avresan. Om avresan ligger längre fram i tiden gäller vanliga avbokningsvillkor och betalningsvillkor. Väljer du att avvakta med betalningen förfaller avtalet och därmed rätt till återbetalning vid inställning.

Vad ingår ingår i paketet?

 • Flyg i ekonomiklass från Stockholm, Göteborg el. Köpenhamn till Nice tur/retur inkl flygskatter och incheckat bagage.
 • En natt på 4-stjärnigt hotell inkl middag med vin/öl/vatten samt frukost i Antibes
 • Utflykt (dag 2) i Antibes med engelsktalande guide inkl lunch
 • Alla transfers med buss
 • 7 nätters kryssning med Royal Clipper, del i dubbelhytt
 • Captain´s Dinner ombord
 • Helpension inkl vin, vatten till lunch och middag ombord samt fri tillgång till kaffe och te
 • Underhållning och aktiviteter ombord
 • En utflykt under kryssningen
 • Coctailparty ombord för vår grupp
 • Seglingsregatta Les Voiles de St Tropez 2023
 • Dricks och hamnavgifter
 • Ciceroner Erling Matz och Carina Lernhagen-Matz

Vad ingår inte i paketet?

 • I resans pris ingår ej måltider utöver ovan angivna samt utlägg av personlig karaktär

Vi finns här för att hjälpa dig

Behöver du komma i kontakt för en offert, bokning eller fråga? Fyll i formuläret, så hörs vi snart.

Andra har också tittat på: