Grupp & temaresor

Flodkryssning längs Donau från Budapest till Passau

6 nätter

Flodkryssning längs Donau från Budapest till Passau

fr. 23.900:-
per person / del I dubbelhytt

13-19 augusti 2022

Upplev en sommarkryssning längs med vackra Donau från Budapest till Passau. Världsarvslistade Budapest är spännande och vacker. Efter ankomst åker vi till vårt spahotell som ligger idylliskt på Margaretaön, en grön oas med parker och grönskande trädgårdar och där inga bilar är tillåtna. Nästa dag checkar vi in på MS Douce France, vårt flytande hotell för 6 dagar. Kryssningen tar oss till Bratislava i Slovakien och Österrikiska Wien och Melk, alla städer rika på både kultur och historia och med vacker arkitektur. Vi upptäcker även Schoenbrunn-palatset och den vackra Wachau-dalen,  listad på UNESCOS världsarvslista. Utflykter enligt program ingår. Ombord njuter vi av förstklassig service och måltider.

Beskrivning av resan

Under vår 6 dagarskryssning njuter vi av utsikten, lugnet varvat med utflykter.

Flyg till Budapest den 13 augusti där vi har en natt på hotell innan ombordstigning på kryssningen. Avsegling längs med Donau med mål Passau i Tyskland. Under vår resa besöker vi fyra länder: Ungern, Slovakien, Österrike och Tyskland varav tre huvudstäder.

Ombord kan du koppla av i en solstol, träna eller bara småprata med med gäster och besättning. Fartyget tar max ca 200 passagerare.

I priset ingår;  flyg, transfer och hotell en natt innan flodkryssningen från Budapest. Välkomstdrink, middag och frukost i Budapest. Helpension ombord på Douce France med vin både till lunch och middag, underhållning ombord och utflykter. Efter ankomst till Passau väntar buss till Münchens flygplats och flyg åter till Skandinavien.

Priser och villkor

 • Hytt maindeck 23 900 kr
 • Hytt upper deck 25 225 kr
 • Enkelhyttstillägg 5200 kr
 • Vid beställning betalas 25% av resans pris
 • Senast 45 dagar före avresa betalas 75% av resans pris.
 • Vid avbeställning gäller Poseidon Cruises resevillkor.

Praktisk info

Poseidon Cruises har ställt lagstadgad resegaranti enligt Lagen om Paketresor.

40 år och störst på flodkryssningar i Europa med en flotta på totalt 41 fartyg. CroisiEurope erbjuder kryssningar på franska floder, floderna Po och Venedig i Italien, Spanien & Portugal och alla större floder i Europa som Donau, Rhen, Mosel. Mer exotiska destinationer inkluderar Mekong, Peru och Volga i Ryssland. Någon utflykt ingår vanligtvis men fullständiga utflyktspaket kan beställas innan avresa. Cyklar för egna upptäckter till lands finns med ombord.

 

CroisiEurope erbjuder flod-, pråm- och småfartygskryssningar i Europa och Sydostasien med sina mer än 40 rymliga och moderna fartyg. Detta familjeföretag grundades 1976 och erbjuder ett omfattande urval av välplanerade resvägar till attraktiva priser.

Priset på din kryssning inkluderar en bekväm stuga med moderna bekvämligheter, utsökt gourmetmat, gratis Wi-Fi och användning av alla faciliteter ombord, såsom en lounge och soldäck där du kan se det fantastiska landskapet. Mineralvatten, fruktjuice, kaffe, öl, vin och sprit ingår också i priset på de flesta kryssningar.

Resebetyg på denna webbplats baseras på kvaliteten på boendet, antalet inkluderade måltider och aktiviteter och servicenivån som levereras. CroisiEuropes semestrar kategoriseras som deluxe på branschvärderingsskalan (budget, första klass eller deluxe).

 

CroisiEurope har en flotta på mer än 55 lyxiga kryssningsfartyg som seglar på de vackraste floderna i Europa och över hela världen. Rymliga och ljusa, våra små fartyg erbjuder en varm och raffinerad design. Deras kapacitet varierar från 22 till 200 passagerare beroende på fartygets konstruktion. I teknikens framkant erbjuder våra fartygs anläggningar dig den bästa komforten och säkerheten.

CroisiEurope-flottan är omsorgsfullt underhållen och delvis renoverad varje år och har nya fartyg varje år. Alla våra fartyg är Veritas-certifierade. Vårt företag är ledande inom flodkryssning och har sin internationella berömmelse tack vare sitt allvar, sin dynamik, sin känsla för innovation och dess långvariga valuta för pengarna. Alla stugor på varje däck har en yttre utsikt.

Sedan 2007 erbjuder MV La Belle de l’Adriatique sjökryssningar till tusen prakt med färgglada mellanlandningar.

Och sedan 2013 erbjuder CroisiEurope kryssningar på de vackraste kanalerna i Frankrike ombord på våra pråmar.

2017 markerade expansionen till avlägsna kryssningar med invigningen av RV Indochine II vid Mekongfloden och lanseringen av den afrikanska drömmen vid Sjön Kariba.

Om svenska UD skulle avråda från resor till ett visst resmål har du som resenär rätt till avbokning mot full återbetalning. För att du ska ha rätt till avbokning krävs att man med säkerhet kan konstatera att resmålet påverkas vid den tidpunkt som resan genomförs. Eftersom en avrådan tas bort så snart läget bedöms vara mindre osäkert kan du inte avboka en resa som ligger för långt fram i tiden. Vi följer SRF:s rekommendation att tillåta kostnadsfri avbokning på grund av UD’s avrådan inom 14 dagar före avresan. Om avresan ligger längre fram i tiden gäller vanliga avbokningsvillkor och betalningsvillkor. Väljer du att avvakta med betalningen förfaller avtalet och därmed rätt till återbetalning vid inställning.

Vad ingår ingår i paketet?

 • Flyg med från Stockholm eller Köpenhamn till Budapest/åter från Munchen inkl flygskatter och incheckat bagage
 • En natt på 4-stjärnigt hotell inkl frukost i Budapest
 • Gemensam välkomstmiddag i Budapest inkl vin, vatten och kaffe
 • Utflykt (dag 2) inkl lunch i Budapest med engelsktalande guide
 • Alla transfers med buss
 • 5 nätters kryssning med premiumfartyget MS Douce France/CroisiEurope, del i dubbelhytt
 • Helpension
 • Vin, vatten till lunch och middag, fri tillgång till kaffe och te
 • Välkomstdrink
 • Musik, underhållning och aktiviteter ombord
 • Gemensamma utflykter under kryssningen
 • Dricks och hamnavgifter

Vad ingår inte i paketet?

 • I resans pris ingår ej utgifter av personlig karaktär

Vi finns här för att hjälpa dig

Behöver du komma i kontakt för en offert, bokning eller fråga? Fyll i formuläret, så hörs vi snart.

Andra har också tittat på: