Star Clippers

Traditionella clipperfartyg

År 1986 ombord på segelbåten Gloria, föddes en galen, romantisk idé. Det var i solnedgången vid ön St Martin i Västindien. Mikael Krafft, rederiägare och inbiten seglare berättar “Jag kom på att jag ville bygga ett stort seglande skepp. Det skulle vara så stort att ett par hundra passagerare skulle kunna få plats. Men ända behålla karaktär och egenskaperna hos världens vackraste och mest harmoniska skepp: 1800-talets klipperskepp”.

Idag äger Mikael Krafft tre seglande skepp som seglar med passagerare på alla världens hav.

Ombord på någon av Star Clippers segelskepp kan Ni njuta av en avslappnad atmosfär, vänlig besättning och god mat. Om Ni är seglingsentusiast kan ni välja att ge en hjälpande hand till att hissa segel, klättra upp i masten, eller bara låta besättningen göra jobbet.

Stämningen ombord är avslappnad och informell, och trots att fartygen är mycket mindre än traditionella kryssningsfartyg så erbjuds alla de moderna bekvämligheter man kan förvänta sig ombord. Eller vad sägs om två pooler (varav en har glasbotten), bibliotek, soldäck, barer, restaurang samt underhållning och aktiviteter för både unga och äldre.

Star Clippers är det självklara valet för resenären som söker ett annorlunda sätt att semestra på. Upplevelsen ombord kombinerar de bästa egenskaperna från två olika världar; bekvämligheten från traditionella kryssningar och frihetskänsla som man bara kan få ombord på ett segelfartyg som susar fram helt med hjälp av vädrets krafter.

Den avslappnade och familjära stämningen gör att man känner sig hemma vad man än vill uppleva, må det vara slappande vid poolen eller att försöka övervinna rädslan att upp till märsen, 18 meter över havet.

Utflykter i land erbjuds dagligen och tack vare storleken på fartygen går det att ta sig in i mer avlägsna, exotiska hamnar och få en ännu häftigare upplevelse!

Star Clippers Royal Clipper Segling Resa

Om fartygen

Kryssning, boende i bekväma twin/dubbel/triple hytter
Helpension; Early Bird Breakfast, Breakfast Buffet, Chef’s Best Lunch Buffet, Cocktail Hour with snacks, Dinner is served, Midnight Snack
Aktiviteter, live musik, dans, underhållning ombord
Vattensportprogram, morgongympa

Informell elegans

Stilen ombord är lätt och ledig. Endast lite uppklätt på kvällen, långbyxor och skjorta för herrar och kjol/byxor/klänning för damerna ombord. Det är fri sittning och man äter när man vill. Det är lätt att lära känna både andra gäster och besättningen, många spontana möten uppstår. De flesta gäster är medelålders, beresta från USA, Europa, Australien och Sydafrika. Barn är välkomna ombord, det finns ett sportteam som har många vattenaktiviteter för alla åldrar. Bla erbjuds segling med jollar och windsurfer, vattenskidåkning, snorkling och dykning.

Fantastisk mat ombord

Maten ombord håller högsta klass. Till frukost och lunch serveras en överdådig buffet, till middagen är det à la carte med många rätter för alla smaker och önskemål. En sommelier tar fram de bästa vinerna och desserterna är utsökta.

För den hungrige finns även en “early bird” frukost, afternoon tea och midnattsbuffet.

Service på hög nivå

Star Clippers har en fantastisk personal från många olika nationaliteter. Många har arbetat både, 5, 10 och fler år ombord och servicen är familjär men samtidigt korrekt och effektiv.

Star Clipper 2020-21

Star Clipper är sedan ett par år tillbaka stationerad i Sydost Asien. Från november 2019 tom mars 2020 seglar fartyget huvudsakligen i Thailand och Malaysia mellan Phuket och Singapore. Därefter blir det kryssningar runt Koh Samui i april för avslutas med seglingar till Borneo i maj. Under juni-juli blir det kryssningar runt Bali och Singapore. Sedan följer två kryssningar mellan Singapore och Borneo i september och Koh Samui i oktober. November 2020 till mars 2021 är fartyget tillbaka i Thailand/Malaysia och seglar huvudsakligen från Phuket men även några gånger mellan Singapore och Phuket.

Star Flyer 2020-21

Star Flyer seglade över Atlanten i november 2019. Efter två 14-dagars seglingar till/från Panama blir det huvudsakligen veckokryssningar under december 2019 -mars 2020,,från St Maarten. Varannan vecka går man norrut till Virgin Islands och varannan vecka till Leeward Islands. Efter en ny Atlantsegling i April seglar Star Clipper huvudsakligen i Östra Medelhavet, bla i Egeiska havet mellan Athen och Istanbul men även mellan Venedig och Athen.

Royal Clipper 2020-21

Royal Clipper seglade över Atlanten i november 2019 till Barbados. Under vintersäsongen seglar men veckokryssningar i södra Västindien från Barbados. Varannan kryssning går norrut till Windward Islands och varannan västerut, till Grenadinerna. I maj är man till baka i Medelhavet då de flesta kryssningar mellan maj och oktober går mellan Venedig och Rom, huvudsakligen 10/11 dagars segling, men även veckoseglingar i Västra Medelhavet.

Hitta din resa hos Poseidon Cruises

Checklista som kan vara bra att fundera över innan du hör av dig till oss:

  • När på året vill du resa?
  • Hur länge kan och vill du vara borta?
  • Hur många resenärer blir ni?
  • Om du vill boka boende – vilken standard?
  • Vill du kombinera restyp, ex. segling med hotell?
  • Vill du boka transfer, eller kanske en hyrbil?
  • Vill du gå på evenemang, ex. sport eller teater?
  • Behöver du marktransport, ex. tåg?

Ring eller maila oss så hjälper vi dig