Grupp och Temaresor

Costa Rica & Panamas regnskog och övärld med Star Clipper

13 nätter

Costa Rica & Panamas regnskog och övärld med Star Clipper

fr. 69.000:-
per person / del I dubbelhytt

5-18 februari 2024

Resan börjar med två nätter i den koloniala huvudstaden San José. Därefter åker vi till Arenal National Park där vi upptäcker regnskogen. Det blir besök på kaffeplantage, djur och natur, vitaliserande bad i regnskogen med mycket mera.

I hamnstaden Puntarenas går vi ombord på Star Clipper och seglar under en vecka till spännande öar i båda Costa Rica och Panama. Det blir gemensam utflykt under kryssningen, stränder och sevärdheter på dagarna samt naturligtvis avkoppling, god mat och dryck ombord!

Välkommen ombord!

ERBJUDANDE – boka senast 30/9 och få 50EUR/person i On board credit.

Beskrivning av resan

Följ med på en unik kryssning till tropiska breddgrader i natursköna Costa Rica. Vi seglar med Star Clipper som efter 10 års bortavaro äntligen är tillbaka i dessa farvatten.

Flyg via Amsterdam till San José i Costa Rica. Vi flyger med tiden och ankommer samma dag under eftermiddagen.

Första dagarna spenderar vi i San José och Arenal National Park innan vi går ombord på Star Clipper i Puntarenas hamn .

Sammanlagt har vi 7 härliga dagar på det fyrmastade skonertskeppet, varav ett dygn till havs. Längs Stillahavskusten ligger  paradisöar med inbjudande stränder och kristallklart turkost vatten. I nationalparkerna upplever vi regnskog med exotisk flora och unikt djurliv.

Till havs kan du spana efter sjöfågel, delfiner och val. Klättra upp i riggen, var med på morgongympa eller bara koppla av i solen och njuta av fartygets mjuka gungningar i harmoni med havet. Star Clipper tar max ca 140 passagerare och besättningens goda service gör att vi trivs extra bra ombord.

Dagarna ägnas åt strandhugg för sol och bad varvat med naturupplevelser i land. Vi äter gott ombord, helpension och vin/vatten till måltiderna ingår. På kvällarna blir det musik, dans och lättsam underhållning.

Efter kryssning väntar transfer i Puntarenas som tar oss tillbaka till San José för en sista natt i huvudstaden.

För dig som vill förlänga resan och stanna i Costa Rica lite längre har vi tagit fram ett tilläggspaket med 5 dagar/4 nätter i Puerto Viejo, på den karibiska sidan av Costa Rica för sköna dagar med strandliv och avkoppling.

Maten är av yppersta klass. Vi har helpension ombord med vin/öl/vatten till lunch och middag.

På kvällarna samlas vi på akterdäck och har det trevlig tillsammans

I priset ingår;  flyg, hotell tre nätter i San José (två nätter före samt en natt efter kryssningen), tre middagar med vin/öl/vatten och tre luncher med vin/öl/vatten i Costa Rica, tre nätter i Arenal National Park. Helpension ombord på Star Clipper med vin/öl/vatten till lunch och middag, open bar en kväll ombord, underhållning och aktiviteter ombord, utflykter och transfer enligt program.

Välkommen ombord!

 

 

 

Priser och villkor

 • Kategori 5 hytt 69 000 kr /person   (enkelhyttstillägg 15 900 kr)
 • Kategori 4 hytt 71 400 kr /person    (enkelhyttstillägg 16 900 kr)
 • Kategori 3 hytt 72 900 kr /person    (enkelhyttstillägg 18 900 kr)
 • Kategori 2 hytt 75 500 kr /person    (enkelhyttstillägg 19 900 kr)

Virtuell rundvisning ombord – se här

 

 

 

Kategori 1 (ljusblå) – Deluxe deck cabin, two lower beds convert to double bed, minibar, bathroom with whirlpool bath, cabin doors open onto deck.

Kategori 1 (ljusblå) – Deluxe deck cabin, two lower beds convert to double bed, minibar, bathroom with whirlpool bath, cabin doors open onto deck.

Owner’s Cabin (rosa) – Deluxe outside cabin, double bed, sitting area, minibar, bathroom with whirlpool. Note: low ceiling.

Kategori 2 (mörkgrön) – Large outside cabin, twin/double/triple beds, bathroom with shower.

Kategori 3 (ljusgrön) – Outside cabin,twin/double/triple beds, bathroom with shower.

Kategori 5 (röd) – Inside/outside cabin, raised double bed, two lower beds or triple berths etc, bathroom with shower.

Kategori 3 (ljusgrön) – Outside cabin, twin/double/triple beds, bathroom with shower.

Kategori 4 (gul) – Outside cabin, two lower beds, double bed or triple berths, bathroom with shower.

Kategori 5 (röd) – Inside/outside cabin, raised double bed, two lower beds or triple berths etc, bathroom with shower.

Kategori 6 (orange) – Inside cabin, upper/lower berths, bathroom with shower.

Vid beställning faktureras handpenning, 25% av resans totalpris

Delbetalning, 25% av resans totalpris betalas senast 120 dagar före avresa

Slutbetalning, 50% av resans totalpris betalas senast 45 dagar före avresa

För denna resa gäller SRF/Poseidon Cruises Resevillkor

Vi rekommenderar alla kunder att teckna kompletterande rese- och/eller avbeställningsförsäkring. Fråga oss om mer information.

Passa på att stanna ett par dagar extra i Costa Rica och koppla av med några dagar sol och bad.

 

Förlängningspaket 5d/4n med boende på den karibiska sidan av Costa Rica.

PRIS:  8 900 kr per person, del i dubbelrum

Program

DAG 1, 18 februari: ​A​nkomst till Puntarenas med Star Clipper, transfer med engelsktalande guide till Suerre Guapiles Hotel & Country Club (4*), en natt i dubbelrum inkl frukost. Hotellet ligger en timme öster om huvudstaden San Jose´.

​DAG 2-4, 19​-21​ februari: Transfer vidare till Puerto Viejo på karibiska kusten, 3 nätter inkl frukost på Cariblue  Beach & Jungle Resort (3* +), dubbelrum inkl frukost​. ​

​DAG 5​, 221 februari: ​T​ransfer till San Jose och flygplatsen för hemresa. Engelsktalande guide medföljer.

 

Praktisk info

Hälsoprotokoll ombord

Star Clippers har vidtagit flera åtgärder för att du som gäst skall kunna kryssa säkert. Dessa åtgärder uppdateras löpande i enlighet med de senaste riktlinjer från lokala myndigheter. Per oktober 2022 gäller följande:

 • Det krävs inte att man är fullt vaccinerade med alla COVID-19 vaccindoser (minst 2 doser av Pfizer, Moderna el. Astrazeneca) för att få gå ombord.
 • Vid ombordstigning/incheckning måste varje ovaccinerad gäst uppvisa negativt antigen test med reseintyg, ej äldre än 48 timmar alternativt ett negativt PCR test med reseintyg ej äldre än 72 timmar. Hemmatest godkänns ej.
 • För vaccinerade med alla COVID-19 vaccindoser (minst 2 doser av Pfizer, Moderna el. Astrazeneca) slutförda minst 14 dagar före avresa krävs ej längre uppvisande av negativt PCR test. Digitalt vaccinationsbevis skall uppvisas vid incheckning.
 • För gäster som haft Covid-19 under de senaste 9 månaderna innan ombordstigning skall friskhetsintyg från läkare kunna visas upp vid incheckning. Uppvisande av negativt PCR test krävs ej.
 • Personer som upplever symtom som är kompatibla med COVID-19 (hosta, feber, förlust av smak eller lukt etc) eller som har haft kontakt  med ett bekräftat fall av covid-19 under de senast 14 dagarna nekas ombordstigning.
 • Besättning bär munskydd och följer strikt protokoll för handrengöring.
 • Hytterna desinficeras med certifierade rengöringsprodukter mellan varje gäst samt städas två gånger per dag. Externa luftrenare finns i allmänna utrymmen.
 • Innan ombordstigning genomförs antigen/snabbtest av alla gäster.

Vaccinationer

Utöver COVID-19 vaccination hänvisar vi till din närmsta vaccinationscentral för senaste uppdateringen av rekommenderad vaccination infor resa till Costa Rica. Vi rekommenderar att detta görs i samband med beställning av resan.

Hälsa resenärer med funktionshinder

Kryssning med Star Clippers fartyg är inte lämpade för personer med funktionshinder. Det finns inte hiss ombord, däremot många trappor. Ombord- och avstigning sker oftast via en lejdare och ner i tenderbåtar och dagsutflykterna innehåller ofta längre promenader. Som resenär måste du kunna hantera ditt eget bagage och din resa utan hjälp längs vägen. Det finns sjuksköterska men inga läkare ombord på fartygen. Eventuella läkarbesök sker iland. De kostnader som uppstår i samband med läkarbesök eller sjukhusvistelse ska täckas av dig som resenär eller av din reseförsäkring. Beskriv dina eventuella hinder för oss, före bokning, så att vi kan bedöma om resan är lämplig för dig.

Klimat

Klimatet är tropiskt med temperaturer på runt 23° i bergsdalarna och något varmare vid kusterna. Torrperioden infaller från december till april med  lite eller nästan inget regn i inlandet och Stillahavskusten. Den karibiska kusten har en större fuktighet med regnskurar året om. Regntiden infaller mars till november, då regnet kommer i korta, kraftiga byar på eftermiddagarna. De varmaste månaderna under torrperioden är ofta mars–april medan januari–februari kan vara svalare på grund av vindar. Dagstemperaturen på Stillahavskusten ligger på ca 25 grader året om.

 • Pass, giltigt 6 månader efter kryssningen avslutats krävs för att resa på denna resa
 • Visum till Costa Rica och Panama behövs ej för för Svenska medborgare vid vistelse i landet mindre än tre månader.

Monica Frisk har lång erfarenhet inom rese- och turism branschen. Monica har arbetat inom kryssningsvärlden i över 20 år. Senaste resan gick till Costa Rica och Panama där hon firade in 2023 under bar himmel ombord på Star Clipper.

bild på färdledare Monica Frisk

Poseidon Cruises har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet enligt Lagen om Paketresor.

Om svenska UD skulle avråda från resor till ett visst resmål har du som resenär rätt till avbokning mot full återbetalning. För att du ska ha rätt till avbokning krävs att man med säkerhet kan konstatera att resmålet påverkas vid den tidpunkt som resan genomförs. Eftersom en avrådan tas bort så snart läget bedöms vara mindre osäkert kan du inte avboka en resa som ligger för långt fram i tiden. Vi följer SRF:s rekommendation att tillåta kostnadsfri avbokning på grund av UD’s avrådan inom 14 dagar före avresan. Om avresan ligger längre fram i tiden gäller vanliga avbokningsvillkor och betalningsvillkor. Väljer du att avvakta med betalningen förfaller avtalet och därmed rätt till återbetalning vid inställning.

Vad ingår ingår i paketet?

 • Flyg i ekonomiklass med KLM t/ San José, Costa Rica via Amsterdam, inkl flygskatter och incheckat bagage
 • Två nätter på 4-stjärnigt hotell inkl frukost i San José, inkl frukost
 • Gemensam välkomstmiddag inkl vin, vatten och kaffe
 • Utflykt i San José med engelsktalande guide inkl lunch med vin/vatten och kaffe
 • Alla transfers med buss
 • Tre nätter på 4-stjärnigt hotell i Arenal National Park, inklusive frukost
 • Två utflykter i Arenal området inkl lunch
 • 7 nätters kryssning med Star Clipper, del i dubbelhytt
 • Helpension ombord inkl afternoon tea/night snack/en Captain´s Dinner
 • Vin, vatten till lunch och middag samt fri tillgång till kaffe/te/vatten under kryssningen
 • Välkomstdrink och ett coctailparty för vår grupp ombord
 • Musik, underhållning och aktiviteter ombord
 • En gemensam utflykt under kryssningen
 • Dricks ombord och hamnavgifter
 • 1 natt på hotell i San José innan hemresan
 • Färdledare från Poseidon Cruises medföljer hela resan (vid minst 16 deltagare)

Vad ingår inte i paketet?

 • I resans pris ingår ej måltider utöver ovan angivna, drinkar, utflykter, utgifter av personlig karaktär

Vi finns här för att hjälpa dig

Behöver du komma i kontakt för en offert, bokning eller fråga? Fyll i formuläret, så hörs vi snart.

Andra har också tittat på: