Grupp & temaresor

Kryssning Köpenhamn-Barcelona med MSC Cruises

13 nätter

Kryssning Köpenhamn-Barcelona med MSC Cruises

fr. 21.900:-
per person / del I dubbelhytt

21 september - 04 oktober 2022

Förläng sommaren med en långkryssning 13 nätter mellan Köpenhamn och Barcelona – ett perfekt sätt att upptäcka många intressanta stopp i Tyskland, Belgien, Portugal och Spanien!

FÅTAL PLATSER KVAR

Beskrivning av resan

Förläng de behagliga temperaturerna efter en härlig sommar på en långkryssning med MSC Poesia från Köpenhamn till Medelhavet och Barcelona. Njut av många trevliga stopp, god mat och dryck, aktiviteter och underhållning ombord samt en uppmärksam personal som gör allt för att trivsel skall vara på topp. Ombordstigning i Köpenhamn under eftermiddagen och tidig kväll lättar vi ankar med kursen inställd söderut. Dag två angörs Warnemünde i Tyskland för ett dags stopp. Därefter följer en lugn och behaglig dag till havs där fartyget går igenom Engelska kanalen på väg till Zeebrugge i Belgien där det ges ett halvdagsstopp. Efter ytterligare en dag till havs fri att njuta av alla faciliteter ombord. Nästa stopp är den spanska staden Ferrol med gemensam utflykt till Santiago de Compostela, därefter angörs Leixoes i Portugal.  I den portugisiska huvudstaden Lissabon stannar fartyget två heldagar/en natt innan fartyget  går in i Medelhavet och gör heldagsstopp i de spanska städerna Cadiz, Malaga och Alicante. Sedan följer en dag i Palma på Mallorca innan anlöp av slutdestinationen Barcelona kl 8 på morgonen den 4 oktober.

Efter frukost checkar vi ut och med väntande buss reser vi till flygplatsen för flyg åter till Skandinavien.

Detta är en gruppresa utan färdledare. Vi gör två utflykter och äter middag varje kväll tillsammans men utöver detta är det inga gemensamma aktiviteter för gruppen utan var och en planerar sin dag enligt eget önskemål.

Denna kryssning är ett unikt samarbete med Bonniers News Local och går mellan 21 september-4 oktober 2022, 13 nätter/14 dagar.

MSC Poesia är ett innovativt kryssningsfartyg med en elegant stil som förenar traditionellt hantverk och kreativ design. När du kliver ombord kommer du in i en värld av raffinerad komfort med eleganta hytter, många restauranger och barer, shower och underhållning, pooler, spa och gym.

Se video om fartyget här

 

Priser och villkor

Priser nedan avser del i dubbelhytt

 • Insideshytt, kategori Bella:  21 900 kr
 • Utsideshytt, kategori Fantastica:  24 900 kr
 • Balkonghytt, kategori Bella:  25 900 kr
 • Balkonghytt, kategori Fantastica:  27 800 kr
 • Enkelhytt på förfrågan

I Bella-klassen ingår:

 • Ett brett utbud av förstklassiga restauranger med ett brett utbud av det bästa från medelhavsköket. Resenärerna har möjlighet att önska dukningstid för middag
 • Högklassig buffé, som är öppen 20 timmar om dygnet
 • Storslagna föreställningar i teatern
 • Pooler, ett gym med havsutsikt och idrottsmöjligheter utomhus
 • Aktiviteter dagligen

I Fantastica-klassen ingår i tillägg till det i Bella-klassen:

 • Hytter på något av de övre däcken med bättre placering
 • Frukost i hytten
 • 20% rabatt på förbeställda specialrestaurang-paket

Vid beställning faktureras handpenning, 25% av resans totalpris Delbetalning, 25% av resans totalpris betalas senast 120 dagar före avresa Slutbetalning, 50% av resans totalpris betalas senast 45 dagar före avresa För denna resa gäller SRF/Poseidon Cruises Resevillkor Utöver dessa villkor gäller särskilda villkor för denna resa:

 • Vid avbeställning fram till 180 dagar före avresa debiteras 10% av resans pris
 • Vid avbeställning 181-90 dagar före avresa debiteras 25% av resans pris
 • Vi avbeställning 91-60 dagar före avresa debiteras 50% av resans pris
 • Vid avbeställning 59-30 dagar före avresa debiteras 75% av resans pris
 • Vid avbeställning 29-0 dagar före avresa debiteras 100% av resans pris

Vi rekommenderar alla kunder att teckna kompletterande rese- och/eller avbeställningsförsäkring. Fråga oss om mer information. Poseidon Cruises har ställt lagstadgad resegaranti enligt Lagen om Paketresor

Praktisk info

Om fartyget

MSC Poesia är ett trevligt fartyg som tar ca 3 500 passagerare. Interiören är elegant i lyxig marmor, inomhusvattenfall och dimmad belysning som ger känsla av ett premiumhotell. I den stora teatern presenteras olika typer av shower och det erbjuds även livemusik ombord, karaoke och nattklubb. I Casino Royal kan du prova spellyckan. På fartyget finns tre pooler, en utomhusbiograf vid poolen och jacuzzis. Fartyget har även ett välutrustat gym och Aurea Spa där du kan boka massage och andra skönhetsbehandlingar. Det finns ett utbud av olika sporter som tennisbana, shuffleboard och minigolf. Aktivitetsutbudet ombord kan variera men kan vara allt från matlagningskurser, vinprovning, danslektioner och föredrag om destinationerna vi lägger till vid med mera.

Film om fartyget se här

Hytter

Hytterna i MSC Poesia är smakfullt inredda med moderna och bekväma faciliteter. Välj insideshytt, utsideshytt eller balkonghytt. Hytterna har luftkonditionering, TV, säkerhetsskåp, minibar och Wi-fi (avgift tillkommer). Se mer om interiören här

Mat och dryck ombord

Maten ombord på MSC Poesia är till stor del inspirerad av medelhavet och Italien, men det finns också specialiteter från hela världen. Det finns två huvudrestauranger och en buffétrestaurang som ingår i din bokning. Huvudrestaurangerna Il Palladio och Le Fontane kan ta mer än 700 gäster vardera och har samma meny, och här kan gäster välja mellan två olika middagstider. Villa Pompeiana Cafeteria är buffétrestaurangen som är populär för frukost, lunch och middag och ingår också i din bokning. I buffén finns även en egen sektion med måltider för barn. Det finns flera specialrestauranger som kostar en extra avgift, och finns bland annat ett Steakhouse, en japansk teppanyaki-restaurang, sushibar, fransk bistro, lyxig skaldjursrestaurang, spansk tapasbar och orientalisk restaurang med stjärnkocken Jereme Leung. MSC Poesia stoltserar med ett stort barutbud och det finns många charmiga lounger att välja mellan framåt kvällen som serverar cocktails, fina viner, öl och andra spritsorter.

I fartygets huvudrestauranger kan vi njuta av fantastiska måltider varje dag inspirerade av Italien. Menyerna byts ut dagligen vilket gör att utbudet av smaker och valmöjligheterna är många. Buffén håller öppet 20 timmar/dygn och erbjuder ett stort utbud av olika rätter där man kan se kockarna arbeta genom glasvägg mot restaurangen. Menyerna har utformats i samarbete med kockar med Michelinstjärnor. Gemensam middag i en av huvudrestaurangerna varje kväll. Middag är alltid A la carte, med ett stort urval förrätt, varmrätt och desserter. All mat ombord håller hög klass och de flesta specialbehov kan tillgodoses. För middag i någon av fartygets specialrestauranger tillkommer en kuvertavgift. Detta beställs ombord.  Bland specialrestauranger som finns ombord är Steakhouse, japansk teppanyakirestaurang, sushibar, skaldjursrestaurang, fransk bistro, spansk tapasbar och en orientalisk restaurang.

Dryckespaket Easy ingår i resans pris vilket innebär obegränsad mängd dryck prissatta upp till 6 EUR/5 USD. Njut av friheten att kunna släcka din törst när som helst med ett urval av husets vin per glas, fatöl (Heineken*), utvalda spritdrycker och cocktails, alkoholfria drinkar, läsk, juice per glas, mineralvatten på flaska och varma drycker (kaffe, espresso, cappuccino, café latte, varm choklad och te). Du kan använda detta erbjudandet i alla barer ombord, även självbetjäningsbuffén och restaurangerna, exklusive specialrestaurangerna.  *Ölmärket kan variera.

Klädsel ombord

Vi vill försäkra oss om att du är förberedd på allt under din MSC-kryssning. Nedan följer några förslag på lämpliga kläder att packa för de olika aktiviteterna som du kommer att vara delaktig i under kryssningen. Vi rekommenderar lediga kläder för livet ombord i allmänhet. Vi rekommenderar också att du tar med en tjockare tröja eller sjal för att hantera temperaturförändringarna mellan den luftkonditionerade insidan av fartyget och fartygsdäcken utanför. För informella kvällar rekommenderar vi sommarklänning för kvinnor och sval kavaj för män. Vid galamiddagar (minst en) rekommenderas klänning för damer och smoking eller kostym för herrar samt afton- eller cocktailklänning för damer. För sportälskare är gymnastikskor och träningskläder ett måste för besök på fartygets gym. För utflykter som kan innefatta besök till religiösa platser rekommenderar vi att man bär anständig klädsel (som täcker knän och axlar).

Bra att veta

Passet skall vara giltigt 6 månader efter hemkomst från destinationen samt ska vara oskadat. Vid ombordstigning måste man tillhandahålla ett bevis på att man är fullvaccinerad.
Antigentest sker vid ombordstigning enligt standardprocedur.
PCR test kan fortfarande vara nödvändigt – information om detta meddelas ca 2 månader innan avresa.

Att ta med

Solfaktor + 30, solglasögon, solhatt/keps, mindre väska/ryggsäck vid dagsutflykter.

Film om fartyget se här

MSC Cruises hälsoprotokoll per APR 2022

På denna resa krävs att man är fullt vaccinerad och ge ett intyg om ett negativt RT-PCR som tagits inom 48 timmar före ombordstigning. Digitalt vaccinationsintyg tas med tillsammans med negativt test till terminalen.

Har återhämtat sig från COVID-19 under de senaste 6 månaderna* skall du visa upp ett verifieringsintyg eller QR-kod på att du vid kryssningen är fullt frisk samt tillhandahålla ett intyg om ett negativt RT-PCR som tagits inom 48 timmar före ombordstigning.

Gäster anses vara fullvaccinerade för Covid-19 om:

-du under de senaste 9 månaderna samt minst 14 dagar innan kryssningens avresa har slutfört två vaccinationer i enlighet med lokala bestämmelser inklusive Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson och Novavax. En ”mix-and-match” kombination av ovanstående lista över vacciner accepteras också. Om mer än 9 månader (270 dagar) har gått sedan den senaste vaccinationsdosen kommer ett boostervaccin att krävas för att gå ombord. Om boostern gjordes före utgången av det andra vaccinet (därför inom nio månader) är det inte nödvändigt att respektera väntetiden på 14 dagar före ombordstigning. Men om boostern tas efter nio månader från den andra dosen, är det nödvändigt att ha haft booster minst 14 dagar före avresedatumet. Gäster som fått ett boostervaccin är är undantagna från begränsningen på 9 månader. Fullt vaccinerade gäster som har tillfrisknat från Covid-19 är också undantagna från begränsningen på 9 månader. Gäster som tillfrisknat från Covid-19 med en vaccinspruta betraktas som fullvaccinerade så länge de fått sitt vaccin eller de tillfrisknat från Covid-19 under de senaste 6 månaderna** (det kommer att vara nödvändigt att tillhandahålla en QR eller alternativ valideringsdokumentation). Vaccinationsintyget måste vara giltigt under hela kryssningen.

-Antigen självtest accepteras inte för ombordstigning

Ytterligare krav för Tyskland

*För gäster som går ombord eller är på genomresa i en tysk hamn:

Gäster som återhämtat sig från Covid-19 under de senaste 6 månaderna och inom 90 dagar före ombordstigning måste uppvisa bevis på tillfrisknande (ett positivt PCR-testresultat daterat minst 28 dagar men högst 90 dagar före ombordstigning) alternativt ett giltigt EU Digital Covid Certificate eller motsvarande.

Gäster som återhämtat sig från Covid-19 under de senaste 6 månaderna och mer än 90 dagar före ombordstigning måste uppvisa bevis på tillfrisknande (ett positivt PCR-testresultat eller giltigt EU Digital Covid Certificate eller motsvarande) samt ett antigentest som tagits 24 timmar före ankomst till Tyskland.

**Två doser av ett icke-europeiskt läkemedelsmyndighets (EMA) godkänt vaccin plus en godkänd booster från Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) (inklusive Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson och Novavax) accepteras endast för ombordstigning om gästerna uppvisar ett giltigt digitalt COVID-intyg eller motsvarande eller ett antigentest som tas 24 timmar före ankomst till Lissabon.

Alla gäster som går ombord i Zeebrugge måste slutföra BEL PLF (inresetillstånd) före ombordstigningen. Det ursprungliga test- och vaccinationsintyget måste uppvisas vid terminalen (papper eller elektroniskt format) och måste vara på ett av följande språk: engelska, italienska, tyska, franska eller spanska. COVID 19-testintyget måste innehålla: gästens personuppgifter (kan verifieras med övriga resehandlingar), datum för testet, identifiering / kontaktuppgifter för det centrum som utförde analysen, teknik som används och negativt testresultat

Vad ingår ingår i paketet?

 • Del i vald hyttkategori på MSC Poesia, avresa från Köpenhamn
 • Helpension ombord
 • Easy dryckespaket
 • Två utflykter
 • Hamnavgifter och skatter
 • Dricks
 • Aktiviteter och underhållning ombord
 • Transfer MSC Poesia-flygplats i Barcelona
 • Flyg i ekonomiklass Barcelona-Köpenhamn

Vad ingår inte i paketet?

 • Utflykter utanför programmet
 • Utgifter av personlig karaktär, t ex spabehandlingar etc
 • Flygtillägg för flyg Stockholm-Köpenhamn tur/retur 1800 kr (Göteborg på förfrågan)
 • OBS - ej färdledning

Vi finns här för att hjälpa dig

Behöver du komma i kontakt för en offert, bokning eller fråga? Fyll i formuläret, så hörs vi snart.

Andra har också tittat på: